Blogikus fixáció

Kis KÖZÉL, kis MAGÁNÉL, no meg némi KULTÚRA. De mindenek előtt MÉLTÁNYOSSÁG, ÁLLHATATOSSÁG - és BÉKESSÉG!
 
Ugyanakkor: CETERUM CENSEO CARTHAGINEM ESSE DELENDAM!

bbjnick (meg)írja...

Mélymagyarveszély!!!

A bejegyzések...

...teljes címlistája és leadje megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Az olvasók és kommentelők iránti tiszteletből...

...a blogon előzetes moderációt alkalmazok.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Közösségi blogolás

bbjnick olvassa...

A blog tartalma (Valamennyi bejegyzés)

...

Creative Commons Licenc

„How does it feel...?!”

2014.01.17. 23:11 bbjnick

Egy @TuRuL_2k2: (nick)nevű (közgáz, marketing és kommunikáció végzettségű) újságíró-blogger kiigazít, helyre- és rendreutasít (történész-szakmai kérdésben) egy történészt, mert (az) szerinte ideológiailag nem elég képzett-fejlett/érett:

„Idegenrendészeti eljárás – Ilyen ország pedig nincs CCCXCIII.
Írta: TuRuL_2k2

Erősen indított az idei évvel felálló, a kormány által alapított VERITAS Történetkutató Intézet. Az intézet vezetésével megbízott Szakály Sándor ugyanis az MTI-nek adott interjúban néhány, a történelmi köztudatunkban valóban tévesen szereplő esemény között úgy beszélt az 1941-es kárpátaljai deportálásokról, mint idegenrendészeti eljárásról.*

Szakály jobb esetben csak a magyar állam kétségtelen felelősségét maszatolja, rosszabb esetben egy cinikus jelzővel intézi el emberek ezreinek szenvedését vagy éppen halálát. Bár a mintegy 18 ezer deportált zsidó közül valóban akadtak nem magyar származású menekültek is (nem mintha az ő kitoloncolásuk olyan keresztényi cselekedet lett volna), nagy részük azonban magyar zsidó volt. Felmenőik korábban a Magyar Királyságban éltek, a trianoni békedöntéssel kerültek más államok fennhatósága alá (azaz ma jogosultak lennének az egyszerűsített honosítási eljárásra).

Az 1944-es német megszállás kétségkívül választóvonal a magyarországi zsidó közösségek életében, hiszen addig a magyar állam nem telepítette ki őket, miközben a térség többi országában már javában zajlottak a deportálások. Nem véletlen, hogy – zsidótörvények ide vagy oda – Magyarország a német befolyási övezetben a menekülő zsidóság migrációs célországa volt, 10-20 ezren is menedéket kerestek az országban. Az 1941-ben Kárpátalján, majd Kamenyec-Podolszkban történtek szomorú kivételt képeztek ez alól, nem véletlenül nevezte egy visszaemlékező magyar kisholokausztnak az akkori eseményeket. Ezt letudni annyival, hogy idegenrendészeti eljárás volt: aljas hazugság.

Szakály szavai újra rávilágítanak arra a sajnálatos állapotra, hogy sokakban nem tudatosul, mennyire fontos szerepe volt a magyar zsidóságnak az ország, a magyar vidék polgárosodásában az előző századforduló környéki aranykorban. Sőt: az 1910-es népszámlálás szerint a Magyar Királyság területén élők 54 százaléka vallotta magát magyar nemzetiségűnek – a magyar identitású zsidóság nélkül magyar többségről sem beszélhettünk volna a történelmi Magyarországon. Amikor a Trianonban a szomszédos államok fennhatósága alá került magyar közösségek népességfogyatkozásán kesergünk, nem szabad elfelejteni azoknak a magyar zsidóknak a hiányát, akik az elcsatolt területeken éltek. Egy részüket a nácik meg a környező államok hatóságai, másik részüket a magyar állam szállította a halálba.” (mandiner.blog.hu/2014/01/17/kamenyec-podolszk_es_az_idegenrendeszeti_eljaras_ilyen_orszag_pedig_nincs_cccxciii)

Milyen érzés, kedves @TuRuL_2k2:?!

÷÷÷

*mandiner.hu/cikk/20140117_megalakult_a_veritas_tortenetkutato_intezet

÷÷÷

Apdét vagy kiegészítés, 2014. január 22.:

Schmidt hadnagy (a polgárháború hőse) ajánlja:

...emlékszik, amikor G. Katalint ombucmanként szembesítették a vagy két évtizeddel korábban írott kriminológia-tankönyvével, amiben a cigánybűnözés-kategória is szerepel? Válaszra sem méltatta. [Mit mondhatott volna?] Az akkor volt, most pedig most van: az ideológia felülírja a szakmaiságot... (Itt: bbjnick.blog.hu/2012/10/31/hetkoznapi_embervadaszatok_x_1_fejezet_napi_preda_j_geza)

...A dramaturgiai csúcs (az), amikor a pécések a sötét, fortyogó, primitív indulatot szisztematikusan Cz_izel és a V_jda Zs_zsanna ellen (fordítják) irányítják, akik szakmai becsületük védelmében ellentmondanak a liberálbolsi demagógiának... (Itt: bbjnick.blog.hu/2012/11/24/drama_a_javabol)

÷÷÷

Apdét vagy kiegészítés, 2014. január 25.:

...Szakály Sándor álláspontját Gellért Ádám cáfolja (aki jogász, de itt mint holokausztkutató lép fel!):

www.atv.hu/videok/video-20140122-gellert-adam

Úgy látszik, a holokauszttörténelem egy a történelemtől független (szuper)történelem, a holokausztkutató egy a történészek fölött álló, azok fogalomhasználatának (fölül)bírálatára, meghatározására hivatott szupertörténész. Érdemes végighallgatni Gellért érvelését: Szakály bűne az, hogy ideológiailag nem elég képzett! Besz*r-beh*gy!... (Innét: mandiner.blog.hu/2014/01/17/kamenyec-podolszk_es_az_idegenrendeszeti_eljaras_ilyen_orszag_pedig_nincs_cccxciii?fullcommentlist=1#comments)

÷÷÷

Újabb apdét vagy kiegészítés, 2014. január 25.:

...A Szakály-ellenes kampány részeként (a Kölcseyt buzihírbe hozó) Nyáry Krisztián idézi facebook-oldalán Slachta Margit, a szociális testvérek főnöknője, gróf Szapáry Erzsébet, dr. Szabó Imre pápai kamarás gróf és Apponyi György országgyűlési képviselő korabeli figyelemfelkeltő, tiltakozó levelét az 1941-es kárpátaljai „eseményekkel” kapcsolatban.

www.facebook.com/photo.php?fbid=10152185051319855&set=a.165101444854.116423.614474854&type=1&stream_ref=10&utm_

Lehet erre a levélre hivatkozni az ügyben, mivel releváns. De ha már egyszer idézzük, akkor nem illik kihagyni belőle épp azt a bekezdést, amely Szakály álláspontját támasztja alá!

„Ámbár elismerjük, hogy bizonyos, hazánk területére beszivárgott és Magyarországgal semmi közösséggel nem bíró elemek – legyenek azok zsidók vagy nem zsidók – eltávolítása fontos nemzeti érdek, mégis a legélesebben elítéljük az akciónak összes felsorolt mozzanatait és végrehajtásának a módját.” (hvg.hu/tudomany/20110901_kamenyec_podolszkij_meszarlas_1941)... (Innét: mandiner.blog.hu/2014/01/23/a_sas_leszall_443?fullcommentlist=1#comments)

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bbjnick.blog.hu/api/trackback/id/tr375768286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szekertabor · provo.blog.hu 2014.01.21. 16:26:09

Tudományos vitát ugyan lehet kezdeményezni egy történelmi esemény megítéléséről, de a rendelkezésre álló források és jelenlegi tudományos ismereteink szerint Szakálynak minimum joga volt az álláspontja kifejtéséhez, ha nem rögtön és egyértelműen igaza volt.

provo.blog.hu/2014/01/21/feszitsd_meg_feszitsd_meg
süti beállítások módosítása