Blogikus fixáció

Kis KÖZÉL, kis MAGÁNÉL, no meg némi KULTÚRA. De mindenek előtt MÉLTÁNYOSSÁG, ÁLLHATATOSSÁG - és BÉKESSÉG!
 
Ugyanakkor: CETERUM CENSEO CARTHAGINEM ESSE DELENDAM!

bbjnick (meg)írja...

Mélymagyarveszély!!!

A bejegyzések...

...teljes címlistája és leadje megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Az olvasók és kommentelők iránti tiszteletből...

...a blogon előzetes moderációt alkalmazok.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Közösségi blogolás

bbjnick olvassa...

A blog tartalma (Valamennyi bejegyzés)

...

Creative Commons Licenc

Az egészségügyi államtitkár „adaléka” a „Nemzeti Együttműködés Rendszeré”-hez (A kötcsei dilemma, a keresztény erkölcs és a megalázottság fájdalma)

2011.03.10. 08:10 bbjnick

 
„Nyitott szemmel aludjatok, jó emberek. Mint a viaszbabák. Mint a játékbabák.” (dia.pool.pim.hu/html/muvek/SUTO/suto00022a_kv.html)
 
2011. március 9-én, délután öt óra után néhány perccel, a HírTV Híradójában, egy hírriportban, Sz*cska M*klós egészségügyi államtitkár a következőket „üzente” Harrach Péter kereszténydemokrata politikusnak (a kormánypárt koalíciós társa, a KDNP frakcióvezetőjének) (nem szószerinti idézet): Egy kereszténydemokrata politikushoz nem méltó Harrach Péter megnyilatkozása. Ilyenkor Hamvazószerda idején azt kellett volna mondania, hogy: Harrach Péter vagyok, szenvedélybeteg, és böjtölni fogok, nem dohányzok. (A hírriportot, sajnos, nem tudtam kiemelni a HírTV Híradójának videoanyagából; ha/amint sikerül, idelinkelem.)
 
Először megdöbbentem, majd egy „vasököl” erejével vágott mellkason a fájdalom, a megalázottság fájdalma. Ennyire mélyre süllyedtünk!
 
Az „üzenet” előzménye röviden a következő:
 

Harrach Péter és Rubovszky György kereszténydemokrata politikus, 2011. március 8-án, sajtótájékoztatót tartott, amelyen többek között elmondták: Minden vendéglátó-ipari egységben és minden munkahelyen lehetőséget kell biztosítani arra, hogy zárt térben, másokat nem zavarva, akik úgy gondolják, hogy elszívnak egy szál cigarettát, azt megtehessék (…) a dohányzás káros, de a társadalom számára a fanatikus megoldások talán legalább annyira károsak. (belfold.ma.hu/tart/cikk/a/0/90308/1/belfold/Harrach_zart_helyisegben_is_lehessen_dohanyozni?place=srss) A Harrach-Rubovszky-sajtótájékoztató, a jelenleg is tárgyalás alatt lévő 2011. évi . . . törvény a nemdohányzók védelméről és a dohánytermékek fogyasztásának, forgalmazásának egyes szabályairól szóló 1999. évi XLII. törvény módosításáról c. törvénytervezet (www.parlament.hu/irom39/02489/02489.pdf) azon rendelkezéseivel kapcsolatos reakció volt (mint a képviselők hangsúlyozták: egyéni képviselői álláspontjuk megfogalmazása), mely rendelkezések teljes mértékben kitiltanák a dohányzást a munkahelyekről és a szórakozóhelyekről, általában a közforgalmú zárt terekből és – az önkormányzatok döntési kompetenciájába utalva – a közterületekről.
 
A két (kormánypárti) kereszténydemokrata képviselő egyéni képviselői álláspontot megfogalmazó sajtótájékoztatója éppen elég (indok) volt ahhoz, hogy a hatalom számára „ellenséggé” (mi több: szabad prédává) váljanak és a Kormány a témában felelős tagja, a HírTV-ben, főműsoridőben, rendreutasítsa, vérig alázza őket: példátlan arroganciával és cinizmussal kioktassa a – többek között – teológus végzettségű Harrach Pétert (harrachpeter.fidesz.hu/index.php?id_cikk=34) keresztény erkölcsiségről, lelkiségről, hitéletről, kötelességről (nem szószerinti idézet): Egy kereszténydemokrata politikushoz nem méltó Harrach Péter megnyilatkozása. Ilyenkor Hamvazószerda idején azt kellett volna mondania, hogy: Harrach Péter vagyok, szenvedélybeteg, és böjtölni fogok, nem dohányzok.
 
Sz*cska M*klós államtitkár úr, amikor Harrach Péternek (nyilván, a „példátlan méretű nemzeti összefogás” felkent szószólójaként) a fent idézett módon „üzent”, olyan területre tévedt, ami a bolseviki hatalomgyakorlás életvilága. Harrach és Rubovszky hivatkozott sajtótájékoztatójában (óvatos, kulturált, a másik ember méltóságát szem előtt tartó módon) épp az efféle hatalomgyakorlás ön- és közveszélyes voltára igyekezett felhívni a figyelmet, s hogy figyelmeztetésük nem volt alaptalan/indokolatlan, éppen a Harrachot (a sajtótájékoztatót követő huszonnégy órán belül) ért (emlékeim szerint, az elmúlt húsz évben egyedülállóan) durva, aljas (és stílusát és tartalmát tekintve nyugodtan perverznek nevezhető) támadás bizonyítja.
 
Mikor a hírrel szembesültem, első felindulásomban, egy meglehetősen durva hozzászólást követtem el az egyik hírblog egy posztjának kommentsorába (mandiner.blog.hu/2011/03/09/ferfinap_2/fullcommentlist/1#c12853377). A hozzászólás stílusa erősen kifogásolható és ha nem fejezné ki olyan szemléletesen a konfliktus súlyosságát (mint ahogyan kifejezi) szégyellném is idézni. A hozzászólás:
 
Szócska nem tudja, mint beszél. Mondjon le!!! Ez olyan virtigli bolsevik duma, hogy az ember esze megáll. A Fidesz ma már teljesen úgy viselkedik, mintha mindenki megőrült volna benne. Ez a ******** Szócska, ez punkzenészből lett karrierista **** egészségmenedzser, fel sem fogja, hogy mit művel. ******! Egy ********* ateista tanítja kereszténységre a hívő katolikust, mert nem tetszik neki, annak, teológiailag megalapozott, álláspontja. Ilyenre még a Cseka sem merészkedett. Lövesse agyon, ****** ***, ha útjában van, de ne a S*tán tanítsa már az erkölcsteológiát!
 
A hangnemért minden olvasótól bocsánatot kérek, de a leírtak tartalmi részét fenntartom.
 
Hogy Sz*cska M*klós milyen platformról beszél tulajdonképpen lényegtelen is. Az azonban korántsem az, hogy mit támadt meg. Hogy megérthessük Harrach és Rubovszky motivációját (hogy világossá váljon, milyen platformról szólnak ők), idézzünk egy részletet XVI. Benedek Deus caritas est c. enciklikájából, a keresztény szeretetről szóló pápai megnyilatkozások egyikéből:
 
„Itt az ideje, hogy az aktivizmus és a fenyegető szekularizmus láttán a karitatív munkában tevékenykedő sok keresztényben újra megerősítsük az imádság jelentőségét. Az imádkozó keresztény természetesen nem képzeli, hogy megváltoztatja vagy megjavítja Isten terveit, melyeket Ő előre elgondolt. Sokkal inkább találkozni akar Jézus Krisztus Atyjával, és kéri, hogy Lelkének vigasztalásával legyen ott őbenne és a cselekedeteiben. A bizakodó kapcsolat a személyes Istennel és az Ő akarata iránti odaadás megakadályozza, hogy az ember károsodjon, és megőriz a fanatikus és terrorista tanításoktól. Az őszinte vallásos magatartás megakadályozza, hogy az ember Isten bírája legyen és vádolja Őt amiatt, hogy megengedi a nyomorúságot, anélkül, hogy részvétet érezne teremtményei iránt. Aki pedig arra vetemedik, hogy az ember érdekeire hivatkozva harcba száll Istennel – kire fog hagyatkozni, ha az emberi cselekvés erőtlennek bizonyul?” (www.vatican.va/holy_father/benedict_xvi/encyclicals/documents/hf_ben-xvi_enc_20051225_deus-caritas-est_hu.html)
 
***
 
Közel egy éve írtam egy bejegyzést egy Dobszay Lászlót ért médiatámadásról (bbjnick.blog.hu/2010/05/29/a_hirtv_adaleka_a_nemzeti_egyuttmukodes_rendszere_hez_a_kotcsei_dilemma_a_szekely_himnusz_es_a_torok). Abban a következőkre hívtam fel a figyelmet: Az, aki Dobszaynak (a „példátlan méretű nemzeti összefogás” önjelölt szószólójaként) „üzent” (…) a lakájmédia legmélyebb bugyrából böfögött fel, abban bízva, hogy ezzel gazdái kedvére tesz. Szavaiból világos, hogy sem Dobszay hivatkozott jegyzetéről, sem magától Dobszayról, sem a magyarságról, sem az elemi tisztességről, sem a józan észről fogalma sincs. Biztos, hogy ilyen „támogatásra” van szüksége egy konzervatív-nemzeti kurzusnak? Nem volna itt az ideje „precizírozni” a „kötcsei beszédet”? (magyarido.blog.hu/tags/kötcse) (…) Ha a jobboldali lakájmédia úgy értelmezte Orbán kötcsei beszédének az értékviták mellőzésére vonatkozó kitételét (www.nagyitas.hu/common/main.php?pgid=cikk&cikk_id=568&tema_id=28), hogy a ma élő egyik legjelentősebb magyar katolikus zenepedagógust és zenetudóst (mert Dobszay kétségkívül a legjelentősebbek közül való) bármikor lek*ssolhatja, megtámadhatja, mert véleménye részben vagy egészében elüt a médialakájok által éppen „hivatalosnak” vélt állásponttól, akkor a „Nemzeti Együttműködés Rendszere” nagyon hamar bajba fog kerülni. Ha a „példátlan méretű nemzeti összefogásra” hivatkozva „hecckult-paprikajancsik” oszthatják majd az észt, mert csak, akkor… Nem volt ebből elég az elmúlt hatvan évben? (Ismét megkérdezem: Nem volna itt az ideje „precizírozni” a „kötcsei beszédet”?)
 
Mára már kétség sem férhet hozzá, hogy nem csak a jobboldali lakájmédia értelmezte úgy Orbán kötcsei beszédének az értékviták mellőzésére vonatkozó kitételét, hogy bárkit, bármit lek*ssolhat, megtámadhat, mert véleménye részben vagy egészében elüt a médialakájok és egyéb rendű és rangú fidesznyikek által éppen „hivatalosnak” vélt állásponttól, hanem maguk a hatalom gyakorlói is így értelmezik azt.
 
És ezen a ponton e bejegyzés szerzője elnémul …
 
***
 
Apdét vagy kiegészítés, 2011. március 13.:
 
'Harrach Péter vagyok és szenvedélybeteg'

Nyilvánosan kellett bocsánatot kérnie Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkárnak Harrach Pétertől, a KDNP frakcióvezetőjétől.

Danó Anna| NOL| 2011. március 11.

Nyilvánosan kellett bocsánatot kérnie Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkárnak Harrach Pétertől, miután a kormánytag a HírTV riporteri kérdésére, hogy mit gondol Harrachnak, a dohányzás szigorításáról szóló javaslat fölpuhítására tett kísérletéről, azt válaszolta:„úgy vélem, hogy egy kereszténydemokrata politikushoz sokkal jobban illet volna az a megnyilatkozás, hogy Harrach Péter vagyok és szenvedélybeteg és a böjti időszakban gyakorolni fogom az önmegtartoztatást, amit a vallásom üzen nekem".

Úgy tudni, az eü-államtitkár ezért a kitételért végül több fórumon is nyilvánosan megkövette a KDNP frakcióvezetőjét.

Az ügy előzménye, hogy Harrach Péter korábban a dohányzást szigorító, parlament előtt lévő indítvánnyal magánvéleményként azt mondta: minden vendéglátó-ipari egységben és minden munkahelyen lehetőséget kell biztosítani arra, hogy zárt térben, másokat nem zavarva, akik úgy gondolják, hogy elszívnak egy szál cigarettát, azt megtehessék.

Hozzátette: a dohányzás káros, de a társadalom számára a fanatikus megoldások talán legalább annyira károsak. "Nem szeretek füstös helyiségben vacsorázni, de ugyanúgy nem szeretem, ha megtiltják nekem, hogy utána elszívjak egy szál cigarettát" - fogalmazott Harrach Péter. Ez pedig adott esetben azt jelenti, hogy rossz döntéseket is hozhatunk, "mindenkinek joga van arra, hogy elszúrja az életét" - tette hozzá a KDNP-s politikus.

Címkék: KDNP, frakció, Nemzeti Erőforrás Minisztérium

Forrás: nol.hu/belfold/_harrach_peter_vagyok_es_szenvedelybeteg__
 

23 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bbjnick.blog.hu/api/trackback/id/tr642726968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.03.10. 12:25:02

Ilyenkor Hamvazószerda idején azt kellett volna mondania"

megmondania hogy mit tegyen keresztényként tényleg bolsevik magatartás,

de tényleg szép lett volna, ha önként mondja Harach:

"Harrach Péter vagyok, szenvedélybeteg"

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.03.10. 12:39:07

emlékszem a hír tv-ben volt egy beszélgetős műsor, amiben betelefonált egy ember és kritizálni kezdte a fideszt :)

azonnal lekeverték.

Zoli 29 2011.03.10. 13:23:22

bbjnick: Én is láttam Szócska nyilatkozatát, és én veled ellentétben éppen ővele értek egyet. Ugyanúgy értetlenül álltam Harrach kirohanása előtt, ahogy ő is. Valóban ez az a téma, amiben a KDNP-nek az autonómiáját kell bizonygatnia?

Egyébként pedig én egyáltalán nem éreztem, hogy akár a HírTV, akár a kormány pellengérre állította volna Harrachékat. Ugyanúgy, ahogy a két KDNP-s, Szócska is elmondta a személyes véleményét.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.03.10. 15:38:12

@tesz-vesz:

Itt a sajtótájékoztató összefoglalója.

"...azt is elfogadják, hogy a társadalmat jó irányba kell alakítani, formálni, de számukra fontos az emberi személy méltósága és az ebből fakadó szabadsága is. --- mondja Harrach és Rubovszky.

Rubovszky elmondja, hogy ő valaha dohányzott, ma már nem, de "...elképzelhetetlennek tartja azt a megoldást, amikor egy bizonyos csoport érdekében a másik csoport érdekét abszolút háttérbe szorítják. Meg kell keresni a normális középutat, erre irányuló kezdeményezések szerepelnek a módosító indítványában. A képviselő szerint meg kell teremteni annak a lehetőségét, hogy kulturált módon lehessen dohányozni, ami nem fogja a többiek egészségét veszélyeztetni. Mint mondta: az nem vezet sehová, ha egyszerűen betiltják a dohányzást, megjegyezve: évek óta szigorúan bírságolják, ha valaki autóvezetés közben telefonál, mégis minden harmadik ember ezt teszi. Semmi értelme olyan jogszabályt hozni, amit nem lehet betartani, vagy a többség szándékával ellentétes..."

kdnp.hu/news/zart-helyisegben-lehessen-dohanyozni-video

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.03.10. 15:51:46

@Zoli 29:

Miről mondott véleményt Harrach? Egy törvénytervezetről. És miről mondott véleményt Szócska? Harrachról.

Ez éppen olyan, mintha te azt mondanád valakinek, hogy te bizony másként csinálnád a pörköltet, amire az ő azt felelné, hogy te azért csinálnád másként, mert sz*rember vagy, esetleg rossz apa vagy csapnivaló férj.

Az orbánizmus tényleg elvette már mindenkinek az eszét:-( Harrach teológus, világ életében az Egyházban tevékenykedett (ott a link a szövegben Harrach életrajzához), nyilván, van fogalma arról, amiről beszél és akkor egy balf*x hatalomittas egészségipari menedzser, akinek a kereszténységről, láthatóan, halvány fogalma nincs, kioktatja kereszténységből. Lehet valakit ennél jobban megalázni?!

Gondolkodjunk már, emberek!

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.03.10. 15:53:15

@bbjnick:

amire az ő azt felelné=amire ő azt felelné

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2011.03.10. 20:36:35

A dolog az emberi jogok témakörébe tartozik. Az egészséghez való jog létezik, de ezt a közterületi dohányzás aligha csorbítja. Ugyanakkor a dohányzók jogai is léteznek - külöös tekintettel arra, hogy a dohányjövedék éppenséggel nagyon is komoly szelet a költségvetési bevételben. Azt a kormány mégsem írhatja elő, hogy a dohányos vegye meg a cigarettát, aztán meg dobja ki.

A dohányzásellenes ötletroham elég koordinálatlan. Már a kocsiban dohányzást is tiltani akarják (a gyerekekre tekintettel), meg az önkormányzatoknak lehetővé akarják tenni a közterületi dohányzás teljes betiltását. Namármost, ha munkahelyeken abszolút tilos, a kocsmában dettó, a közterületeken megintcsak, a lakásban meg mondjuk a gyerek miatt nem lehet, akkor hol lehet???

Én mellesleg pipázok, de nem vagyok szenvedélybeteg (a pipa nem okoz függőséget), van olyan, hogy hétszámra nem veszem elő. És ami azt illeti, a nemdohányzók is szívesen szagolgatják a kellemes pipafüstömet - legalábbis elég sok közülük. Más az, mint a cigaretta...

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.03.11. 17:47:48

@Molnargoreny:

Az izmozás mindig félsikerrel jár. Egy teljes tilalommal rengeteg emberen rúgnának (vendéglátósokon is, mezei bagósokon is), arról nem is szólva, hogy betarthatatlan és betartathatatlan is lenne:-|

Amit pedig Szócska bemutatott, az, szerintem, egy önmagáról kiállított sötétségbizonyítvány; a hatalmi arrogancia mindig visszab*sz'.

ü
bbjnick

Avatar 2011.03.15. 13:47:51

"mindenkinek joga van arra, hogy elszúrja az életét"
Ha már a szúrást emlegeti, ez vonatkozik az intravénás droghasználókra is?
Vagy legalább a kender pártiakat sikerül a "mocskos drogos" toposznál cizelláltabban megítélni?
Lehet, hogy egyesek szerint káros az egészségre, de mindenkinek joga van a saját hülyeségéhez, amíg másnak nem árt vele. Míg az étteremben való dohányzás nyilván okozhat másnak is EÜ károsodást, az otthon elszívott spanglival vajon kinek ártanak a szmókerek? Akkor miért van általános tiltás a kender birtoklására, fogyasztására?
"a dohányzás káros, de a társadalom számára a fanatikus megoldások talán legalább annyira károsak" - Úgy tűnik Harrachnak ez csak a saját drogja védelmében jut eszébe.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.03.15. 17:57:13

@Avatar:

Ha figyelmesen olvasod a sajtótájékoztatón elhangzottakat, akkor nyilvánvalóvá válik számodra is, hogy "vendéglátóhelyeken és munkahelyeken elkülönített dohányzóhelyiségekről" beszélnek. Tehát a passzív dohányzás kérdése nem jogos az általuk felvetettekkel kapcsolatban.

Ami pedig a dohányzás és a marihuána közötti különbségeket illeti: a dohányzás senkiből nem csinál sem aszociális zombit, sem antiszociális állatot, míg a füvecske (az izmosabb cuccokról nem is beszélve) éppen ezt teszi. Az állam egyébként nem azért tiltja a drogokat, mert irigy a drogosokra, hanem azért mert a- és antiszociálissá tesznek és ezzel nem csak a "fogyasztót", de a közösséget is veszélyezteti használatuk.

ü
bbjnick

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.03.15. 19:10:32

@bbjnick: igenám, de Harrach szerint nem lenne rossz a törvénytervezet, ha nem dohányozna... :)
személyeskedett, de meg is van az alapja

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.03.15. 19:13:48

@Molnargoreny: mennyire kellemesebb a pipafüst?
én is kipróbálnám, ha finom és illatos

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.03.15. 20:12:00

@tesz-vesz:

Nem kardinális kérdés. Harrach esetében sem és az én esetemben sem. Ez egy több, mint hárommillió embert érintő kérdés, amit nem lehet úgy kezelni, ahogyan Sz*cska és a Fidesz hozzáállt. Hiszterizálni a közvéleményt nagyon csunya munka: rossz vért szül.

És: ugyan nem tőlem kérdezted, de mondom: ha nem dohányzol, akkor ne kezd el:-) A pipára, a szivarra ugyanúgy rá lehet szokni, mint a cigarettára. Alkati kérdés.

ü
bbjnick

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.03.15. 20:15:30

@bbjnick: azért egy kis szivarnak van kedves íze, csak három-négy havonta szoktam

nem vagyok függő
minél ritkább vmi, annál jobb, és kuriózumabb :)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.03.15. 21:28:17

@tesz-vesz:

Te tudod, a te döntésed ;-)

ü
bbjnick

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2011.03.17. 08:47:52

@tesz-vesz: jelentősen kellemesebb, de azt tilos letüdőzni (a pipafüst erős). De függőséget nem okoz. Hogy mi a nehézség, az innen kitűnik: bemásolom a mandineres kommentemet (Grift hülyeségére válasz), hogy ne kelljen újraírni. Bocsi a betűkihagyásokért, a klaviatúrám nem a legjobb.

To Grift:
Hülyeség ellen nincs orvosság. "Aki nem azért iszik alkoholt, hogy berúgjon" - atyaisten, de nagy marha vagy te, barátom... Amint valaki megjegyezte előttem, enni is azért eszünk, hogy hízzunk, és nyilván a virslihez nem lehet egy korsó hideg sört lehúzni, továbbá a halászlé mellé se dukál a harmatos poharú nagyfröccs, mert a te "logikád" (ha egy agyalágyult pöffenetet ennek nevezhetünk) alapján a két pár virslihez tíz sört kötelező meginni, a halászlé mellé meg eg demizsonnal legalább.

Ami a korlátozó kampányt illeti, az bizony nem szól a leszoktatásról. Ha valaki függő (és a cigarettások többsége az), akkor a szimpla tiltás nem szoktat le. Támogassa a kormány a Champixet és hasonló gógyszereket, folytasson széleskörű leszoktató kamányokat, de a szimpla betiltás az egyrészt (talán) a nemdohányzók gyakran teljesen indokolatlan védelméről, meg főleg a dohányosok büntetéséről szól.

Ami meg a pipát illeti, csak azt tudom mondani, hogy marha vagy, és olyasmiről nyilatkoztatsz ki, amihez nyilvánvalóan semmit se értesz. Ahhoz, hogy ne legyen a pipa 10 perc után tényleg büdös, ahhoz több dolog is kell. Nevezetesen: minőségi pipa, minőségi dohány, jó pipafilter, valamint a pipázás profi szintje. Hiába, ez nem olyan, mint a cigaretta, hogy meggyújtom, aztán kész (mellesleg: egyetlen cigaretta nem volt a számban soha). Tudni kell megtömni, tudni kell lassan szívni, és tudni kell a pipát precízen (és minden szívás után) megtistítani. Ha valaki mindezt tudja, akkor nem csak 10 percig, de egy óráig is kellemes a pipafüst. Ami pedig a hangulatot illeti: nem csodlom, hogy te ezt képtelen vagy átérezni, de hát "boldogok a lelki szegények". Végül pedig: nem okoz függőséget, mint már említettem. Én tarokkozás, horgászat, novellaírás közben szoktam pipázni, máskor sose, például itthon nem gyújtok rá, nem is itt tartom a holmit, hanem a horgászvizyillómban, és nemegyszer hónapos szünet is van két rátömés között. Miféle függőség ez, okostojás? A helyesen (letüdőzés nélkül) szívott pipa azért nem okoz nikotinfüggőséget, mert a tüdő s az orrnyálkahártya aránya olyasféle, mint a focipálya meg a tizenegyespont, így aztán a pipafüstből nem bír annyi nikotin felszívódni, ami függőséget okozhatna.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2011.03.17. 08:51:10

Továbbá van egy olyan probléma, hogy például nekem eddig három edvenc dohányom tűnt el a boltokból. Először Flying Dutchmant szívtam, ami holland volt, és fene tudja miért zűnt meg az importja). Aztán jött az amerikai Middletons Black and Mild Vanilla, amit kiutált az EU. Végül a vaníliás Stanwell, amit másfél évig nem lehetett kapni (szerencsére most megint lehet).

bs90 2011.03.18. 14:01:19

@bbjnick:

Harrach látszólag csak a törvényjavaslatról mondott véleményt, de a javaslat kidolgozóját minősítette vele. Nem is kicsit. Nem csoda, ha az államtitkár nyíltan őt bírálta. Végre beszólt ennek az álszent Harrachnak is valaki. (Még ha nem is volt túl szerencsés.) Bagós teológusunk, a hírtv-ben pedig ezek után pimasznak minősítette a böjtöléssel kapcsolatos megjegyzést, és nem akart rá válaszolni. A parlament folyosójára utalva a személyeskedésig fajuló vitát. Megint úgy rúgott Szócskába Harrach, mint a vízilabdások, a víz alatt. Fent a bírók szeme láttára meg simogatást mímelt. Nem ő az egyetlen, aki nem bírja a kritikát.

Ha már ilyen qrva jó keresztény vagy bbjnick, láthatnád, ki is az álszent, és ki a hatalom ittas. Nyilván nem az eü államtitkár. Mert, aki hatalom ittas, az nem ezt az elqrt egészségügyi tárcát választja.

Nehogy már Harrach, csak azért mert teológus, az egyház civil hímtagja, tökéletes legyen. Hogy állunk az élet, az egészség védelmével meg a dohányzással? Farizeus.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.03.19. 16:09:59

@bs90:

Harrach és Szócska privátus ellentétéhez nekem az égadta világon semmi közöm. Személyesen egyiküket sem ismerem, elfogultság bennem egyikük irányt, egyikükkel szemben sincs, de még csak különösebb rokonszenv vagy ellenszenv sem. A szituációról írtam le a véleményemet, melyet típusesetnek gondolok.

Amit erről én tudok, gondolok és el szerettem volna mondani, az benne van a bejegyzésben.

ü
bbjnick

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.03.29. 12:29:42

na most dobtam el az agyamat Harrachtól, eddig szimpatikus volt de már kilóg a lóláb.

milyen álszent!
milyen álszerény
milyen hazug

videa.hu/videok/hirek-politika/ezt-mondta-volna-a-janos-fidesz-hodmezovasarhely-lazar-vGApi2Vm9wJAe53z

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.03.30. 07:40:17

@tesz-vesz:

:-)

(Mellébeszél:-) De egy motívumra azért felhívnám a figyelmed: ha kívülről éri támadás a kormánykoalíciót, akkor mellébeszél Harrach, de ha belül vannak a konfliktusok, akkor nyíltan felvállalja azokat és (amennyire én meg tudom ítélni) korrekt módon igyekszik kezelni (azokat).)

A baj nem itt van. A baj a magzati élet védelme és az abortuszprobléma körül van. Sejtem, hogy arra játszik a KDNP, hogy ha bekerül a magzati élet védelme az új 'kotmányba, akkor igyekeznek majd olyan szabályozás(ok)at keresztülvinni, amik a nőket gyermekeik megszülésére ösztönzik (örökbefogadás támogatása stb.). Ez bizonyára enyhítheti a bajokat, de a megoldás mégiscsak a teljes abortusztilalom volna. Ezt kellene a KDNP-nek felvállalnia és következetesen képviselnie.

ü
bbjnick
süti beállítások módosítása