Blogikus fixáció

Kis KÖZÉL, kis MAGÁNÉL, no meg némi KULTÚRA. De mindenek előtt MÉLTÁNYOSSÁG, ÁLLHATATOSSÁG - és BÉKESSÉG!
 
Ugyanakkor: CETERUM CENSEO CARTHAGINEM ESSE DELENDAM!

bbjnick (meg)írja...

Mélymagyarveszély!!!

A bejegyzések...

...teljes címlistája és leadje megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Az olvasók és kommentelők iránti tiszteletből...

...a blogon előzetes moderációt alkalmazok.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Közösségi blogolás

bbjnick olvassa...

A blog tartalma (Valamennyi bejegyzés)

...

Creative Commons Licenc

...energiahatékonyság...

2013.02.09. 19:01 bbjnick

1 jegyzet

...Egyrészt: Magyarországon kb. 1,5 millió családnak van gázszámla-tartozása és legalább 1 milliónak villanyszámla-tartozása. Mondhatunk okosakat arról, hogy nem kellene támogatásokkal torzítani a rendszert, de a tények magukért beszélnek. Mi lenne, ha még ilyen mértékben sem piszkálna bele az állam az energia-árképzésbe?

Másrészt: Az energiahatékonyság-kérdés korántsem kamu. (Csak egy példa: szigeteltettük a házunkat és kb. 40%-os fűtésköltség-megtakarítást értünk el --- nem hittem volna, hogy ez „ennyire működik”, ha nem tapasztalom.) Úgy az országnak, mint a polgároknak egyértelmű, hosszú távú érdeke volna ilyen jellegű beruházásokba fektetni. A kérdés csak az, hogy honnét lehetne ezekre forrásokat teremteni?!

Mivel nem szakmám, nem tudom a választ, de a kérdést meg tudom fogalmazni: Azt az irdatlan pénzt, amit új paksi reaktorok telepítésére szándékozik költeni a kormányzat, nem volna-e ésszerűbb energiahatékonysági és alternatív energiatermelési módszerek fejlesztésre és ilyen jellegű beruházások megvalósításra fordítani?... (Innét: mandiner.blog.hu/2013/02/06/rezsicsokkentes_helyett_energiahatekonysagot?fullcommentlist=1#comments)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bbjnick.blog.hu/api/trackback/id/tr115086192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása