Blogikus fixáció

Kis KÖZÉL, kis MAGÁNÉL, no meg némi KULTÚRA. De mindenek előtt MÉLTÁNYOSSÁG, ÁLLHATATOSSÁG - és BÉKESSÉG!
 
Ugyanakkor: CETERUM CENSEO CARTHAGINEM ESSE DELENDAM!

bbjnick (meg)írja...

Mélymagyarveszély!!!

A bejegyzések...

...teljes címlistája és leadje megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Az olvasók és kommentelők iránti tiszteletből...

...a blogon előzetes moderációt alkalmazok.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Közösségi blogolás

bbjnick olvassa...

A blog tartalma (Valamennyi bejegyzés)

...

Creative Commons Licenc

„Aktív Európai Emlékezet”: ahogy vesszük...

2013.04.08. 19:01 bbjnick

A youtube-on látom:

„Náci tömeggyilkosok unokái Budapesten. Itt jártak a németek! Budapesten, Zuglóban jártak a náci tömeges kivégzések végrehajtóinak unokái! Üzenetet, felhívást hoztak Magyarország és Európa számára! Ők keresztényként szembenéztek családjaik, apáik, nagyapáik tetteivel!
Döbbenetes órák tanúi és résztvevői lehettünk a Radnóti Miklós gimnázium dísztermében a hétvégén. Magyarországon még soha meg nem történt módon mondták el az igazat nagyszüleik tetteiről magyar holokauszt túlélőknek és a hétvégi konferencia közel 200 résztvevőjének a tömeggyilkosok unokái.
Egyikük, Barbel Pfeiffer egy olyan ember unokájaként jött Magyarországra, akinek feladata a szögesdrótok áram alá helyezése, a haláltáborok technikai felszerelésének megtervezése volt. Ő alakította ki a birkenaui vasúti rámpát. Unokája azért jött most Magyarországra, hogy elmondja az igazat családja múltjáról.
A tübingeni TOS gyülekezet lelkésze, Jobst Bittner elmondta, hogy városuk múltjához tartozik Theodor Danecker neve is, aki a magyar zsidóság deportációját a németek részéről szervezte meg. Tübingen polgáraként, úgy érezte, el kell ezt mondania városa múltjáról.
Ezt a találkozást, drámai párbeszédet a túlélők és a német elkövetők unokái között még szinte szavakba sem foglalhatjuk. Annyit tudunk, Magyarországon ilyen még nem történt. A német fiatalok megrázó vallomásai rést ütöttek hazánk feletti szürkeség és kilátástalanság felhőjén, amelyet a mi feldolgozatlan, kibeszéletlen múltunk, hárított és a másikra áthárított vagy letagadott felelősségünk okoz.
Minket, magyar keresztényeket is ösztönöztek, hogy tisztázzuk és vállaljuk családjaink múltját az embertelenség, az evangéliumot meghazudtoló antiszemitizmus dolgában.
Elmondták, ők megértették: nem építhetik jövőjüket hazugságokra, az elhallgatott múltra. Egy ország helyreállása, áldása, gyógyulása azon múlik, hogy az igazságot mondjuk ki családjaink történetéről. Jelmondatuk: Levesszük a hallgatás leplét!
Akik szerveztük és részt vettünk a találkozón, tudjuk: esélyt kaptunk, talán az utolsó és egyetlen esélyt, hogy az igaz beszéd meggyógyítsa Magyarországot is.
»Egy erkölcsileg teljesen elrohadt alapzatra semmi nem építhető.« (Ungváry Krisztián)
A találkozóra az Európai Unió által támogatott »Aktív Európai Emlékezet« program keretén belül került sor 2013. március 2-3-án a budapesti Radnóti Miklós Gimnáziumban.”

A videofelvételek itt tekinthetők meg:

www.youtube.com/watch?v=BN2C5FHgm3U

www.youtube.com/watch?v=D_i3hs7gRUs

...Bizonyára az én hibám, de engem kicsit kiborít ez az egész: méghozzá azért, mert nem értem. Ennek így én semmi értelmét nem látom.

Egy cimborám mostohanagyapja (nagyanyja második férje) szintén keményen megsínylette azokat az időket (egy igen idősen elhunyt, kutatóbiológus, egyetemi tanár volt); felidéztem magamban az öreget, elképzeltem, milyen arcot vágna, ha egy fiatal nő sírva kérné, hogy bocsássa meg neki, hogy az ő nagyapja „villanyszerelő” vagy sorállományú katona volt a II. vh. idején és mint ilyennek, így-úgy, része volt a zsidóüldözésekben. Bizonyára azt tanácsolná a nőnek, hogy: menjen haza kisasszony és aludja ki magát.

Annak például látnám értelmét, ha közös imádságot mondanának a túlélők, a túlélők leszármazottai és a (vélt és valós) bűnösök és azok leszármazottai valamennyi áldozat és (vélt és valós) elkövető lelki üdvéért. Az valóban megrázó és katartikus élmény volna/lehetne sokak számára.

De ezt így, ahogyan a videókon látom, nem értem.:-[... (Innét: delphoi-josda.hu/2013/03/04/xxviii/#comments)

***

Apdét vagy kiegészítés:

No, de kik is ez a TOS gyülekezet?

„TOS is a protestant, charismatic free church and ministry. Their creed is, “We believe in the transforming power of the message of Jesus Christ!”

The initial association “Tübinger Offensive Stadtmission e.V.“ was founded in 1987 by Jobst and Charlotte Bittner as a result of praying together with three other couples. After holding non-denominational services for a few years, they founded a free church in 1990, which is the “TOS Church Tübingen” today. Since 1997 international branches have been planted in nine different nations up to date through church plants and establishing children’s homes in Latin America and centers for drug rehabilitation in Eastern Europe. In Germany, they planted churches and social ministries in Leipzig, Ueckermünde, Albstadt-Tailfingen and Halle. Their extensive prayer ministry birthed centers for 24/7 prayer in various cities in Europe, as well as in North and South America.” (www.tos.info/about-tos/history/)

Nem volna túl elegáns, ha katolikusként elmondanám/leírnám róluk a véleményemet...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bbjnick.blog.hu/api/trackback/id/tr695212080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása