Blogikus fixáció

Kis KÖZÉL, kis MAGÁNÉL, no meg némi KULTÚRA. De mindenek előtt MÉLTÁNYOSSÁG, ÁLLHATATOSSÁG - és BÉKESSÉG!
 
Ugyanakkor: CETERUM CENSEO CARTHAGINEM ESSE DELENDAM!

bbjnick (meg)írja...

Mélymagyarveszély!!!

A bejegyzések...

...teljes címlistája és leadje megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Az olvasók és kommentelők iránti tiszteletből...

...a blogon előzetes moderációt alkalmazok.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Közösségi blogolás

bbjnick olvassa...

A blog tartalma (Valamennyi bejegyzés)

...

Creative Commons Licenc

A családon belüli és a család elleni erőszakról (a)vagy egy félrevezető meghatározás

2012.10.07. 05:01 bbjnick

1 jegyzet

„(...) De ti, kommunisták, a nőközösséget akarjátok bevezetni, kiáltja felénk karban az egész burzsoázia.

A burzsoá puszta termelési szerszámnak tekinti feleségét. Hallja, hogy a termelési szerszámok közösségi kiaknázását követelik, és persze nem tud egyebet gondolni, mint azt, hogy ez a közösségi sors a nőket szintén érinti majd.

Nem sejti, hogy éppen arról van szó, hogy megszüntessük a nőknek azt a helyzetét, amelyben puszta termelési szerszámok.

Egyébként semmi sem nevetségesebb, mint burzsoáink magasztos erkölcsi felháborodása a kommunisták állítólagos hivatalos nőközösségén. A kommunistáknak nem kell a nőközösséget bevezetniük, mert ez majdnem mindig létezett.

Burzsoáink nem elégednek meg azzal, hogy proletárjaik feleségei és leányai rendelkezésükre állanak, a hivatalos prostitúcióról nem is beszélve, hanem fő gyönyörűségüket abban lelik, hogy egymás feleségét elcsábítják.

A polgári házasság a valóságban feleségközösség. Legfeljebb azt lehetne a kommunistáknak szemükre vetni, hogy a képmutatóan leplezett nőközösség helyett hivatalos, őszinte nőközösséget akarnak bevezetni. Egyébként magától értetődik, hogy a mostani termelési viszonyok megszűnésével a belőlük fakadó nőközösség, vagyis a hivatalos és nem hivatalos prostitúció is eltűnik majd. (...)” (neonepiprimitiv.blog.hu/2008/05/10/az_erveles_iskolaja_egy_nokozosseg)

...A családonbelüli erőszak egy félrevezető meghatározás!

Ha családonbelüli erőszakról beszélünk, akkor (azzal) azt sugalljuk/azt a hamis képzetet keltjük, mintha a családokban megjelenő erőszak a család intézményéből fakadnék és/vagy következnék és/vagy léteznének olyan speciális erőszakformák, amik (és amelyek) kifejezetten a családon belül volnának jellemző(e)k. Holott erről szó sincs!

Egy férfi nem azért terrorizálja a feleségét (ha terrorizálja), mert férj, hanem azért, mert férfi, fordítva (nő-férfi relációban) hasonlóképp(en) ez a helyzet; s egy apa vagy anya sem azért üti-veri a gyerekét (ha üti-veri), mert apa vagy anya, hanem mert felnőtt... És ezt így ragozhatnánk tovább (valamennyi relációban). Ha nem családban történ(né)nek ezek a cselekmények, (akkor is) ugyanilyen dramaturgia szerint történ(né)nek: egy deviáns, agresszív és/vagy alkoholista és/vagy drogfüggő stb. férfi vagy nő házasságon kívül is terrorizálja (állandó vagy alkalmi) partnerét (ha módja van rá: „ha úgy hozza ki a lépés”) és egy egy deviáns, agresszív és/vagy alkoholista és/vagy drogfüggő stb. férfi vagy nő (felnőtt) családon kívül is üti-veri a rá bízott gyerek(ek)et (ha módja van rá: „ha úgy hozza ki a lépés”). Sőt, valószínű, hogy a család (ha valóban család) inkább tompítja, fékezi, blokkolja, oldja, az ilyen jellegű agressziót, mint(sem) gerjeszti vagy (éppen) táptalaja volna (annak).

Ha alaposabban megpiszkáljuk a kérdést, akkor azt látjuk, hogy a fentebb jelzett erőszakformák szociokulturális, mentális (ide sorolnám a szenvedélybetegségek okozta torzulásokat is) eredetűek, gyökerűek és semmi közük a családhoz, úgy általában. Azaz bizonyos szociokulturális közegekben, bizonyos mentális defektusok (megléte) esetén jelennek meg, függetlenül az elkövetők „családi állapotától”. (...a függő viszony nem csak a család sajátja, s akik a családon belül agresszívek vagy zsarnokoskodó(a)k, azok más függőségi viszonyban (vagy akár azon kívül) is olyanok/azok (ha lehetőségük van rá: „ha úgy hozza ki a lépés”). Gondoljunk csak a kurváját verő stricire vagy az időseket terrorizáló, kínzó (pld. idősotthoni) ápolóra vagy éppen az agresszív (pld. kollégiumi) nevelőre és számos példát mondhatnánk még, akár a jelenből is, nem kellene visszatekintenünk a történelmi múltba.)

Készséggel kérdezem ezért: mi lenne, ha a családellenes harc, a család intézményének és autonómiájának megsebzése, roncsolása, felszámolása helyett a valódi (szociokulturális és mentális) okokra koncentrálnának, úgy az illetékesek, mint az emberjogista „lázadó nők” és csatakbuzi fiúbarátnőik?...

Innét: mandiner.blog.hu/2012/09/21/kezdemenyezem_hogy_toroljek_el_a_nepi_kezdemenyezest?fullcommentlist=1#comments

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bbjnick.blog.hu/api/trackback/id/tr114823572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2012.10.07. 13:34:02

Csak szélről legelve jegyzem meg, hogy az úgynevezett "egyenjogúsággal" vetették a huszadik századik nőket minden addiginál elképzelhetetlenebb szolgaságra...

Azóta van a "második műszak", és az egészből kizárólag a globális (rejtőzködő" tőke profitált (mikor az ismert "kapitalisták" saját jól felfogott érdekükben "illegalitásba vonultak" :-P

A munkaerő-kínálat megduplázódott, ráadásul olcsóbb munkaerővel - így sikerült letörni a béreket. Eljuttatták a munkásokat oda, hogy egy fizetésből még ketten se tudnak megélni - többen meg lehetetlen. Így jutottak a nők rabszolgasorba ismét - minden szép szó és sallang csak megtévesztést szolgál e tárgyban.

Most már ők se elég olcsók - jöjjön hát az "immigránsok" hada - akikkel megint csak az "alsóbb néposztályoknak" kell csak igazán megküzdeniük.

Az anonim tőke meg virul... és ahogy korábban már sikerrel uszították egymásnak a népeket mondvacsinált okokkal, hogy eszükbe se juthasson ellenük fordulni (mert mégis mit gondoltok, miről szóltak a "szocialista forradalmaktól" kezdve a náculásig és a népek egymás ellen hergeléséig az elmúlt század, ha nem erről?) úgy most sikerrel uszítják egymás ellen a két nemet - meg a szórványos egyéb "irányultságú" egyéneket...

Másfelől további haszon számukra, hogy az egykék, szinglik, különváltan élő, elváltak, stb. sokkal többet fogyasztanak, sokkal gazdaságtalanabbul élnek, mint a család- ami bizonyítottan a leggazdaságosabb társadalmi egység. Aminek hála sokáig még "nyugdíjalapokra" se volt szükség...

Qui prodest? Na, kinek... ??? :-P

Folytathatnám én, de minek?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.10.09. 07:11:39

@Mormogi Papa:

Eszembe jutott egy, a témával kapcsolatos, régebbi vita. Amit akkor mondtam, ma sem igen tudnék mást mondani (vitatkozni pedig főleg nem, mivel mélységesen egyetértek veled).

Ez a versrészlet a téma kapcsán gyakran eszembe ötlik:

"Most temettük el szegény Kosztolányit
s az emberségen, mint rajta a rák,
nem egy szörny-állam iszonyata rág
s mi borzadozva kérdezzük, mi lesz még,
honnan uszulnak ránk uj ordas eszmék,
fõ-e uj méreg, mely közénk hatol -
meddig lesz hely, hol fölolvashatol?...
Arról van szó, ha te szólsz, ne lohadjunk,
de mi férfiak férfiak maradjunk
és nõk a nõk - szabadok, kedvesek
- s mind ember, mert az egyre kevesebb..."

Idézem magam:-) ...annyira becsapottak, megalázottak, kiszolgáltatottak, megraboltak még sohasem voltak a nők, mint éppen manapság, a liberális demokratikus hazugságrendszerben. Ez a rendszer csak olyan (hamis) alternatívákat kínál a nőknek, amelyekkel csak úgy élhetnek, ha megtagadják női méltóságukat és másodosztályú férfiként, bérrabszolgaként vagy prostituáltként próbálnak érvényesülni. Erről kellene beszélnünk... De ennek a rendszernek (e rendszer haszonélvezőnek) addig jó, amíg a nők az ... "egyenlőségesdi" b*romságokon vekengenek és nem teszik föl a kérdést: mit etetnek minket ezzel a sok fűrészporral, inkább arra válaszoljanak, hogy miért kell nekem női voltomat feladnom, hogy érvényesülhessek (létezhessek) a mai társadalomban? Milyen társadalom az/ez, ahol egy nő nem lehet nő? ... (No, ha volnának még slachtamargitjaink az Országgyűlésben, ők biztos nem hagynák ezt szó nélkül:-))...

ü
bbjnick
süti beállítások módosítása