Blogikus fixáció

Kis KÖZÉL, kis MAGÁNÉL, no meg némi KULTÚRA. De mindenek előtt MÉLTÁNYOSSÁG, ÁLLHATATOSSÁG - és BÉKESSÉG!
 
Ugyanakkor: CETERUM CENSEO CARTHAGINEM ESSE DELENDAM!

bbjnick (meg)írja...

Mélymagyarveszély!!!

A bejegyzések...

...teljes címlistája és leadje megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Az olvasók és kommentelők iránti tiszteletből...

...a blogon előzetes moderációt alkalmazok.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Közösségi blogolás

bbjnick olvassa...

A blog tartalma (Valamennyi bejegyzés)

...

Creative Commons Licenc

Tekinthetjük-e az atomenergia békés célú alkalmazását elsősorban technikai, technológiai, gazdasági, energiapolitikai, energetikai kérdésnek? [...egy.vezérvélemény.../.]

2013.05.25. 03:11 bbjnick

paksiatomeromu_vltzt_ngtv_bbjnckvrz_.jpgTekinthetjük-e az atomenergia békés célú alkalmazását elsősorban technikai, technológiai, gazdasági, energiapolitikai, energetikai kérdésnek? Az atomenergia alkalmazása (minden ellenkező híresztelés ellenére) elsősorban nem technikai, technológiai, gazdasági, energiapolitikai, energetikai, hanem (elsősorban) erkölcsi kérdés. Most --- a fukusimai krízis napjaiban --- (gondolhatnánk) felesleges is ezt hosszasabban magyaráz(gat)ni. Hiszen egy atomerőmű telepítése, építése annyi ember életét érint(het)i és olyan nagymértékű és olyan hosszútávú kockázat- és tehervállalást jelent, hogy önmagában technikai, technológiai gazdasági, energiapolitikai, energetikai kérdésként értelmezhetetlen. Nem véletlen tehát, hogy amióta csak létezik atomenergetika, azóta folytonosan (folyamatos) konfliktusok forrása: két ethosz [értsd: erkölcs, erkölcsi érzék, erkölcsi érzület, -szokás, gondolkodásmód, cselekvés] csap ezekben (a konfliktusokban) újból és újból össze.

(Innét: vezervelemeny.blog.hu/2011/08/18/tekinthetjuk_e_az_atomenergia_bekes_celu_alkalmazasat_elsosorban_technikai_technologiai_gazdasagi_en)

***

Lásd még: bbjnick.blog.hu/2011/04/01/atomot_a_nepnek_vazlat & bbjnick.blog.hu/2013/02/09/_energiahatekonysag_641 & bbjnick.blog.hu/2013/02/17/_a_meteor_hatokoreben_hat_nuklearis_letesitmeny_van_692

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bbjnick.blog.hu/api/trackback/id/tr495317043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása