Blogikus fixáció

Kis KÖZÉL, kis MAGÁNÉL, no meg némi KULTÚRA. De mindenek előtt MÉLTÁNYOSSÁG, ÁLLHATATOSSÁG - és BÉKESSÉG!
 
Ugyanakkor: CETERUM CENSEO CARTHAGINEM ESSE DELENDAM!

bbjnick (meg)írja...

Mélymagyarveszély!!!

A bejegyzések...

...teljes címlistája és leadje megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Az olvasók és kommentelők iránti tiszteletből...

...a blogon előzetes moderációt alkalmazok.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Közösségi blogolás

bbjnick olvassa...

A blog tartalma (Valamennyi bejegyzés)

...

Creative Commons Licenc

„...a méltatlan Európa züllése tanította meg fajtáját becsülni”

2018.04.30. 23:33 bbjnick

1 „talált szöveg”

„Széchenyi életében nincs semmi, miért annyira kellene szeretnünk, mint a Blick. Hogy védi táblabírástól, betyárostól azt az emberséges (nagyképű szervezetek nélkül szervezett), forradalom előtti Magyarországot, amelynek nem volt őnála nagyobb korholója! Vele is az történt, ami sokakkal: a méltatlan Európa züllése tanította meg fajtáját becsülni.” (Németh László: Széchenyi, 1942 --- http://dia.jadox.pim.hu/jetspeed/displayXhtml?docId=0000001006&secId=0000096998)

szechenyiistvandoblinbenernstlajosgyujtemenyebenkorerajzoltakatzlerv_ff_330457.jpg(http://mek.oszk.hu/05800/05836/html/2kotet/images/fff6114.jpg)

÷ ÷ ÷

Széchenyi Blickje (Egy pillantás a névtelen Visszapillantásra) a MEK-oldalain itt (http://www.mek.oszk.hu/16300/16369/index.phtml) és itt is (http://www.mek.oszk.hu/06700/06766/index.phtml) megtalálható.

÷ ÷ ÷

Kapcsolódó bejegyzések: http://bbjnick.blog.hu/search?searchterm=sz%C3%A9chenyi&searchmode=or&submit=Keres%C3%A9s

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bbjnick.blog.hu/api/trackback/id/tr6813882138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2018.05.26. 15:51:21

Talált szöveg ma:

1867. május 26.

Kossuth fellép a kiegyezés ellen

Éppúgy, mint 1867 tavaszán és nyarán, Kossuth több, hazaküldött és közzétett írásában elítélte a kiegyezést. Szerinte
"Magyarország a kiegyezéssel lemond állami önállósága legfontosabb elemeiről. A védelmi közösség olyan nemzetközi viszályokba és háborúkba sodorhatja az országot, amely saját érdekeivel és a szomszéd nemzetek iránti, az ország léte szempontjából oly fontos barátságos viszonnyal ellentétben áll."

Bűnösen ostoba politikának tartotta, hogy `a boldogtalan alkura` éppen Königgrätz után állt rá az országgyűlés Deák-párti többsége, akkor, amikor az egész világ előtt nyilvánvalóvá lett, hogy Ausztria életképtelen. A közösügyes alkuval Magyarország `életre galvanizálta a Habsburg kadavert`, azt az Ausztriát, amely `magát túlélte`, s mint `rothadásba menő hulla az európai béke megszilárdulásának s a civilizáció továbbfejlődésének akadályává vált`.

`A kiegyezés a magyar elem konzervatív, reakcionárius és színleg liberális részének az osztrák-németek szabadságot utáló részével jelenti a szövetkezését, a többi nemzetiségek és népfajok elnyomására.`
süti beállítások módosítása