Blogikus fixáció

Kis KÖZÉL, kis MAGÁNÉL, no meg némi KULTÚRA. De mindenek előtt MÉLTÁNYOSSÁG, ÁLLHATATOSSÁG - és BÉKESSÉG!
 
Ugyanakkor: CETERUM CENSEO CARTHAGINEM ESSE DELENDAM!

bbjnick (meg)írja...

Mélymagyarveszély!!!

A bejegyzések...

...teljes címlistája és leadje megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Az olvasók és kommentelők iránti tiszteletből...

...a blogon előzetes moderációt alkalmazok.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Közösségi blogolás

bbjnick olvassa...

A blog tartalma (Valamennyi bejegyzés)

...

Creative Commons Licenc

...ami eddig arra ösztönzött, hogy hivatalos forrásból szerezzem be a dohányomat, most arra ösztönöz, hogy onnét semmiképp ne szerezzem be...

2013.04.28. 21:33 bbjnick

1 jegyzet

sargasymphoniacigaretta_.JPG...No, az a helyzet, hogy nálam most szakadt el a cérna!

Én, eddig, elszívott cigarettaszálanként --- a tb-n felül --- min. 25-30 forintot dobtam be a közösbe (és egy-egy „hosszabb napomon” ez a pluszadó rendre négyszámjegyű összeg volt); köröttem jóformán mindenki csempészcigit pöfékel, én, pusztán abból a megfontolásból, hogy a bűnözést ne hizlaljam, nem vettem „kéztől” bagót.

Ennek mostantól vége! Az a betonkemény polgári öntudatom (pontosabban: h*lye keményfa-fejem), ami eddig arra ösztönzött, hogy hivatalos forrásból szerezzem be a dohányomat, most arra ösztönöz, hogy onnét semmiképp ne szerezzem be.

(Mert) Nem elég hogy

bbjnick.blog.hu/search?searchterm=doh%C3%A1ny&searchmode=or&submit=Keres%C3%A9s

de hogy még ahhoz is asszisztáljak, hogy, a rokker trafikusok és falusi kisbó’tosok megélhetése helyett, simlis kliensek, l*zerklónok tollasodását szolgálja a pénzem, az már végképp nem játszik!

Két verzió lehetséges: ha találok egy olyan termelőt, aki (számomra is elfogadható) vágottdohányt tud nekem adni, akkor tőle veszem meg (nem kell ehhez kereskedelem, állam, megoldjuk egymás között), ha nem találok ilyet, akkor majd rágok gyökereket vagy szedek az út szélén gazt és pipában elszívom, de velem ezt nem játssza (ez) a tetűláda hatalom! (Ez sem!) Slussz!:-)... (Innét: mandiner.blog.hu/2011/07/14/fustbe_ment_nepegeszsegugy#comments)

***

Apdét vagy kiegészítés, 2013. május 2.:

...Nem tudom, ki hogy van vele, de én (úgy is, mint én és úgy is, mint „kisember”) sokkal inkább képes vagyok (el)viselni a hatalomtól, ha hatalmaskodik, mintha kicsinyeskedik; az utóbbi jobban sért. Az kevésbé akaszt ki, ha megemeli az adómat (mert csak), mintha a kocsmapultnál, míg elfordulok, elemeli előlem a pohár sörömet és beleiszik. Ez a „trafikügy” annyira szánalmas, hogy az ember csak sírni tud(na) rajta. Ahogy, anno, a dohányosokat elkezdték alázni, b*szogatni, üldözni, ellehetetlenítették napi normál életvitelük folytatását, olyan dohányosellenes törvényt hoztak, amivel gyakorlatilag szabad prédává tették őket (mivel a közterületi dohányzástilalmat önkormányzati hatáskörré tették, így --- mivel az ország valamennyi önkormányzati rendeletét, nyilván, senki sem ismerheti naprakészen --- kiszámíthatatlanná vált, hogy mikor, hol büntethetik meg a bagóst) stb., az ellen még lehetett „lázadni” --- de ez a végtelen kispályás mutyizás olyan alantas, hogy ez ellen már (meggyőződéssel) lázadni sem lehet:-[ (Ha én lennék a Zellenzék, én, biza, egy szót sem szólnék erről az ügyről; hagynám, hogy csöndben hasson a szégyen, a lassan mindent átjáró méreg:-[)... (Innét: mandiner.blog.hu/2013/05/01/trafikorszag?fullcommentlist=1#comments)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bbjnick.blog.hu/api/trackback/id/tr755251638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása