Blogikus fixáció

Kis KÖZÉL, kis MAGÁNÉL, no meg némi KULTÚRA. De mindenek előtt MÉLTÁNYOSSÁG, ÁLLHATATOSSÁG - és BÉKESSÉG!
 
Ugyanakkor: CETERUM CENSEO CARTHAGINEM ESSE DELENDAM!

bbjnick (meg)írja...

Mélymagyarveszély!!!

A bejegyzések...

...teljes címlistája és leadje megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Az olvasók és kommentelők iránti tiszteletből...

...a blogon előzetes moderációt alkalmazok.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Közösségi blogolás

bbjnick olvassa...

A blog tartalma (Valamennyi bejegyzés)

...

Creative Commons Licenc

...Vó’na (nekem) egy problémám!...

2014.02.08. 20:11 bbjnick

1 jegyzet

„Weöres Sándor: AKIK MEGTALÁLNAK

Én keresem a célomat:
célom engem majd megtalál.

Én keresem a hitemet:
a hitem is majd megtalál.

Én keresem a szívemet:
a szívem is majd megtalál.

Keresem azt, aki enyém:
ő is keres majd. Megtalál.

Én önmagamat keresem:
egyetlen lesz, ki nem talál.

Én keresem az életem:
életem egyetlen halál.

Én keresem halálomat
és életem majd megtalál.”

„(...) Az úgynevezett holokauszttagadás (...) a közelmúlt történelmének olyan szemlélete, miszerint a zsidóság ellen a második világháborúban elkövetett népirtás – melyet általában holokauszt néven említenek – nem történt meg, vagy nem azon a módon és mértékben történt meg, ahogy a történettudomány általánosan elfogadott tézisei állítják. (...) A holokauszt bárminemű megkérdőjelezése, vitatása és tagadása az alábbi országokban büntetőjogilag büntetendő: Ausztria (Tilalmi Törvény 1947), Belgium (törvény a holokauszttagadás ellen), Csehország, Franciaország (Loi Gayssot), Magyarország (Btk. 269/C.§), Németország (StGB § 194 (1. 2.) [17], StGB § 130 [18] ), Litvánia, Lengyelország, Románia, Szlovákia és Izrael államban is büntetendő. (...)” (hu.wikipedia.org/wiki/Holokauszttagad%C3%A1s)

...Vó’na (nekem) egy problémám!

Ha én alkotmányban adott/biztosított jogomnál fogva élek gondolat- és véleményszabadságommal és nem engedem el a gyerekemet a mohácsi vész emlékhelyét meglátogató iskolai kirándulásra, mivel, teszem azt, szerintem az egy történelemhamisító létesítmény (úgy vélem, a mohácsi csata nem volt (mohácsi) vész), akkor azon túl, hogy a gyerekem tanárai némileg furcsán néznek rám a továbbiakban, semmiféle szankció nem fenyeget; ha ugyanezt teszem a Sorsok Háza holokauszt emlékhely esetében, mivel szerintem az egy történelemhamisító létesítmény (úgy vélem, a magyarországi zsidóság deportálása nem volt holokauszt), akkor mi a vektor?

Anno, ugyanez a dilemma fölmerülhetett (volna) a munkásmozgalmi gyűjtemény(ek) esetében (is): ha Mohácsra nem engedem el a gyereket, akkor „hülyeszülő” vagyok, ha a munkásmozgalmi gyűjteménybe, akkor a rendszer ellensége.

Kell nekünk a holokult/holohit, mint „rendszerideológia”? Nem volt elég ötven év az ideológiai alapú diktatúrákból?... (Innét: mandiner.blog.hu/2014/02/07/kormany_es_zsido_szervezetek_egy_bojkott_es_ami_utana_johet?fullcommentlist=1#comments)

***

Apdét vagy kiegészítés, 2014. február 9.:

Idézek egy kommentsorból (innét: mandiner.blog.hu/2014/02/07/kormany_es_zsido_szervezetek_egy_bojkott_es_ami_utana_johet?fullcommentlist=1#comments):

„(...)

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.02.08. 21:42:08
@bbjnick:

(...) ha téged nem érdekel a holo, akkor mi a faszért picsogsz róla a nap huszonnégy órájában?

(...)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.02.08. 22:01:20
@biboldó:

(...) A holokult/holohit az én szememben egy nagyon veszélyes, erősen destruktív ideológia/hitrendszer. Ahogy nem tenne boldoggá, ha kommunisták, nemzetiszocialisták stb.-k kegyeit keresné a mai mainstream politika, ugyanúgy nem tesz az sem, hogy buzikkal, (neo)neoprotkó szektásokkal és holohitűekkel teszi ezt.(...)”

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bbjnick.blog.hu/api/trackback/id/tr355805376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása