Blogikus fixáció

Kis KÖZÉL, kis MAGÁNÉL, no meg némi KULTÚRA. De mindenek előtt MÉLTÁNYOSSÁG, ÁLLHATATOSSÁG - és BÉKESSÉG!
 
Ugyanakkor: CETERUM CENSEO CARTHAGINEM ESSE DELENDAM!

bbjnick (meg)írja...

Mélymagyarveszély!!!

A bejegyzések...

...teljes címlistája és leadje megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Az olvasók és kommentelők iránti tiszteletből...

...a blogon előzetes moderációt alkalmazok.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Közösségi blogolás

bbjnick olvassa...

A blog tartalma (Valamennyi bejegyzés)

...

Creative Commons Licenc

Így élünk Magyarországon 2012 júniusában: ...egy hivatalos szakmai szervezet (...) hazug állásfoglalásra kényszerül...

2012.06.14. 09:19 bbjnick

 
Olvasom: „»Zsidógén«-botrány: a klinikai genetikai tagozat és tanács is felháborodott. A Szakmai Kollégium Klinikai Genetikai Tagozatának és Tanácsának tagjai a leghatározottabban elutasítják és elítélik a rasszista értelmezésre okot adó genetikai vizsgálatot - közölték a testületek elnökei a két grémium hétfői ülése után az MTI-vel. A tanácskozást azt követően hívták össze, hogy az egyik jobbikos képviselő a Nagy Gén Kft.-től megrendelt genetikai teszttel igazolta: nincs benne sem cigány, sem zsidó vér. Állásfoglalásában a Szakmai Kollégium Klinikai Genetikai Tagozata és Tanácsa egyúttal arra kéri az egészségpolitikai hatóságokat, hogy akadályozzák meg az ilyen vizsgálatok megismétlődését, elterjedését, illetve foganatosítsanak ellenük határozott szankciókat. Mint írják, az elmúlt hetekben a hazai közéletet megdöbbentette a hír, hogy nem diagnosztikai céllal, »helytelen és elítélendő indikáció alapján« végzett genetikai tesztek eredményét mind szakmai, mind etikai szempontból megtévesztő, félrevezető módon értékelték, és abból »tudománytalan, megalapozatlan, etikai szempontból kifogásolható, diszkriminatív, a társadalom számára veszélyes következtetést vontak le«. Emlékeztetnek, a Nagy Gén Kft populációkra jellemző genetikai variációkat vizsgált a tesztet megrendelő kérésére azzal a céllal, hogy roma vagy zsidó népcsoportra jellemző variációk elemzésével az illető zsidó vagy roma származását kizárja. Úgy fogalmaznak: »e rasszista céllal végzett vizsgálatot mind szakmai, mind etikai szempontból a leghatározottabban elutasítjuk és elítéljük«. (...) Felhívják a figyelmet arra, hogy a 2008. évi XXI. törvény előírásai szerint »humángenetikai vizsgálat megelőzési, diagnosztikus, terápiás vagy rehabilitációs célból és kizárólag egészségügyi érdek alapján végezhető«. A humángenetikai vizsgálatoknak nem céljuk az egyén származásának vizsgálata, sőt népcsoporthoz való tartozás sem - mutatnak rá. (...)" (hvg.hu/itthon/20120521_genetika_jobbik)
 
genetikai_laboratoriumi_vizsgalat_genetikai_lelet_336522_blgbjgyzshz_.jpg
 
Ez bizony valóban riasztó! Egy egészségügyi magáncégtől mióta nem rendelhet egy magánszemély DNS-vizsgálatot bármilyen (adott esetben pld. családfakutatási) célzattal (is)? Az apasági vizsgálatok pld. mik, ha nem családfakutatások? (S ha, teszem azt, a konkrét esetben, a vizsgálat azt mutatta volna ki, hogy (valószínűleg) voltak a vizsgált/keresett etnikumhoz/népcsoporthoz (ahhoz, amihez) tartozó ősei a megrendelőnek, akkor nem lett volna rasszista célú a vizsgálat?)
 
De! Nem az itt az igazi baj, hogy szélsőséges ballib/liberálbolsevik/holohitű (vagy olyan, amilyen) újságírók és „aktivisták" ügyeket próbálnak kreálni/konstruálni ideológiai megfontolásokból (ez „csak" aljas, bűnös, botrányos és felháborító), hanem az, hogy, ma már ott tartunk, hogy egy hivatalos szakmai szervezet (...Szakmai Kollégium Klinikai Genetikai Tagozata vagy micsoda?!) hazug állásfoglalásra kényszerül; a tragédia az, hogy egy szakmai szervezetnek – nyilvánvalóan tagjainak meggyőződése elleni – hamis nyilatkozatot kell kiadnia, hogy kivédje az ellene irányuló támadásokat! (Emlékszünk még a SE szenátusának döntésére Schmitt doktorija ügyében???!!!) Mintha újra a Rákosi-rendszerben élnénk: ahogy akkor, úgy ma is, mindenkinek és mindennek folyamatosan állást kell foglalnia egy kizárólagosságra törő (totalitárius) ideológia éppen aktuális doktrínái mellett.
 
Így élünk Magyarországon 2012 júniusában: a pécéterror kikezdte a törvényességet, az intézményiséget és a szakmaiságot és, minden ellenállás nélkül, egyre durvábban roncsolja azokat.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bbjnick.blog.hu/api/trackback/id/tr854587394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása