Blogikus fixáció

Kis KÖZÉL, kis MAGÁNÉL, no meg némi KULTÚRA. De mindenek előtt MÉLTÁNYOSSÁG, ÁLLHATATOSSÁG - és BÉKESSÉG!
 
Ugyanakkor: CETERUM CENSEO CARTHAGINEM ESSE DELENDAM!

bbjnick (meg)írja...

Mélymagyarveszély!!!

A bejegyzések...

...teljes címlistája és leadje megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Az olvasók és kommentelők iránti tiszteletből...

...a blogon előzetes moderációt alkalmazok.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Közösségi blogolás

bbjnick olvassa...

A blog tartalma (Valamennyi bejegyzés)

...

Creative Commons Licenc

...a (...) történésznek, nyilván, eszébe sem jut(ott), hogy mit művel(het)nek a szavaival...

2013.05.30. 00:01 bbjnick

1 jegyzet

...John Lukács (is) befürdött (ezzel) a szép új magyar jobboldallal ((neo)konzervatív liberálisainkkal)...

...A nemzetközi hírű idős történésznek, nyilván, eszébe sem jut(ott), hogy mit művel(het)nek a szavaival. A mandineres Sz*lvay, a Magyar Kurírban (!), John Lukacs: Egy igazi katolikus nem lehet nacionalista címmel közöl(t) vele interjút (www.magyarkurir.hu/hirek/john-lukacs-egy-igazi-katolikus-nem-lehet-nacionalista), a cím a Lukács-interjú egy mondatának részlete. A mondat (egészében) így hangzik: „Egy igazi katolikus nem lehet nacionalista, de patrióta igen.”

Lukács mondatában a hangsúly, értelemszerűen, nem ott van, ahol Sz*lvay látja (és kiemeli), hanem a mondat második felében: egy „katolikus nacionalista” nem lehet nacionalista, hanem csak patrióta, mivel nacionalizmusa nem lehet ideologikus, hiszen katolikus, hanem csak hazafias.*

Érdekes adalék, hogy Lukács a Heti Válasznak adott interjújában (hetivalasz.hu/itthon/magyar-onbizalom-magyar-onismeret-64361/) meg is nevez nagy magyar patriótákat: a neonacionalista Bethlent és a nemzeti radikális Bajcsy-Zsilinszkyt. Ha valakinek még nem lett volna egyértelmű, hogy mennyire különböző szemlélettel és fogalmisággal közelíti meg történelmünket John Lukács és a mi szép új magyar jobboldalunk ((neo)konzervatív liberálisaink)... (Innét: delphoi-josda.hu/2013/03/04/xxviii/#comments)

*...Hiszen: egy katolikus természetesen lehet(ett) nacionalista --- s nem csak lehet(ett), de volt is! Az első világháborút követő „nagy nacionalizmusok” (neonacionalizmusok) --- Spanyolországban, Olaszországban, Lengyelországban, Magyarországon --- mind-mind, számos vonatkozásukban, masszívan katolikus gyökerűek (sőt, számos vonatkozásukban, kifejezetten katolikus nacionalizmusok) voltak. S ezt, természetesen, Lukács is nagyon jól tudja!...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bbjnick.blog.hu/api/trackback/id/tr535333139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása