Blogikus fixáció

Kis KÖZÉL, kis MAGÁNÉL, no meg némi KULTÚRA. De mindenek előtt MÉLTÁNYOSSÁG, ÁLLHATATOSSÁG - és BÉKESSÉG!
 
Ugyanakkor: CETERUM CENSEO CARTHAGINEM ESSE DELENDAM!

bbjnick (meg)írja...

Mélymagyarveszély!!!

A bejegyzések...

...teljes címlistája és leadje megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Az olvasók és kommentelők iránti tiszteletből...

...a blogon előzetes moderációt alkalmazok.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Közösségi blogolás

bbjnick olvassa...

A blog tartalma (Valamennyi bejegyzés)

...

Creative Commons Licenc

„Aki ebből egy szemernyit le mer tagadni, azt a gyanút kelti, hogy felidézésében részes és védelmezi”

2008.11.17. 12:57 bbjnick

„Az IMF-szerződés ismerete reális, de nem időszerű igény” – jelentette ki tegnap Magyarország egyik vezető politikusa, a jelenleg regnáló kormány egyik minisztere...

Az IMF-szerződés ismerete és a fekete egzisztencia

„Az IMF-szerződés ismerete reális, de nem időszerű igény” – jelentette ki tegnap Magyarország egyik vezető politikusa, a jelenleg regnáló kormány egyik minisztere. Próbáltam értelmezni e kijelentést többféle megközelítésben is, de, nem tehetek róla, valamennyi gondolatsor végén (mindig) csak ide jutottam:
 
„A csatornalakó a trónuson. Ha a mai emberiséget jellemezni óhajtanám, ezt kellene mondani. Mindenki meghódol előtte. Senki sem romlottabb és aljasabb és hitványabb, és ez van legfelül. Ez a szemét, ez a vérszomjas és fekete egzisztencia, ez a botrányos és obszcén szarházi.
 
Nincs helye semmiféle önmérsékletnek. Ismerd meg önmagad. Hahaha. Nem csak szennyes, hanem magára is hányja. Ez nem őszinteség és nem bűnbánat. Éppen olyan ízléstelen köpködés, mint a többi. A csatornalakó a trónuson.
 
Mit jelent az, hogy a csatornalakó a trónuson? Azt, hogy a nép ügyét aláveti saját sötét és piszkos ösztöneinek. Szegény nép. Úgy kell neki. Miért választott így. Mit jelent az, hogy államfő? Hogy a népet leköpdösi és megrugdalja. Négyezer, nyolcezer, tizenötezer. Begyűjtés. Be is vallja. Féreg, mindenki féreg. Hőst csinál önmagából. Irodalmat. Az ifjak ilyenek akarnak lenni, ilyenek is lesznek. Egyetlen szó sem lehet bennük igaz, ő a piszkos hős, a színdarab főszereplője. Minél szarházibb, annál inkább ő a hős. Önmagából irodalmat csinál.
 
A bűnbeesett világ pocsolyájában. Aki ebből egy szemernyit le mer tagadni, azt a gyanút kelti, hogy felidézésében részes és védelmezi.
 
Sok pénztől megbüdösödött költészet.
 
Korrumpálni őket. Mivel? Pénzzel. Az egyetlen, amivel mindent el lehet pusztítani.
 
Kiagyalták. Megjelent. De azt nem remélték, hogy a varangy a nyakukba ül.
 
Újságírók, színészek, írók, költők, muzsikusok, festők, sok pénzt adok nekik, felöltöztetem őket divatosan, díjakat tűzök ki, hogy egymást túllicitálják. Most már azt csinálom velük, amit akarok. Befogom az orrom, ha róluk van szó.”

Hamvas Béla: Ugyanis (regény, 1966-67)

moneygirlsquickanddirtytips_bbjnckblgvrz_.jpg(A kép forrása: Internet)

(A bejegyzés) Innét: magyarido.blog.hu/2008/11/14/az_imf_szerzodes_ismerete_es_a_fekete_egzisztencia

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bbjnick.blog.hu/api/trackback/id/tr37773528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása