Blogikus fixáció

Kis KÖZÉL, kis MAGÁNÉL, no meg némi KULTÚRA. De mindenek előtt MÉLTÁNYOSSÁG, ÁLLHATATOSSÁG - és BÉKESSÉG!
 
Ugyanakkor: CETERUM CENSEO CARTHAGINEM ESSE DELENDAM!

bbjnick (meg)írja...

Mélymagyarveszély!!!

A bejegyzések...

...teljes címlistája és leadje megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Az olvasók és kommentelők iránti tiszteletből...

...a blogon előzetes moderációt alkalmazok.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Közösségi blogolás

bbjnick olvassa...

A blog tartalma (Valamennyi bejegyzés)

...

Creative Commons Licenc

„...alázatosan elismerve kötelezettségeinket a mi Urunk Jézus Krisztus felé...”?

2015.05.26. 05:01 bbjnick

Olvasom: „A szavazók több mint 60 százaléka szavazott Írországban a melegházasság engedélyezése mellett, így az országban hamarosan egy alkotmánymódosítással engedélyezni fogják az egyneműek házasságát. (...) A pénteki népszavazáson Írországban megszavazták a melegházasságot. (...) A szavazáson az írek alkotmánymódosításról szavaztak, amely alapján az ír alkotmány 42. cikkelye így fog kezdődni a jövőben: »a házasság a jog szerint két ember között köthető, tekintet nélkül a nemükre«. (...)” (mandiner.hu/cikk/20150523_irorszagban_megszavaztak_a_meleghazassagot)

...Az ír alkotmány így kezdődik: „A legszentebb Szentháromság Isten nevében, akié minden hatalom, és akitől mint végzetünktől mind az emberek, mind az államok tevékenysége ered, mi, Írország népe, alázatosan elismerve kötelezettségeinket a mi Urunk Jézus Krisztus felé, aki átsegítette atyáinkat évszázados megpróbáltatásaikon, hálásan emlékezve hősies és lankadatlan küzdelmükre, hogy visszanyerjék Nemzetünk jogos függetlenségét, keresve a megfontoltság, igazság és jótékonyság elvein keresztül a közjó érvényesülését, az egyén méltóságának és szabadságának biztosítását, a társadalmi igazság elérését, országunk egységének helyreállítását és az egyetértést más államokkal, ezennel elfogadjuk, törvénybe iktatjuk, és magunknak adományozzuk a jelen Alkotmányt”.

És ez alá odabiggyesztik, hogy „a házasság a jog szerint két ember között köthető, tekintet nélkül a nemükre”? S mindezt „a legszentebb Szentháromság Isten nevében, akié minden hatalom, és akitől mint végzetünktől mind az emberek, mind az államok tevékenysége ered, mi, Írország népe, alázatosan elismerve kötelezettségeinket a mi Urunk Jézus Krisztus felé”? Nem félnek a büntetéstől? Ez már nem is farizeizmus, ez egyenesen blaszfémia!... (Innét: mandiner.hu/cikk/20150523_irorszagban_megszavaztak_a_meleghazassagot#comment3915886)

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bbjnick.blog.hu/api/trackback/id/tr567491490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.05.26. 05:23:14

Majd kiveszik a Szentháromságot az alkotmányból, s kész.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2015.05.27. 13:33:56

Olvastam egy humoros (-nak szánt) könyvecskét ír szerző tollából. Egy vidéki apró városkában játszódik, és eléggé vitriolosan mutatja be a helyi embereket. A plébánost nemkülönben.
Talán nem sikerült kellőképpen a hívők (bármilyen vallásúak) mozgósítása az ügyben - remélhetőleg az egyházak levonják a konzekvenciát. Jobb későn, mint egyáltalán nem...

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.05.28. 16:32:37

@Mormogi Papa:

Az Egyház ma nincs könnyű helyzetben. Pontosabban: nagyon nehéz helyzetben van. Az ír Egyház is valószínűleg azért nem lépett fel határozottabban, mert nem akart még durvább támadásokat, mint amiknek jelenleg is ki van téve. Szerintem ez nem jó politika, de nem én vagyok az ír klérus, nem nekem kel döntéseket hoznom az ír Egyház ügyeiben, nem én vagyok azokért felelős. Mindenesetre érdekes lesz látni, hogy hogyan eszmélnek majd, hogyan szembesülnek döntésük következményeivel az írek és hogy ez mennyiben fogja erősíteni (vagy nem) az ír katolicizmust.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2015.05.30. 18:46:07

@bbjnick: Tegnap nem tudtam belépni (más géppel), ezért csak ma írom ide, hogy idevágó fontos háttér-információkat közöltek egy lapon. El is küldtem emilben.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2015.06.08. 14:13:13

@bbjnick: Újabb érdekes adat a manipulációról - egy olyan lap közlésében, amelyik aligha tekinthető konzervatívnak hazájában. Mélben ment.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2015.06.09. 10:59:29

@bbjnick:
"…progressives already believe that their long-term victory is certain, and that their opponents are motivated primarily by hatred and ignorance. "

Mutatis mutandis: mik is az érvek most itthon a "plakátháborúban" ?

Valamint a "csak egy csatát vesztettünk, nem a háborút" hozzáállás kontra a sporthasonlat nagyon ül itthon is.

Egy gyerek mondhatja azt a másiknak,
"Nem játszom veled, mert te mindi9g csak addig játszol, amíg egyszer nem nyersz" - mi azonban nem állunk ilyen jól az átellenes politikusokkal.

Ha kiesett az ajtón, ablakon - sebaj: beszivárog a kéményen...
süti beállítások módosítása