Blogikus fixáció

Kis KÖZÉL, kis MAGÁNÉL, no meg némi KULTÚRA. De mindenek előtt MÉLTÁNYOSSÁG, ÁLLHATATOSSÁG - és BÉKESSÉG!
 
Ugyanakkor: CETERUM CENSEO CARTHAGINEM ESSE DELENDAM!

bbjnick (meg)írja...

Mélymagyarveszély!!!

A bejegyzések...

...teljes címlistája és leadje megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Az olvasók és kommentelők iránti tiszteletből...

...a blogon előzetes moderációt alkalmazok.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Közösségi blogolás

bbjnick olvassa...

A blog tartalma (Valamennyi bejegyzés)

...

Creative Commons Licenc

Hol rászizmus van, ott rászizmus van... (...azért teszik, mert...)

2012.07.25. 07:09 bbjnick

1 jegyzet

magyarciganyfelnottgyermek_ill_a_holraszvanottrszvancblgbjhz_trdlt_ff_201304_.jpg...A magyar kultúrának sokkal kevésbé eleme a „rasszizmus", mint a kultúrák legtöbbjének. Azok, akik az antiszemita-rasszista kártyát rendre kijátsszák --- legyen szó bármilyen gyökerű és jellegű konfliktusról --- a magyarság ellen, leggyakrabban azért teszik, mert tkp. ők, maguk, rasszisták és/vagy (faji) szektari(an)usok.

Az elmúlt (nagyjából) húsz év azért (volt) sokkal tragikusabb ebből a szempontból, mint bármely ezt megelőző időszak, mert sem a keresztény kultúrkörben, sem a szovjetkommunizmus alatt nem nyerhetett volna --- és így nem is nyert --- ilyen mértékben tért az efféle destruktív manipuláció: hiszen a kereszténység --- s kiváltképp a katolicizmus --- ennek lényege szerint ellentmond(ott), a Sztálin utáni szovjetkommunizmus pedig --- Sztálin tevékenységének „köszönhetően" --- már sokkal inkább egy modern ateista, nacionalista, imperialista, birodalmi ideológia volt --- ha hivatkozásiban meg-meg is jelent, de --- (Sztálin alatt és után) gyakorlatilag teljesen elveszítette apokaliptikus, messianisztikus jellegét. A posztmodern liberalizmus --- s főként nálunk, mifelénk, a „ballibizmus", liberálbolsevizmus --- azonban éppen ezt az apokaliptikus, messianisztikus motívumot kapta föl, élesztette újjá, és lovagolta meg, s az egész progressziós, emberiszabaságjogos, antirasszista, antixenofób, antihomofób, genderista, feminista, ilyen-olyan kisebbség-védő,stb. téboly mélyén ott izzik ez az apokaliptikus, messianisztikus „hit": hiszen, nyilvánvalóan, tisztában vannak azzal, hogy pld. „kisebbségvédő" harcuk egyenes következménye, a védett kisebbségekben, a közösségtudat aszimmetrikus, egészségtelen mértékű felerősödése --- ami például megnyilvánulhat szélsőséges nacionalizmusban, szektari(an)izmusban, fanatikus és kirekesztő törzsi- és/vagy kiválasztottságtudatban, a „másokkal" szembeni burkolt vagy nyílt agresszióban (gyűlöletben és effektív erőszakban) stb., szóval olyasfélékben (s még olyasfélébbekben), amiket rendre a többség halálos bűneként rónak fel ---, de bíznak --- még ha ez többségükben nem is tudatosul, hanem „hitbéli érzületként" éli meg --- az eljövendő új világban --- ahol már saját destrukciójuk, pusztításuk, reményeik szerint, nem fordul ellenük ---, annak új törvény(szerűségei)ben, tkp. bíznak benne (ú. é. abban), hogy „az Antikrisztus majd kihúzza őket a sz*rból"...

Lásd még: bbjnick.blog.hu/search?searchterm=kisebbs%C3%A9g&searchmode=or&submit=Keres%C3%A9s

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bbjnick.blog.hu/api/trackback/id/tr134676442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása