Blogikus fixáció

Kis KÖZÉL, kis MAGÁNÉL, no meg némi KULTÚRA. De mindenek előtt MÉLTÁNYOSSÁG, ÁLLHATATOSSÁG - és BÉKESSÉG!
 
Ugyanakkor: CETERUM CENSEO CARTHAGINEM ESSE DELENDAM!

bbjnick (meg)írja...

Mélymagyarveszély!!!

A bejegyzések...

...teljes címlistája és leadje megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Az olvasók és kommentelők iránti tiszteletből...

...a blogon előzetes moderációt alkalmazok.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Közösségi blogolás

bbjnick olvassa...

A blog tartalma (Valamennyi bejegyzés)

...

Creative Commons Licenc

...én ebben az „udvariasság alóli felszabadításban” is a kénkőszagot érzem...

2013.05.27. 21:11 bbjnick

1 jegyzet

...azt kerestem, hogy mi is a mi európai, nőkkel szembeni férfiudvariaskodásunknak (a) gyökere(?): s, bizony, a kereszténység. Méghozzá, egész pontosan az érett középkor lovagi kultúrájának nőkultusza (annak pedig, evidens módon, a Mária-kultusz).

Nincs még egy kultúra az emberiség történetében, amelyben a nők --- „pusztán” nő voltuk miatt --- ilyen kiemelt tiszteletben részesülnének, mint a mi keresztény európai kultúránk. Természetesen a nő --- mint anya, mint szerető, mint munkaerő stb. --- minden kultúrában, számtalan módon-formában, értéket jelentett, a nőket megbecsülés övezte, de, mint nálunk („pusztán” nő volta miatt), sehol másutt.

Biztos én vagyok a gyökér, de én ebben az „udvariasság alóli felszabadításban” is a kénkőszagot érzem...:-[... (Innét: mandiner.blog.hu/2013/05/14/asszonyvereshez_vezet_a_lovagiassag?fullcommentlist=1#comments)

***

Apdét vagy kiegészítés, 2013. május 27.:

„(...) A május 26-i tüntetők jogosan fogják harsogni türelmetlenségüket és haragjukat. Még ha meg is szavaznak egy becstelen törvényt, azt hatályon kívül lehet helyezni.

Most hallottam egy algériai blogban (...) : »Mindenesetre, 15 éven belül Franciaországban az iszlám hívei lesznek hatalmon és megszüntetik ezt a törvényt.« Ezzel nem nekünk akarnak kedveskedni, - efelől ne legyen semmi kétség - hanem mert ez ellentétben van a chariával (az iszlám törvénye).

Felületesen nézve, ez az egyetlen létező közös pont az európai hagyomány (amely tiszteletben tartja az asszonyt) és az iszlám (amely nem tiszteli őt) között. Erre az ellenmondást nem tűrő algériai kijelentésre a hideg futkosott a hátamon. Ennek következményei sokkal óriásibbak és katasztrofálisabbak lennének, mint a megvetni való Toubina-törvény. (...)” (www.deres.tv/20130522/dominique-venner-utolso-nyilvanos-uzenete)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bbjnick.blog.hu/api/trackback/id/tr215321247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása