Blogikus fixáció

Kis KÖZÉL, kis MAGÁNÉL, no meg némi KULTÚRA. De mindenek előtt MÉLTÁNYOSSÁG, ÁLLHATATOSSÁG - és BÉKESSÉG!
 
Ugyanakkor: CETERUM CENSEO CARTHAGINEM ESSE DELENDAM!

bbjnick (meg)írja...

Mélymagyarveszély!!!

A bejegyzések...

...teljes címlistája és leadje megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Az olvasók és kommentelők iránti tiszteletből...

...a blogon előzetes moderációt alkalmazok.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Közösségi blogolás

bbjnick olvassa...

A blog tartalma (Valamennyi bejegyzés)

...

Creative Commons Licenc

...mennyivel emberségesebb ezt tenni egy kontinenssel?

2015.05.19. 11:27 bbjnick

1 jegyzet

...Nem értem a problémát!

Először is felfoghatatlan számomra az a farizeizmus, ahogyan a Nyugat humanitárius elvekre hivatkozik a bevándorlók befogadását indokolva, ösztönözve, miközben milliós nagyságrendben gyilkol le, űz el otthonából „demokratizáló célú” katonai akcióival civileket szerte a világban, s ezzel maga is a menekültáradatok egyik (leg)jelentős(ebb) gerjesztője. Bombázni, öldökölni, országokat lerombolni humánus, a bevándorlótömegek befogadásának elutasítása antihumánus?

Másodszor pedig nem értem, miért nem evidencia mindenki számára, hogy a bevándorlók korlátlan beengedésével, befogadásával csak tovább növeljük, gerjesztjük a beözönlést?! Ezzel senkinek sem használunk, ellenben mindenkinek ártunk: az európai társadalmakat olyan mértékben terheljük meg, bontjuk meg egyensúlyukat, ami beláthatatlan tragédiák forrása lehet, a harmadikvilágbeli bevándorolókat pedig félrevezetjük, hamis reményeket ébresztünk bennük, amelyek be nem teljesülése, értelemszerűen, ellenünk fordítja őket.

Nem a legemberségesebb hagyni, hogy egy gumicsónak utasaival egyetemben a tenger fenekén kössön ki --- mennyivel emberségesebb ezt tenni egy kontinenssel?... (Innét: mandiner.blog.hu/2015/05/18/menekultek_bevandorlok_inkabb_kvotat_mint_kaoszt#comments)

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bbjnick.blog.hu/api/trackback/id/tr377472280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2015.05.19. 14:05:28

Olvasom:

A grönlandi eszkimók támadást indítottak az Európai Unió állatvédelmi szabályozása ellen, hiszen szerintük azzal, hogy nem vadászhatnak egyes fókafajokat, az egész népcsoport túlélése került veszélybe. Bár a dán fennhatóság alá tartozó sziget 1985 óta nem hivatalos EU-tag, a szervezet megannyi szabályozási területe érvényes rá, így az állatjóléti törvények is.

A tények egyébként a grönlandi fókahalászokat igazolják, hiszen a textilipari termékek exportja például 90 százalékkal csökkent a vadászati tilalom 2009-es bevezetése óta. Ez igazi érvágás az inuit őslakosság számára, hiszen leginkább halászatból, vadászatból és az ahhoz tartozó késztermékek exportjából tartja fenn magát. Karl Lyberth, Grönland egykori, halászatért felelős minisztere szerint az Európai Unió nem érti az eszkimó népek életmódját, ami tragikus a lakosság számára.

Dánia is kiáll a grönlandi érdekek mellett, és támogatja a sziget külügyminiszterének azon véleményét, hogy nem lehet olyan közösségi szakpolitikát kialakítani, amely az állatfélék érdekeit az Európai Unió népei fölé helyezi. A szakértők is arra figyelmeztetnek, hogy jelenleg 12 millió fóka él Grönland partjainál, amelyek egyedenként napi 17 kg halat fogyasztanak, így hosszú távon a hagyományos halászat sem lesz fenntartható a fókák túlszaporodása miatt.

A grönlandi eszkimók azonban nem hagyják magukat, és már jelezték: túlélésük érdekében az Európai Parlament elé viszik az ügyet.

Nomármost akkor mi a fontosabb? Kinek a túléléséért kell szorítanunk? Pedig itt nem bevándorlókról, hanem őslakosokról van szó.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.05.20. 06:03:39

@Mormogi Papa:

Meglehet, tévesen, de nekem ez a történet ezt juttatja eszembe: bbjnick.blog.hu/2013/12/28/_a_kormanyok_---_a_nagy_tarsadalmi_nyomasra_---_kenytelenek_voltak

Ne akarjanak az eszkimók vadászni-halászni, ha már nem akarnak semmiképp eltűnni a történelem színpadáról, akkor dolgozzanak csak a multik bányáiban, finomítóiban stb., amelyek megjelenése, tekintetbe véve a grönlandi jég olvadásának tempóját, pillanatok kérdése...
süti beállítások módosítása