Blogikus fixáció

Kis KÖZÉL, kis MAGÁNÉL, no meg némi KULTÚRA. De mindenek előtt MÉLTÁNYOSSÁG, ÁLLHATATOSSÁG - és BÉKESSÉG!
 
Ugyanakkor: CETERUM CENSEO CARTHAGINEM ESSE DELENDAM!

bbjnick (meg)írja...

Mélymagyarveszély!!!

A bejegyzések...

...teljes címlistája és leadje megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Az olvasók és kommentelők iránti tiszteletből...

...a blogon előzetes moderációt alkalmazok.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Közösségi blogolás

bbjnick olvassa...

A blog tartalma (Valamennyi bejegyzés)

...

Creative Commons Licenc

...meg vagyunk valamennyien (többszörösen) csipszelve!...

2013.06.14. 12:33 bbjnick

„A HÁBORÚ: BÉKE
A SZABADSÁG: SZOLGASÁG
A TUDATLANSÁG: ERŐ”

(Orwell, G.: 1984 --- mek.oszk.hu/00800/00896/)

„Orgia Forddal jó móka,
forrj össze nőkkel egy csókra,
fiú a lánnyal egyben van itt,
egy kis orgia felszabadít.”

(Huxley, A.: Szép új világ)

„Csoda!
Mennyi jóságos teremtmény van itt!
Boldog emberiség! Szép új világ,
ilyen emberek lakják!”

(Shakespeare, W.: A vihar --- mek.oszk.hu/00400/00483/00483.htm)

Olvasom: „Áll a bál Amerikában a National Security Agency (NSA) megfigyelési gyakorlata körül. Mióta az NSA-nak dolgozó Booz Allen Hamilton 29 éves munkatársa, Edward Snowden kiszivárogtatta, hogy a titkosszolgálat Prism programja kilenc szolgáltatótól – többek közt a Google, a Facebook, a Microsoft, a Yahoo, az AOL és az Apple szervereiről – gyűjt mindenféle adatokat felhasználóik kommunikációjáról, erről az ügyről beszél az amerikai politika és sajtó. Összeül a kongresszus és az USA számos szövetségesének vezetői is magyarázatot követelnek, az NSA igazgatója szerint meg minden rendben, számtalan terrorcselekményt sikerült megakadályozni a programnak köszönhetően.

Az átlagos magyarországi internethasználó szempontjából egyelőre talán nem a megfigyelési botrány bel- és külpolitikai következményei a legérdekesebbek, hanem az, hogy mit is tudhatnak róla a technológiai óriásvállalatok – meg mindazok, akik így vagy úgy hozzáférhetnek az ő adatbázisaikhoz. A felsoroltak közül a Facebook, a Google és a Microsoft bír komoly piaci részedéssel a magyar felhasználók körében...” (mandiner.blog.hu/2013/06/13/a_google_a_facebook_meg_a_tobbiek_ki_mit_tud)

1) ...No, hát meg vagyunk valamennyien (többszörösen) csipszelve! S a leggroteszkebb a dologban, hogy ha valaki meg akarná szabadítani a népeket (ú. é. a zembereket) a csipszeiktől --- szabadságuk elvesztésétől rettegve(!) ---, maguk a népek (ú. é. a zemberek) lincselnék meg azt. (Ennyit a tömegdemokráciáról!)... (mandiner.blog.hu/2013/06/13/a_google_a_facebook_meg_a_tobbiek_ki_mit_tud#comments)

2) Idézek egy kommentváltásból (Innét: mandiner.blog.hu/2013/06/13/a_google_a_facebook_meg_a_tobbiek_ki_mit_tud#comments):

...

„belekotyogok 2013.06.13. 23:38:12
(...) ...Pl kifigyelik, hogy minden nap meglátogatom egy tetszőleges, tömegeket megosztó politikai karakter fészbúkoldalát. Na, mit szűrnek le belőle?... (...)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.06.13. 23:59:38
(...) Nem éltél diktatúrában. Ha éltél volna, tudnád, mert naponta megtapasztaltad volna, hogy a hatalmat nem érdekli, hogy te »mit miért«, csak az, hogy »ő« (mármint a hatalom) mire következtet abból/miként értékeli azt (amit teszel). És amire következtet abból/amiként értékeli azt, aszerint fog megítélni és kezelni.”

...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bbjnick.blog.hu/api/trackback/id/tr935361242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása