Blogikus fixáció

Kis KÖZÉL, kis MAGÁNÉL, no meg némi KULTÚRA. De mindenek előtt MÉLTÁNYOSSÁG, ÁLLHATATOSSÁG - és BÉKESSÉG!
 
Ugyanakkor: CETERUM CENSEO CARTHAGINEM ESSE DELENDAM!

bbjnick (meg)írja...

Mélymagyarveszély!!!

A bejegyzések...

...teljes címlistája és leadje megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Az olvasók és kommentelők iránti tiszteletből...

...a blogon előzetes moderációt alkalmazok.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Közösségi blogolás

bbjnick olvassa...

A blog tartalma (Valamennyi bejegyzés)

...

Creative Commons Licenc

...mindenkinek mást jelent a mozi...

2017.04.29. 07:01 bbjnick

1+1 jegyzet

...Mindenkinek mást jelent a mozi. Én plázamoziban életemben egyszer voltam, többet sem megyek, az anyóst vittük el az asszonnyal Mel Gibson Passió-filmjére. A hang (dolbysurround vagy nem dolbysurround) brutálisan rossz volt (elviselhetetlenül hangos és konkrétan el volt keverve: ki volt emelve a középmagas hangtartomány, s ettől még bántóbban élessé váltak az ordibálós jelenetek). És ez a hatalmas hangzavar sem tudta elnyomni a körülöttünk ülők zörgését, szürcsölését és a nagy hangerőt túlkiabálni igyekvő beszélgetését. Menjen ilyen helyre, akinek ez kell!

Én még omladozó, „szobányi méretű”, igazi fapados gyerekmoziban láttam Bergman Őszi szonátáját, fagyos, fűtetlen vidéki kultúrház báltermében harmadmagammal Richard Attenborough Gandhiját, vetítővé kinevezett egyetemi előadókban betiltott doku- és játékfilmeket, nekem meg ez a mozi. És ez már így is marad... (Innét.: http://sci-fi.mandiner.hu/cikk/20170104_elgyotort_elmelkedesek_a_plazamoziban#commentanch568547)

...Az ízlés algoritmizálható, ugyanis egy tanult tulajdonság. Mire kondicionálod az embereket, olyan lesz az ízlésük. A legszembetűnőbben talán a filmízlésen demonstrálható: az én nemzedékem európai szerzői filmeken „tanulta a filmnézést”, az elmúlt negyed században mindent eluralt a „hollywoodi esztétika”. Nézd meg, milyen a filmízlése egy a rendszerváltozás előtt nagykorúvá vált magyarnak és milyen egy fiatalabbnak!... (Innét: http://sci-fi.mandiner.hu/cikk/20160922_algoritmusok_kovetelnek_maguknak_helyet_a_konyvkiadasban#commentanch498964)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bbjnick.blog.hu/api/trackback/id/tr2412465677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása