Blogikus fixáció

Kis KÖZÉL, kis MAGÁNÉL, no meg némi KULTÚRA. De mindenek előtt MÉLTÁNYOSSÁG, ÁLLHATATOSSÁG - és BÉKESSÉG!
 
Ugyanakkor: CETERUM CENSEO CARTHAGINEM ESSE DELENDAM!

bbjnick (meg)írja...

Mélymagyarveszély!!!

A bejegyzések...

...teljes címlistája és leadje megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Az olvasók és kommentelők iránti tiszteletből...

...a blogon előzetes moderációt alkalmazok.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Közösségi blogolás

bbjnick olvassa...

A blog tartalma (Valamennyi bejegyzés)

...

Creative Commons Licenc

...a szépirodalomban mi a hivatalos holokauszt-verzió?

2015.06.16. 09:51 bbjnick

Olvasom: „A német Hanser kiadó elutasította Martin Amis új regényét, mert szerintük nem elég meggyőző. A The Zone of Interest három koncentrációstábor-parancsnok mindennapjairól mesél a második világháború alatt. (...) A Gallimard nevű francia kiadó szintén úgy döntött, hogy nem jelenteti meg Amis tizennegyedik regényét, amit így helyettük a Calmann-Lévy ad majd ki 2015 szeptemberében. (...)” (konyves.blog.hu/2014/09/01/martin_amis_holokausztregenye_nem_eleg_meggyozo_a_nemeteknek)

Egy (törölt) komment a poszt alól:

amis_martin_smoking_as_a_child_szpvrz_151201.jpg...Igen ám, csakhogy a szépirodalomban mi a hivatalos holokauszt-verzió? Mert Amis nem történész, hanem regényíró, nem történelmi események és tények kutatásával és interpretálásával foglalkozik, hanem kitalált történeteket ír. Azt eddig is tudtuk, hogy egy holokauszt-szakértő, lett légyen eredeti szakmája szerint jogász, vallástörténész, filozófus, közgazdász, marketingmenedzser, hírlapíró vagy háztartásigép-szerelő, történelmi kérdésekben bármikor felülbírálhatja egy történész tevékenységét; úgy tűnik, ma már ez a helyzet a szépírók szépirodalmi tevékenységével is. Egy a szocializmusban felnövő ember számára nem kell hozzá túl sok fantázia, hogy ebben a trendben meglássa az ideológiai alapú hatalomgyakorlást...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bbjnick.blog.hu/api/trackback/id/tr757548078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása