Blogikus fixáció

Kis KÖZÉL, kis MAGÁNÉL, no meg némi KULTÚRA. De mindenek előtt MÉLTÁNYOSSÁG, ÁLLHATATOSSÁG - és BÉKESSÉG!
 
Ugyanakkor: CETERUM CENSEO CARTHAGINEM ESSE DELENDAM!

bbjnick (meg)írja...

Mélymagyarveszély!!!

A bejegyzések...

...teljes címlistája és leadje megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Az olvasók és kommentelők iránti tiszteletből...

...a blogon előzetes moderációt alkalmazok.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Közösségi blogolás

bbjnick olvassa...

A blog tartalma (Valamennyi bejegyzés)

...

Creative Commons Licenc

Új Magyar Himnusz 2013???!!!

2013.09.25. 08:17 bbjnick

balla_futurismo_ffvrz_457328_.jpgAz Új Magyar Himnusz 2013 itt (is) meghallgatható: www.youtube.com/watch?v=R6h9Kq7F8JQ

...Ez így nagyon gáz! Egy életen át belénkrögződik a tempó, amikor a Himnuszt énekeljük és akkor jön a Fidex és felgyorsítja! Ezzel gyakorlatilag énekelhetetlenné tették a nemzeti fohászt! (Próbáljon csak meg bárki ebben a tempóban fohászt énekelni! Paródiává válik!*) Ezek a dilettáns, önjelölt barmok (lassan) több sebet ütöttek a nemzeti kultúrán, a hagyományokon, a nemzeti önismereten, önérzeten és önbecsülésen az elmúlt három évben, mint az aspergeres gettószökevény eszdéeszesek valaha is!:-(...

*...S ebben a vonatkozásban teljesen mindegy az is, hogy milyen tempóban játszották 150 éve (vagy bármikor) a Himnuszt, ha egyszer ma más az ízlés! Ha (teszem azt) ma egy politikus úgy szónokolna, ahogy annak idején Kossuth tolta, mindenki beh*gyozna a röhögéstől (pedig anno nők ájultak el a hatásától)... (Innét, a kommentsorból: mandiner.hu/cikk/20130924_itt_a_himnusz_legujabb_valtozata#comments)

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bbjnick.blog.hu/api/trackback/id/tr505532520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2013.09.26. 23:05:12

Vegyük csak sorra, amit egy csekély értelmű medvebocs apercipiál a linkelt új változatból.
Parlament, Esztergom, Szeged (Fogadalmi Templom és kerengő), Hollókő, Keszthely, Budai Vár több része, Tura, a Debr3eceni Nagytemplom - mindezt egy igencsak mérsékelt tempóváltással a pokolra küldeni mégiscsak túlzás, nem gondolod?

Mindezt igen jó zenei műveltséggel, több (régebben ismert) szólista őssel állíthatom. Ez a mérték közel sem rombol mást, legfeljebb a megszokást.
Ennyire vaskalaposnak mégsem kellene lennünk, ha gondolkodó embernek alítjuk magunkat.

Lásd Ernst értélkelésedet, ami komplett félreértésen alapul - mondom én, aki 75-ben láttam az életmű kiállítását Párizsban. Ott győződtem meg arról (az q1969-es budapesti Vásárhelyi tárlat után másodjára), hogy a modern művészet egyáltalán nem arról szól, hogy a művész nem tud festeni. Vannak, akik nem - és vannak, akik igen. Ez utóbbiakat az utóbbiakkal összemosni bűn.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.09.27. 05:28:54

@Mormogi Papa:

Szabad kérdeznem? Mi indokolja a Himnusz "fölgyorsítását"?

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2013.09.27. 17:51:12

Természetesen :-)

Számos zenemű előadása gyorsabb - néha meg lassabb - mint azt eredetileg előírták. Már, ha és amennyiben volt ilyetén tempó előjegyzés a szokásos (főként olasz) szóbeli tempójelzésen kívül

Általában nem követte felháborodás- A Himnusz megítélése persze más - de ilyen tempójú himnusz nem sok akad a Világ népeinek repertoárján.

Szerintem a lassúságot semmi sem indokolja. Volt egy igen kellemetlen ügyem egy önjelölt közösségvezetővel, aki egy ismert (táborokban legalább 80 éve énekelt) dalt énekeltetett a gyerekekkel olyan lassan, hogy a szokásos tartamnak majd háromszorosáig tartott... Szörnyű volt - ő meg kötötte az ebet a karóhoz, hogy szerinte z az "eredeti" tempó. Ami szinte kizárt: egy ilyen daj nem siratóének.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.09.29. 06:10:54

@Mormogi Papa:

Én ezt mind értem:-) Csak azt nem tudom, hogy mi indokolja most ezt a "gyorsítást"?!

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2013.09.29. 11:46:43

@bbjnick:
Nos, például az, hogy a mai "schnellgeneráció" tagjai esetleg nagyobb kedvvel énekeljék - esetleg ne ásítozzanak közben :-)
Akármiféle tevékenységet végez idehaza a fiunk például, legyen szó levélírásról, mosogatásról - vagy akár a reggeli elfogyasztásáról, azt jóval gyorsabban teszi, mint mi annak idején :-) Neki ez a "normál tempó". Pedig nem is a legújabb generáció képviselője a harminc évével…
Újra mondom: nem is 'olyan' gyors ez a tempó…
süti beállítások módosítása