Blogikus fixáció

Kis KÖZÉL, kis MAGÁNÉL, no meg némi KULTÚRA. De mindenek előtt MÉLTÁNYOSSÁG, ÁLLHATATOSSÁG - és BÉKESSÉG!
 
Ugyanakkor: CETERUM CENSEO CARTHAGINEM ESSE DELENDAM!

bbjnick (meg)írja...

Mélymagyarveszély!!!

A bejegyzések...

...teljes címlistája és leadje megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Az olvasók és kommentelők iránti tiszteletből...

...a blogon előzetes moderációt alkalmazok.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Közösségi blogolás

bbjnick olvassa...

A blog tartalma (Valamennyi bejegyzés)

...

Creative Commons Licenc

Tégy a motiválatlanság ellen! (retrospektív)

2013.08.12. 20:01 bbjnick

 
TÉGY A MOTIVÁLATLANSÁG ELLEN!
Felhívás az ország vezető, véleményformáló értelmiségéhez és a magyar vidéki értelmiséghez
 
 
Tisztelt Értelmiségiek!
 
Magyarországon a válság talán legszembetűnőbb módon a kistelepülések gazdasági és szociális ellehetetlenülésében, a vidék „élhetetlenné” válásában nyilvánul meg. A probléma amilyen szorongató, a rá adott válaszok éppúgy maradnak el: szinte hihetetlen, de tény, hogy az elmúlt tizennyolc évben egyetlen átfogó stratégia sem született – vagy ha született is, nem került/kerülhetett a nagynyilvánosság elé – a vidéket sújtó mélyülő krízis kezelésére.
 
A magyarido.blog.hu műhelye, fölismerve a bajok mértékét, vizsgálódásba kezdett és arra a megállapításra jutott, hogy a vezető és véleményformáló értelmiség, a kérdéskörben tanúsított passzivitása valójában nem más, mint bénultság, amely súlyos motiválatlanság következménye.
 
Ezért:
 
Felhívással fordulunk az ország vezető, véleményformáló értelmiségéhez és a magyar vidéki értelmiséghez, hogy erőinket közösen latba vetve, tegyünk a motiválatlanság ellen; mindenki ereje, felkészültsége és lehetőségei arányában vegye ki részét a motiválatlanság elleni küzdelemben!
 
Vidéki értelmiségiek!
 
Szervezzétek meg településeiteken, hogy minél több helyi család vállalja vezető, véleményformáló értelmiségiek vendégül látását! Hívjátok meg, s mintegy családtagként, fogadjátok magatok közé e véleményformálókat és biztosítsátok számukra, hogy veletek együtt mélységében átélhessék a kistelepülési lét minden örömét és bánatát; adjátok meg számukra a lehetőséget, hogy közvetlenül, személyesen megtapasztalhassák az egzisztenciális ellehetetlenüléstől a szociális kiszolgáltatottságig, a kilátástalanságtól a rettegésig, a tehetetlenségérzéstől a közvetlen konfliktusokig mindazt, ami a magyar vidéken ma megtapasztalható!
 
Vezető, véleményformáló értelmiségiek!
 
Éljetek a lehetőséggel, a legnagyobbal, amelyet értelmiségi számára az élet adhat: éljetek hivatásotok betöltésének lehetőségével! Ismerjétek meg a létezésnek egy olyan minőségét, amely a professziók, doktrínák, előítéletek takarásában a maga teljességében soha nem ismerhető meg; lépjetek ki szakmátok szűk, belterjes keretei közül, és egy új, átfogóbb, komplexebb és megéltebb tudás reményében a maga közvetlen valóságában tapasztaljátok meg a magyar vidék életét. Az így szerezhető élmények olyan motivációs és inspirációs alapot jelenthetnek további munkátok során, amely az egész nemzet számára meghatározó, s talán, létfontosságú is lehet.
 
Tegyünk a motiválatlanság ellen! A motiválatlanság, amint az elmúlt évtizedek tapasztalatai is bizonyítják, öl, butít és nyomorba dönt. Hogy a nemzetet gúzsba kötő tehetetlenségen, bénultságon oldjunk, hogy a társadalom különböző rétegei közötti bizalmatlanságot enyhítsük, hogy országunk sorsa minden polgára számára személyes üggyé válhasson a magyarido.blog.hu műhelye felhív minden – motivációra nyílt, fogékony és tenni kész – értelmiségit, hogy (a felhívásban leírtak szerint) szervezze meg a kapcsolattartás ezen új hálózatát, s ezzel segítse elő egy új viszonyrendszer és a vezető, véleményformáló értelmiségi lét egy új értelmének kialakulását!
 
 
Tégy a motiválatlanság ellen!
 
2008. augusztus 24.
 
A MAGYAR IDŐ-blog műhelye
 
 
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bbjnick.blog.hu/api/trackback/id/tr885458072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása