Blogikus fixáció

Kis KÖZÉL, kis MAGÁNÉL, no meg némi KULTÚRA. De mindenek előtt MÉLTÁNYOSSÁG, ÁLLHATATOSSÁG - és BÉKESSÉG!
 
Ugyanakkor: CETERUM CENSEO CARTHAGINEM ESSE DELENDAM!

bbjnick (meg)írja...

Mélymagyarveszély!!!

A bejegyzések...

...teljes címlistája és leadje megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Az olvasók és kommentelők iránti tiszteletből...

...a blogon előzetes moderációt alkalmazok.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Közösségi blogolás

bbjnick olvassa...

A blog tartalma (Valamennyi bejegyzés)

...

Creative Commons Licenc

„Shalom, shalom, a zsidókat kivasalom!”

2013.05.10. 15:01 bbjnick

...két év, három évre felfüggesztett, börtönbüntetés --- gyorsított eljárásban --- azért, mert azt kiabálta valaki az utcán, hogy „Shalom, shalom, a zsidókat kivasalom!”... (Lásd itt: index.hu/belfold/2013/05/09/harom_evet_kapott_zsidozasert/)

Nooormális???!!!

***

Néhány kapcsolódó bejegyzés:

bbjnick.blog.hu/2010/03/11/gondolj_gondolj_gondolj_solyom_laszlo_koztarsasagi_elnok_alairta_a_holokauszttagadast_bunteto_btk_mo

bbjnick.blog.hu/2009/04/18/melymagyar_hangulat_1

bbjnick.blog.hu/2010/06/12/vonjuk_ossze_a_kerdes_kulonbozo_aspektusait_es_adjunk_torteneti_kontextust_is_a_kerdesnek_asszimilac

bbjnick.blog.hu/2011/08/04/a_liberalizmus_ellenallo_tortenelmen_s_korszakos_gyozelmen_kicsorbult_nemeth_laszlo_muve_rovid_szelj_26

bbjnick.blog.hu/2011/10/18/nem_gondol_itt_senki_semmit_komolyan_a_vagy_ha_azok_az_antiszemitak_akkor_nyilvan_akik_az_antiszemit

bbjnick.blog.hu/2012/03/24/olvasom_mi_lesz_a_gyerekeimbol_mi_van_ha_egy_kozeli_napon_azzal_szembesulok_eppugy_ciganyozik_vagy_z

bbjnick.blog.hu/2012/04/11/igy_elunk_magyarorszagon_2012_aprilisaban_vervad_a_parlamentben

bbjnick.blog.hu/2012/04/23/igy_elunk_magyarorszagon_2012_aprilisaban_en_mondom_az_igazat_es_te_mondod_a_jot

bbjnick.blog.hu/2012/06/14/igy_elunk_2012_juniusaban_magyarorszagon_egy_hivatalos_szakmai_szervezet_hazug_allasfoglalasra_kenyszerul

bbjnick.blog.hu/2012/06/15/igy_elunk_magyarorszagon_2012_juniusaban_holosaria

bbjnick.blog.hu/2012/06/18/_a_holocaust_ugyanis_lenyegi_jellemvonasa_szerint_nem_tortenelmi_esemeny

bbjnick.blog.hu/2012/06/28/_kivetve_a_magyar_irodalomtortenetbol

bbjnick.blog.hu/2012/07/02/nyiro-ugy

bbjnick.blog.hu/2012/07/20/_mast_gondol_mint_amit_normalisnak_lehet_tekinteni_a_csatari-ugy_margojara

bbjnick.blog.hu/2012/07/25/hol_raszizmus_van_ott_raszizmus_van_azert_teszik_mert

bbjnick.blog.hu/2012/08/10/mit_rejtenek_a_cenotek

bbjnick.blog.hu/2012/08/25/_akkor_az_egesz_magyar_szinhazi_elet_unnepelne_a_muveszi_szabadsag_elvet_figyelembe_veve_maganszinha

bbjnick.blog.hu/2012/09/04/a_hatodik_koporso_a_vagy_a_sir_hol_nemzet_sulyed_el

bbjnick.blog.hu/2012/09/27/_amig_idejutottunk_a_vagy_a_holokauszttagadast_bunteto_btk-modositas_-tol_az_erkolcsileg_pozitiv_tar

bbjnick.blog.hu/2012/10/16/_csupan_a_pontossag_miatt

bbjnick.blog.hu/2012/10/27/a_gondolatbun_a_vagy_fonev-ige_jogondol_mult_ido_jogondolt_melleknev_jogondolos_hatarozoszo_jogondol

bbjnick.blog.hu/2013/01/08/_meg_a_zs_dotempot_es_a_ci_o_nizmust_is_meg_hamisitjak_481

bbjnick.blog.hu/2013/02/18/yoko_ono_sakktablaja_a_vagy_3_1_toleranciagyakorlat

bbjnick.blog.hu/2013/04/08/_aktiv_europai_emlekezet_ahogy_vesszuk

bbjnick.blog.hu/2013/04/08/_a_kormanyzast_ugyan_senki_es_semmi_nem_gatolja_de_senki_es_semmi_nem_is_alapozza_meg_nem_is_tamogat

bbjnick.blog.hu/2013/04/08/_a_liberalizmus_albigensei

bbjnick.blog.hu/2013/04/12/_forog_a_magyar_univerzum

bbjnick.blog.hu/2013/04/17/_holokauszt

bbjnick.blog.hu/2013/04/18/_hat_szabad_igy_gondolkozni

bbjnick.blog.hu/2013/05/04/_gajdecba_vele

bbjnick.blog.hu/2013/05/08/nem_logikus_nem_etikus_nem_esztetikus

bbjnick.blog.hu/2013/05/09/a_tasz_es_az_angszoc

Szólj hozzá!

A TASZ és az Angszoc

2013.05.09. 13:11 bbjnick

AZ MTI (egy) híre a TASZ (egy) közleményéről:

„MTI 2013. május 9., csütörtök 12:34

A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) szerint súlyos jogalkalmazói félreértésekről és a romák büntető-jogalkalmazásbeli hátrányos megkülönböztetéséről tanúskodik a Miskolci Törvényszék csütörtöki ítélete, amelyben kilenc sajóbábonyi romát ítéltek szabadságvesztésre egyebek mellett közösség tagja elleni erőszak miatt.

A jogvédő szervezet MTI-hez eljuttatott közleményében arra reagált, hogy a Miskolci Törvényszék csütörtökön fegyházban, illetve börtönben letöltendő, két és fél évtől négy évig terjedő szabadságvesztésre ítélte nem jogerősen azt a kilenc sajóbábonyi romát, akit az ügyészség közösség tagja elleni - felfegyverkezve, csoportosan elkövetett - erőszak bűntettével és más bűncselekményekkel vádolt meg egy 2009-ben történt támadás miatt.

A borsodi városban a Jobbik helyi szervezete lakossági fórumot tartott, amit a helyi cigányság provokációnak vett. Vascsövekkel, karókkal és egyéb eszközökkel felfegyverkezve romák egy csoportja, »megdöglötök«, »meghaltok magyarok« kiáltásokkal rátámadt egy a Jobbikkal szimpatizáló család autójára, a kocsit jószerivel szétverték, a benne lévő három ember megsérült - áll a vádiratban.

A TASZ kijelentette: nem kérdés, hogy az elkövetők önbíráskodó cselekménye elítélendő, jogellenes. Közleményük szerint azonban a bíróság tévedett, amikor a történteket közösség tagja elleni erőszakként minősítette, és ezért súlyosabb büntetéseket szabott ki, mint »amelyek a törvényes minősítés esetén jártak volna«.

A jogvédő szervezet álláspontja szerint a gyűlölet-bűncselekmények, vagyis az előítélet által motivált bűncselekmények (mint amilyen a közösség tagja elleni erőszak) szigorúbb büntetését a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok védelme indokolja. A közleményben úgy fogalmaztak: az elkövetők indítéka »nyilvánvalóan nem előítélet, hanem a rasszistáktól való félelem és azok elűzésének szándéka volt«, ezért hiányzott a közösség tagja elleni erőszak megállapításának alapvető feltétele.

Hangsúlyozták: az indíték nem megfelelő értékelése mellett a bíróság abban is hibázott, hogy a magyar nemzet tagjai elleni cselekményként határozta meg a történteket. Ennek kapcsán kifejtették: az eset körülményei és a vallomások alapján az elkövetők általuk gárdistának vélt emberek autójára támadtak, ám a gárdisták, vagyis a »szélsőséges, cigányellenes« emberek csoportja nem azonosítható a magyar nemzet tagjaival.

A TASZ véleménye szerint »cigányellenes csoportok tagjait nem védheti a rasszista cselekményeket szankcionálni hivatott gyűlölet-bűncselekmény tényállás«, a bíróságnak a cselekményt tehát enyhébb súlyú bűncselekményként kellett volna minősítenie.” (galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=208789:tasz-sulyos-jogalkalmazoi-hibak-a-sajobabonyi-romak-uegyeben-hozott-iteletben&catid=76:hazai-vonatkozasu-hirek&Itemid=113)

George Orwell a duplagondolról:

„(...)

A duplagondol azt a képességet jelenti, hogy valaki egyidejűleg két, egymásnak ellentmondó nézet birtokában van, s mindkettőt elfogadja. A pártértelmiségi tudja, hogy milyen irányba kell megváltoztatnia emlékeit; tehát azt is tudja, hogy tréfát űz a valósággal; a duplagondol alkalmazásával azonban mindjárt meg is nyugtatja magát, hogy a valóságon semmilyen csorba nem esett. Az eljárásnak tudatosnak kell lennie, különben nem hajtható végre kielégítő pontossággal; de ugyanakkor öntudatlannak is kell lennie, különben a hamisítás és a bűntudat érzését kelti. A duplagondol az Angszoc igazi lényege, hiszen a Párt alapvető ténykedése, hogy tudatosan csal, s közben szilárdan ragaszkodik annak feltételezéséhez, hogy tisztességesen jár el. Megfontolt hazugságokat mondani s közben őszintén hinni bennük, elfelejteni bármilyen tényt, ha időszerűtlenné vált, s aztán, ha ismét szükség van rá, előkotorni a feledésből éppen csak a szükséges időre, tagadni az objektív valóság létezését s ugyanakkor számításba venni a tagadott valóságot - mindez elengedhetetlenül szükséges. Még a duplagondol szó használatakor is szükség van a duplagondol alkalmazására. A szó használatával ugyanis elismeri az ember, hogy meghamisítja a valóságot; a duplagondol azonnali alkalmazásával kitörli ennek tudatát; s így tovább a végtelenségig: a hazugsággal mindig az igazság elé ugrik. Végeredményben a Párt a duplagondol segítségével vált képessé arra - s mint tudjuk, évezredekig képes lehet rá -, hogy megállítsa a történelem folyamát.

(...)” (George Orwell: 1984 --- mek.oszk.hu/00800/00896/00896.htm)

Nem kommentálom. A szövegek tökéletesen értelmezik egymást.

***

Schmidt hadnagy (a polgárháború hőse) ajánlja:

bbjnick.blog.hu/2009/12/06/ha_azt_mondom_zsil_volgyi_banyaszok_te_azt_mondod_magyarok_2009_november

Szólj hozzá!

Vonnegut adaléka az „esélyegyenlőség” kérdéséhez

2013.05.09. 05:11 bbjnick

„(...)

Mindenki esélykiegyenlítőt hordott. Legtöbben olyasmit, ami került a ház körül – ólomnehezéket, sörétes zacskót, ócska kandallórácsot; céljuk: a fizikai előnyök ellensúlyozása. De akadt Redwine hívei között nem egy igaz lélek, aki rafináltabb, sokatmondóbb esélykiegyenlítőt választott.

Ott voltak például azok a nők, akik a vakszerencse szeszélyéből a szépség rémületes előnyével születtek. Ezt a tisztességtelen előnyt lompos ruhákkal, rossz tartással, rágógumival és rikító sminkkel ellensúlyozták.

Egy öregember, akinek egyetlen előnye kiválóan éles látása volt, úgy rontotta a szeme világát, hogy a felesége pápaszemét viselte.

Egy ragadozó párducra emlékeztető, szép mozgású, fekete fiatalember rossz ruhákkal és rossz modorral sem leplezhette sex appealjét, hát esélykiegyenlítőül magára aggatott egy feleséget, aki hányingert kapott a szextől.

A fekete fiatalember felesége, aki kitüntetéses doktorátussal dicsekedhetett, esélykiegyenlítőül olyan férjet választott, akinek a képregény volt az egyetlen olvasmánya.

Redwine gyülekezete nem volt egyedülálló a maga nemében. Még csak nem is volt különösebben fanatikus. A Föld hátán több milliárd boldogan esélykiegyenlített ember éldegélt.

Boldogságuknak pedig az volt a forrása, hogy immár senki sem élt vissza a helyzetével.

(...)” (Kurt Vonnegut: A Titán szirénjei --- a regény a Világhálón is olvasható; itt: mrhacker.atw.hu/book/A_Titan_szirenjei.pdf)

***

Vonneguttól — Vonnegutról: bbjnick.blog.hu/search?searchterm=vonnegut&searchmode=or&submit=Keres%C3%A9s

Szólj hozzá!

Igaza van-e a Jobbiknak?

2013.05.09. 05:01 bbjnick

1 jegyzet

...(Talán) ...nem kellett volna --- ’90 óta --- gőzerővel, a (lehetőségei szerint) regenerálódni igyekvő társadalmat ideológiai terror alá venni/vetni! Akkor talán (majd(nem)) mindenkinek (...) lehetne helye a „vonalon” és nem csak a bot két végén. Ennek a nagy „ideológiásdinak” (mint hatalomgyakorlási technológiának) csak (vagy éppen hogy) az lett az eredménye/a következménye, hogy ma az emberek meghatározó többsége legalább háromszor annyival jobbra került a jelenlegi kormánypártoktól, mint a kormányzók saját (politikai) baloldaluktól (ú. é. balellenzéküktől)... (bbjnick.blog.hu/2012/10/23/szelbaltol_jobbra_2012_10)

...Igazságról (a fogalom elvont értelmében) a Jobbik esetében (azért is) nehéz volna beszélni, mert a jelenlegi (posztmodern) magyar nemzeti radikalizmus nem egy (bizonyos) ideológia képviselete, hanem egy (bizonyos) állapot manifesztációja.

Amit ma Magyarországon nemzeti radikalizmus névvel illetnek, az (kb.) úgy jött létre, hogy az elmúlt huszonegynehány évben a posztkommunista elitek hatalomfenntartó és -megőrző stratégiaként alkalmazták a „megbélyegzés, kirekesztés” módszerét: mindent, mindenkit, amiben vagy akiben pozícióikra, hatalmukra veszélyt láttak vagy véltek, amivel, akivel nem boldogultak vagy nem akartak foglalkozni, (azt) „kitoltak” széljobbra. Lett légyen szó történeti vagy kortárs személyiségről, társadalmi vagy akár kulturális jelenségről, társadalmi/politikai konfliktusról, hagyományról, bárkiről, bármiről, ha útban volt, terhes volt, ütötték rá (rutinszerűen) a széljobbos bélyeget s került ki a jobbszélre, a gajdecba.

Igen ám, csakhogy (az) évtizedek alatt a (jobb)szélen, a peremen iszonyatos mennyiségű és súlyú társadalmi-kulturális „mindenféle” halmozódott fel, torlódott egymásra. Ennek a „mindenfélének” (ma még) nincs egyértelmű formája és szerkezete, mert annyira heterogén: s ennek a heterogén karakterű társadalmi-politikai-szellemi peremlétiségnek a manifesztációja a posztmodern magyar nemzeti radikalizmus.

(A tragikomikus az, hogy az elitek máig ezzel a módszerrel próbálnak megszabadulni a számukra terhes, kezelhetetlen jelenségektől --- pedig nem nehéz belátni, hogy mi történik akkor, ha a perem súlyosabbá válik, mint a centrum.)... (Innét: mandiner.blog.hu/2013/05/07/a_jobbik_esete_a_tultolt_zsidobiciklivel?fullcommentlist=1#comments)

***

Lásd még:

bbjnick.blog.hu/2012/03/19/lazar_jelenseg_hatvannyolcasok_nyolcvankilencesek_ketezerhatosok

Szólj hozzá!

Nem logikus, nem etikus, nem esztétikus

2013.05.08. 05:33 bbjnick

Olvasom:

„...a nemi szerepek, a testi adottságok, az etikai normák, a szerelem mibenléte, mindezek a fogalmak, kulturális és testi gyakorlatok egy új mintázat mentén rendeződnek át: a homofóbia semmivel nem kisebb, s nem kevésbé neonáci öntudat, mint a rasszizmus bármely formája.

(...) A náci gondolatnál, öntudatnál semmi sem öl gyorsabban.

Az önazonosság ezen formája, ezen uralma – rettenetes csapás volt, amelyből még mindig nehezen térnek magukhoz a leszármazottak. Az önazonosság ugyanis nem testi adottság, hanem folyamatos küzdelem, amelynek centrumában a test és a lélek kritika, reflexió által történő felszabadítása áll. A határátlépés kérdése ezért lett korunk félreismerhetetlenül saját kérdése. Mert csak akkor tudjuk meg, hogy mit tettünk, mit tettünk magunkkal és mással, amikor visszafelé tekintünk.” (www.litera.hu/hirek/gyorgy-peter-a-hataron-az-atvaltozas)

...No, most, a szerző (e nagytekintélyű egyetemi tanár) vagy futób*lond vagy minket néz nyálcsorgató idiótának --- esetleg még az is lehetséges, hogy mindkét tényállás egyaránt fennforog.:-[

(...) (Mert) Meg tudná(-e) nekem magyarázni valaki (akárki, bárki), hogy miért (is) kellene abszolút értéknek tekintenünk a test és a lélek felszabadításának és az önazonosság dekonstruálásának (gyakorlatilag korlátlan) jogát, ha (mint a szerző is konstatálja) azt, hogy mit is tettünk magunkkal és másokkal, csak visszafelé tekintve tudhatjuk meg? Valamint, hogy mitől „kritika és reflexió általi” az ilyen cselekmény (mert tettnek nem igazán tudom, hogy mitől lehetne tekinteni) és mihez képest?

Agyrém!...(Innét: delphoi-josda.hu/2013/03/04/xxviii/comment-page-16/#comments)

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása