Blogikus fixáció

Kis KÖZÉL, kis MAGÁNÉL, no meg némi KULTÚRA. De mindenek előtt MÉLTÁNYOSSÁG, ÁLLHATATOSSÁG - és BÉKESSÉG!
 
Ugyanakkor: CETERUM CENSEO CARTHAGINEM ESSE DELENDAM!

bbjnick (meg)írja...

Mélymagyarveszély!!!

A bejegyzések...

...teljes címlistája és leadje megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Az olvasók és kommentelők iránti tiszteletből...

...a blogon előzetes moderációt alkalmazok.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Közösségi blogolás

bbjnick olvassa...

A blog tartalma (Valamennyi bejegyzés)

...

Creative Commons Licenc

...meggyőzhető volnék... Egy kis szociográfia (egy megtörtént eset)

2013.07.20. 05:11 bbjnick

„(...) ...a kötelesség [hogy mások felebarátja legyünk és tevékenyen szolgáljunk nekik --- hisz az emberi személy méltóságának tisztelete lényegében ezt jelenti] kiterjed azokra is, akik másként gondolkoznak vagy cselekednek, mint mi. Krisztus tanítása oly messzire megy, hogy a bántások bocsánatát kéri, és a szeretet parancsát, mely az új Törvény sajátossága, kiterjeszti valamennyi ellenségre. (...) Az evangélium szellemében történő szabadítás összeegyeztethetetlen az ellenségnek mint személynek gyűlöletével, de nem a rossz gyűlöletével, amit az mint ellenség művel.” (www.katolikus.hu/kek/kek01877.html#N14)

...Ha a megalázottak, megszomorítottak, kiraboltak, megnyomorítottak és legyilkoltak jajszavát, könyörgését az erőszaktevők, a rablók, a gyilkosok méltóságára hivatkozva utasítom el/elutasítom magamtól, akkor (azzal) nem általános emberi értéket védek, hanem (éppen hogy) az áldozatok egyébként is sebzett méltóságába tiprok, s (lényegében és végeredményében) a bűnösök (egészen pontosan: a bűnök) mellett foglalok állást, a bűnösökkel (a bűnnel) vállalok közösséget az áldozatokkal szemben... (magyarido.blog.hu/2011/02/19/ez_jelen_pillanatban_nem_mas_mint_a_magyar_rendszervaltozas_masodik_elsikkasztasa_vazlat)

1. ...A napokban segédkeztem egy rokonomnak gyümölcsöse kitakarításában. Mióta cigányok költöztek a gyümölcsös szomszédságába, azóta rokonom nem tud úgy érkezni, hogy még ő is szüretelhessen: a szomszédok a gyümölcsöt féléretten leszedik, leverik, az ágakat letörik, a fák (hogyúgymonygyuk) teljesen tönkre lettek téve. De ez még hagyján! A legújabb sportjuk, hogy a portájukról a szemetet rendre átdobálják a rokonom gyümölcsösébe, aminek nemigen látom értelmét, mert a szemét (gyakorlatilag) ugyanott marad, néhány centiméterre a portájuktól, a kerítés túloldalán... Most is tetemes mennyiségű műanyag flakont, kakás gyerekalsót, kopott bőrkabátot, mindenféle rongyos ruhaneműt és a legkülönbözőbb szemetet szedtünk össze, jó adag építési törmelékkel egyetemben. Valamit felújíthattak --- bár a házukról, ránézésre, nemigen tudtam volna megmondani, hogy mit is --- és a keletkező építési törmeléket, végig a kerítés mentén, átszórták, átdobálták. (Rokonom elmondása szerint ez még a kisebbik baj lett volna, de a telke vízóra-aknáját is telegórták törmelékkel...???!!!)...

Valaki (teszem azt, egy kisebbségi/kisebbségijogi szakértő) meg tudná nekem magyarázni, hogy hol van ebben a magatartásban az értelem?!... (Innét: mandiner.blog.hu/2013/07/18/a_kurucinfo_letiltasa_nem_megoldas?fullcommentlist=1#comments)

2. ...én, aki kereszténynek vallom magam, aki olvasott Platónt, Arisztotelészt, Szent Ágostont, Aquinói Szent Tamást, Bergsont és még Simmel kultúraelméletét is megérti, egyre gyakrabban kapom rajta magam, hogy meggyőzhető volnék, hogy a tettek mezejére lépjek, ha a helyzet úgy kívánná... (Innét: mandiner.blog.hu/2013/07/18/a_kurucinfo_letiltasa_nem_megoldas?fullcommentlist=1#comments)

***

Lásd még: magyarido.blog.hu/2013/06/29/nehany_kis_szociografia

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bbjnick.blog.hu/api/trackback/id/tr765415883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2013.07.23. 18:57:57

Joooóska,
(elektromos) levelet hozott a Posta...
süti beállítások módosítása