Blogikus fixáció

Kis KÖZÉL, kis MAGÁNÉL, no meg némi KULTÚRA. De mindenek előtt MÉLTÁNYOSSÁG, ÁLLHATATOSSÁG - és BÉKESSÉG!
 
Ugyanakkor: CETERUM CENSEO CARTHAGINEM ESSE DELENDAM!

bbjnick (meg)írja...

Mélymagyarveszély!!!

A bejegyzések...

...teljes címlistája és leadje megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Az olvasók és kommentelők iránti tiszteletből...

...a blogon előzetes moderációt alkalmazok.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Közösségi blogolás

bbjnick olvassa...

A blog tartalma (Valamennyi bejegyzés)

...

Creative Commons Licenc

...a tartalmi szabályozás a kommentfelületek esetében is indokolt...

2013.03.14. 15:03 bbjnick

1 jegyzet

„…Mindazonáltal ami kibontakozik ebből a kibaszott, buja billentyűpüfölő hajcihőből, az nem valami egérút a bőrünkből a fehér poliészter és a globális lelki közösség magasztos, transzcendentális birodalmába, hanem sokkal-sokkal mocskosabb és érdekfeszítőbb valami - ragacsos tartalma megborzaszt, felzaklat és elcsábít. Ez a Millió Lélek Láthatatlan Lázadása, a modemeikből szörnyetegeket okádó nevetséges és drasztikusan sugárfertőzött hitehagyottak tömegéé.” (bbjnick.blog.hu/2007/11/14/matthew_fuller_irja)

...Az a pocsék a történetben, hogy ezt a problémát, láthatólag, senki sem akarja kezelni: mindenki (politika, tartalomszolgáltatók, civilek stb.) sír, hogy a jelenlegi szabályozatlanság tarthatatlan és közben --- mivel mindenki úgy él vissza a (jelenlegi) helyzet ellentmondásaival, ahogy csak bír --- mindenki abban érdekelt, hogy a (jelenlegi) dzsuva minél tovább fennmaradjon.

Néhány alapszabály betartásával (és törvénybeiktatásával) abszolút megnyugtatóan rendezni lehet(ne) a „kommentproblémát”:

1) A kommentfelületeken megjelenő tartalomért a felület gazdája a felelős. Ő képes eltávolítani a felületről a tartalmat, tehát ő kötelezhető rá.

2) A nick nem személy. Így személyiségijogot, becsületet vagy (általában) hatályos törvényt sem sérthet (s (így) büntetőjogi felelősség sem kérhető rajta számon). Az általa megfogalmazott tartalom viszont igen, s ha ez történik, akkor annak eltávolításáról a felület gazdájának kell(ene) gondoskodnia/gondoskodnia kell.

3) A tartalmi szabályozás a kommentfelületek esetében is indokolt. Ez ész-szerűen (szerintem: ésszerűen:-)) a hatályos törvényekbe ütköző megnyilvánulásokra terjed(het)ne ki.

Így a szólásszabadság sem szenvedne csorbát és a törvényesség is érvényesül(het)ne.

(Én indokoltnak tartanám azt is, hogy a tartalomszolgáltatók (ú. é. a kommentfelületek gazdái) egy közös kódexet dolgozzanak ki, ami valamennyi kommentfelületről száműzné pld. az obszcenitást, az öncélú erőszakos és trágár megfogalmazásmódokat stb. De ez nem törvények, hanem a szolgáltatók közötti megegyezés kérdése.)... (Innét: mandiner.blog.hu/2012/12/14/betiltas_vagy_szabadsag_konferencia_a_kommentelesrol#comments)

***

Lásd még: bbjnick.blog.hu/2011/07/09/olyan_nincs_hogy_mindent_lehet_a_komment_kerdesrol

***

Apdét vagy kiegészítés, 2013. 03. 15.:

kdnp.hu/news/magyar-sajtoban-mindent-szabad

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bbjnick.blog.hu/api/trackback/id/tr325134831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása