Blogikus fixáció

Kis KÖZÉL, kis MAGÁNÉL, no meg némi KULTÚRA. De mindenek előtt MÉLTÁNYOSSÁG, ÁLLHATATOSSÁG - és BÉKESSÉG!
 
Ugyanakkor: CETERUM CENSEO CARTHAGINEM ESSE DELENDAM!

bbjnick (meg)írja...

Mélymagyarveszély!!!

A bejegyzések...

...teljes címlistája és leadje megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Az olvasók és kommentelők iránti tiszteletből...

...a blogon előzetes moderációt alkalmazok.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Közösségi blogolás

bbjnick olvassa...

A blog tartalma (Valamennyi bejegyzés)

...

Creative Commons Licenc

Olvasom: „...magához tér a magyar állam (...) a bizonytalanságuk miatt sokszor bírált rendőrök előtt most kalapot emelek. Úgy bántak a nyilasokkal, ahogy azok megérdemlik...”

2011.04.24. 12:07 bbjnick

 
...Olvasom, hogy az oroszlánok, ha elejtették kiszemelt áldozatukat, szigorúan szabott hierarchia szerint táplálkoznak belőle. Rend a lelke mindennek. Azonban miután jóllaktak, már eltelt közönnyel szemlélik, ahogyan a dögevők, akár közvetlenül előttük is, rájárnak, bele-belekapnak, bele-belekóstolnak a széttépett tetem maradványaiba. Gondolkodtam rajta, de bárhogyan is törtem a fejem, olyasfélét sehol sem olvastam, hogy egy oroszlán, akár számításból, akár csömörből, akár kegyetlenségből, dögevőket uszított volna prédaállatokra... (magyarido.blog.hu/2008/12/16/szabad_preda_szabad_pelda & magyarido.blog.hu/2008/12/29/preda_tor_a_preda_tora)
 
 
Ablonczy Bálint, 2011. 04. 23-i, Gyöngyöspata újratöltve - magához tér a magyar állam c. jegyzetében olvasom a Heti Válasz internetes változatában (itt: hetivalasz.hu/jegyzet/gyongyospata-ujratoltve-magahoz-ter-a-magyar-allam-37238/)
 
„...A publicisztika megírása körüli szöszölés most kivételesen előnyös volt: péntek kora este, amikor ezeket a sorokat írom, a rendőrök dícséretes határozottsággal, rendbontás nélkül gyakorlatilag feloszlatták a rendezvényt. A szervezőket előállították, s még a szervezet honlapja is elérhetetlen. Nem tudhatom, hogy a bíróság miként dönt majd a hivatalosság eljárásáról, de a bizonytalanságuk miatt sokszor bírált rendőrök előtt most kalapot emelek. Úgy bántak a nyilasokkal, ahogy azok megérdemlik....”
 
A sakál és az oroszlán (Szír Kalila wa Dimna-illusztráció 1210 körülről)
 
Próbálom értelmezni a szerző gondolatmenetét:
 

Azt írja a jó Ablonczy, hogy „magához tér a magyar állam”, mivel „úgy bánik a nyilasokkal, ahogy azok megérdemlik”. Hát, bizony, nem kell ahhoz Arisztotelésznek lenni, hogy ebből az ember levezesse, hogy: ha a rendőrök akkor-ott nyilasokat állítottak elő (és bántak velük úgy, ahogyan azt azok megérdemlik), akkor a helyi cigányság aggodalma jogos volt és azok, akik odahívták a nyilasokat (azaz a helybéli magyarság) maga is bűnrészes a cigányság megfélemlítésében és üldözésében.
 
„Szép a rút és rút a szép.
Rajta! köd- s homályba szét!”
 
Pont.
 
***
 
Apdét vagy kiegészítés (2011. április 25.):
 
 
„2011.04.24 17:29 MTI
A sérültet a mentő vitte kórházba
Gyöngyöspata: megütött egy idős nőt a Csillebércről hazaérkező asszony

A helyszínről jelentették: mentőautóval szállítottak a hatvani kórház traumatológiai osztályára egy idős gyöngyöspatai nőt, akit a faluba vasárnap délután hazatérő egyik roma asszony ismeretlen okból megütött.

A csillebérci táborból vasárnap 4 órakor érkezett vissza Gyöngyöspatára azoknak a roma asszonyoknak és gyerekeknek az első csoportja, akik pénteken hagyták el a települést. A 267 nőt és gyermeket pénteken azt követően szállították el Csillebércre, illetve egy szolnoki táborba, hogy a Véderő elnevezésű szervezet honvédelmi alapismereteket oktató tábort hirdetett meg a község határában április 22-e és 24-e között.
  
Vasárnap a buszról leszálló egyik nő kétszer megütött egy falubelit, akinek az ütésektől vérezni kezdett az arca. A sértett azonnal feljelentést tett a helyszínen tartózkodó rendőröknél, akik felvették az adatait, majd elindultak a verekedő nő házához, hogy előállítsák.
  
A megütött idős nőt mentővel szállították el a hatvani kórházba.”
 
Vajon, mit mondana erre Arisztotelész? Valószínűleg azt, hogy: logikus.
 

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bbjnick.blog.hu/api/trackback/id/tr32851588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2011.04.30. 16:58:02

Kedves bbjnick!
A kép, melyet beillesztettél, egy régi olvasnivalót hozott emlékezetembe, a Kalila wa Dimna meséket, és nagyon találónak éreztem :-) A mese, "a majom és a teknős" al-meséje az a történet, melyet a kép idéz. A tanmese lényege, hogy ha csalárdsággal akarnak elveszíteni, teljes joggal mentheted magad hasonló csellel :-DDD
Én is ebben reménykedek, hogy ez így van.
Üdv. Misi

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.05.01. 05:22:30

@Mihint:

"(...)

- Azt mondják, hogy volt egyszer egy oroszlán, egy sűrűségben, s vele egy sakál, aki az ő maradékain élt. Egyszer rüh támadta meg, erősen legyengült és megtört, úgyhogy nem tudott vadászni. A sakál így szólt hozzá:
- Ugyan mi lelt, fenevadak ura, hogy így megváltoztál?
Az oroszlán így felelt:
- Ez a rüh meggyötört, s nincs más orvosság erre, csak a szamár szíve és füle.
A sakál így felelt:
- Mi sem könnyebb ennél. Én tudok ezen és ezen a helyen egy szamarat, a ruhafehérítő legény szokta hordani rajta a ruhát. Azt elhozom neked.
Odasompolygott a szamárhoz, és köszöntötte, majd így szólt:
- Miért, hogy íly soványnak látlak?
A szamár így szólt:
- Nem ad nekem a gazdám semmit enni.
A sakál így szólt:
- Miért tűröd mégis a sorsodat nála?
A szamár így felelt:
- Nem találok módot arra, hogy megszökjem tőle. Meg aztán akárhova megyek is, az emberek mindenütt csak bántanak, kínoznak és éheztetnek.
A sakál így szólt:
- Én mutatok neked egy félreeső helyet, ahol az ember nem fordul meg, a legelő dús, és van ott egy szamárkanca, oly szép és kövér, hogy hozzá foghatót nem látott, s szüksége van egy csődörre.
A szamár így felelt:
- Ugyan mi tarthatna távol tőle? Gyerünk, vigyél el hozzá. El is indultak az oroszlán felé A sakál előrement az erdőbe, és jelentette az oroszlánnak a szamár hollétét. Z oroszlán odament, s rá akart ugrani, de gyengeségében elvétette. A szamár elmenekült, és rémülten futott, amerre látott. A sakál látva, hogy az oroszlán nem tudott elbánni a szamárral, így szólt:
- Hát ennyire legyengültél, ó fenevadak ura?
Az oroszlán így szólt:
- Ha még egyszer idehoznád, többé nem menekülne a karmaim közül.
A sakál elment a szamár után, és így szólt hozzá:
- Mi történt veled? A kanca heves sóvárgásában és izgalmában vetetett rád magát. Ha kitartottál volna, hozzád édesedett volna.
Meghallván ezt a szamár, fölgerjedt a vágya, felnyerített és megindult az oroszlán felé. A sakál megelőzte, hírül adta az oroszlánnak a szamár hollétét, és így szólt:
-Kézülj föl! Rászedtem, hogy idejöjjön, de ezúttal ne jöjjön rád a gyengeség, mert ha most elmenekül, soha többé nem jön vissza velem.
A sakál bíztatására föltámadt az oroszlán harci kedve. Kirontott a szamárhoz, s mihelyt megpillantotta, tüstént ráugrott és széttépte. Azután így szólt:
- Az orvosok azt mondják, hogy csak mosakodás és tisztálkodás után lehet enni belőle. Vigyázz rá, amíg visszajövök, s megeszem a szívét és a fülét, a többit meghagyom néked eleségül. Mikor az oroszlán elment, hogy megmosakodjék, a sakál odament a szamárhoz, és megette a szívét és a fülét, remélve, hogy az oroszlán ezt rossz jelnek tekinti, s nem eszik belőle semmit. Amikor az oroszlán visszatért, így szólt a sakálhoz:
- Hol van a szíve meg a füle?
A sakál így felelt:
- Hát nem tudtad, hogy ha lett volna szíve és füle, nem jött volna vissza hozzád, miután egyszer megmenekedett a pusztulástól?

(...)"

felfordtottteknos.blogspot.com/2011/04/majom-es-teknoc.html

Hát, nem tudom, @Mihint:, nem tudom...

ü
bbjnick

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2011.05.01. 18:38:12

@bbjnick:
Nem, nem az almese értelmére gondoltam :)
"Csak azért hoztam fel neked eme példázatot, hogy megtudd, én nem vagyok olyan, mint ama szamár, akiről a sakál azt állította, hogy nem volt szíve és füle. Te cselt szőttél ellenem, és rászedtél, én is rászedtelek hát hasonlóképpen, s elkerültem a vesztemet. Azt mondják, hogy akit a jószívűsége tett tönkre, azt csak a tudás hozhatja helyre.
A teknőc így szólt:
- Igazat szóltál. Mindamellett a derék férfiú belátja botlását, s ha vétkezett, nem szégyelli, ha megleckéztetik, minthogy szavaiban, tetteiben őszinte. Ha kutyaszorítóba kerül, csellel és ésszel kivághatja magát belőle úgy, mint aki megbotlik a földön, aztán visszanyerve egyensúlyát, újra fölegyenesedik."
Arra próbáltam utalni, hogy a kormány Gyöngyöspatával (szervezett és ellenséges) kutyaszorítóba került, és ebből csellel vágta ki magát (ld. egyenruha-bűnözés), legalább is én így látom. A gyakorlat majd mutatja, hogy sikerült-e eltalálnom.
Üdv. Misi

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.05.01. 18:59:02

@Mihint:

Milyen jobboldali, keresztény, nemzeti csel az, amivel becsületes emberek millióit alázzuk meg? Ha bűnös, aki odament "megvédeni" a falusiakat, akkor bűnösök azok is, akik (végső kétségbeesésükben) odahívták őket. S ha bűnösök azok, akik ezeknek a kétségbeesett embereknek (úgy általában) a védelmükre keltek, akkor ezeknek az embereknek nem jár védelem. S ha nem jár védelem, akkor szabad prédák. Ez ezeknek a mostani intézkedéseknek az "értelme" és az üzenete azok felé, akik a garázdaságokat, rablásokat, gyilkosságokat elszenvedik és azok felé is akik végrehajtják.

ü
bbjnick

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2011.05.01. 19:57:18

@bbjnick:
Akikre gondolsz, a valódi rablók és garázdák, azoknak semmilyen üzenet nem kell. Pontosan úgy gondolták eddig is, hogy szabad préda mindenki, akikre ők gondolnak, ennyiből a helyzet semmit nem változott. Más kérdés az, hogy kik azok, akik meg akarják a kiszolgáltatottakat védeni, és hogyan? És kiknek van erre ténylegesen módja? @Csutakaszurkelo-nak is írtam, hogy semmire nem mennétek velem, ha odaszaladnék, hogy "jöttem megvédeni benneteket", aztán megyek részegen hugyozni a cigánysorra. Ez aztán a védelem, igaz? A kormány(nem védem) magát védi, nemzetközi botrányt akarnak Gyöngyöspatából csinálni, nem látod? Óperenciástengeren túlról szaglásznak, hány cigány retteg Gyöngyöspatán, nem érzed, milyen szorult helyzetbe kerültünk? Akik nap-mint-nap együtt kell éljenek ezzel a kívülről gerjesztett borzalommal, nekik is megoldás kell, nektek is, nekünk is. Mit lehet mást tenni, mint "aki csellel akar elveszteni, csellel védjük meg magunkat vele szemben"? Huszárvágás itt nem lesz, nem is lehet. Ha sikerül kiterelni a "jogvédőket" udvariasan, ámde határozottan, utána csinálni is lehet valamit.
Üdv. Misi
süti beállítások módosítása