Blogikus fixáció

Kis KÖZÉL, kis MAGÁNÉL, no meg némi KULTÚRA. De mindenek előtt MÉLTÁNYOSSÁG, ÁLLHATATOSSÁG - és BÉKESSÉG!
 
Ugyanakkor: CETERUM CENSEO CARTHAGINEM ESSE DELENDAM!

bbjnick (meg)írja...

Mélymagyarveszély!!!

A bejegyzések...

...teljes címlistája és leadje megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Az olvasók és kommentelők iránti tiszteletből...

...a blogon előzetes moderációt alkalmazok.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Közösségi blogolás

bbjnick olvassa...

A blog tartalma (Valamennyi bejegyzés)

...

Creative Commons Licenc

...az elkötelezettség (...) nem elfogultság...

2013.03.21. 23:33 bbjnick

1 jegyzet

...Az elkötelezettség (pld. a felekezeti elkötelezettség) nem elfogultság (s, pláne, nem logikátlan drukker mentalitás). Ha pld. én a katolikus iskolák (így, általánosan!) mellett foglalok állást, akkor azt nem elfogultságból (s, pláne, nem drukker mentalitásból) teszem, hanem hitbéli meggyőződésből. S ez annál is kevésbé esik nehezemre, mivel több évtizedes többrétű kapcsolatom volt/van több egyházi iskolával és az azokban szerzett tapasztalataim, lényegében, folyamatosan csak erősítették, nem csak (az egyházi oktatás-nevelés melletti) elkötelezettségemet, de hitbéli meggyőződésemet is.

Hogy ezek az iskolák sokfélék? Hogy nem azonos minőségűek? Hogy ezekben sem (korántsem!) probléma- és konfliktusmentes a munka? Igen, természetesen, így van. Ahogyan más hasonló jellegű (nem katolikus) intézményekben is így van. Ezek kellene, hogy megingassanak elkötelezettségemben?

Ha én elkötelezett vagyok, az még egyáltalán nem zárja ki, hogy kritikus legyek; épp ellenkezőleg, egyre inkább meggyőződöm arról, hogy elkötelezettség nélkül a kritikai attitűd is csak merő képmutatás, üres manír vagy egyenesen szélhámosság.

S mindezt csak azért írtam le, mert az is (egyre inkább) meggyőződésemmé vált, hogy a külső támadásoknál sokkal nagyobb veszély egy közösségre nézve, ha tagjai számára fontosabbá válik az őt körülvevő külvilággal szembeni (megfelelés), mint az önnön értékeinek való megfelelés... (Innét: mandiner.blog.hu/2013/01/02/lefele_a_lepcson_oktatasugyi_frontnaplo?fullcommentlist=1#comments)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bbjnick.blog.hu/api/trackback/id/tr425161862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása