Blogikus fixáció

Kis KÖZÉL, kis MAGÁNÉL, no meg némi KULTÚRA. De mindenek előtt MÉLTÁNYOSSÁG, ÁLLHATATOSSÁG - és BÉKESSÉG!
 
Ugyanakkor: CETERUM CENSEO CARTHAGINEM ESSE DELENDAM!

bbjnick (meg)írja...

Mélymagyarveszély!!!

A bejegyzések...

...teljes címlistája és leadje megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Az olvasók és kommentelők iránti tiszteletből...

...a blogon előzetes moderációt alkalmazok.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Közösségi blogolás

bbjnick olvassa...

A blog tartalma (Valamennyi bejegyzés)

...

Creative Commons Licenc

Igaza van-e a Jobbiknak?

2013.05.09. 05:01 bbjnick

1 jegyzet

...(Talán) ...nem kellett volna --- ’90 óta --- gőzerővel, a (lehetőségei szerint) regenerálódni igyekvő társadalmat ideológiai terror alá venni/vetni! Akkor talán (majd(nem)) mindenkinek (...) lehetne helye a „vonalon” és nem csak a bot két végén. Ennek a nagy „ideológiásdinak” (mint hatalomgyakorlási technológiának) csak (vagy éppen hogy) az lett az eredménye/a következménye, hogy ma az emberek meghatározó többsége legalább háromszor annyival jobbra került a jelenlegi kormánypártoktól, mint a kormányzók saját (politikai) baloldaluktól (ú. é. balellenzéküktől)... (bbjnick.blog.hu/2012/10/23/szelbaltol_jobbra_2012_10)

...Igazságról (a fogalom elvont értelmében) a Jobbik esetében (azért is) nehéz volna beszélni, mert a jelenlegi (posztmodern) magyar nemzeti radikalizmus nem egy (bizonyos) ideológia képviselete, hanem egy (bizonyos) állapot manifesztációja.

Amit ma Magyarországon nemzeti radikalizmus névvel illetnek, az (kb.) úgy jött létre, hogy az elmúlt huszonegynehány évben a posztkommunista elitek hatalomfenntartó és -megőrző stratégiaként alkalmazták a „megbélyegzés, kirekesztés” módszerét: mindent, mindenkit, amiben vagy akiben pozícióikra, hatalmukra veszélyt láttak vagy véltek, amivel, akivel nem boldogultak vagy nem akartak foglalkozni, (azt) „kitoltak” széljobbra. Lett légyen szó történeti vagy kortárs személyiségről, társadalmi vagy akár kulturális jelenségről, társadalmi/politikai konfliktusról, hagyományról, bárkiről, bármiről, ha útban volt, terhes volt, ütötték rá (rutinszerűen) a széljobbos bélyeget s került ki a jobbszélre, a gajdecba.

Igen ám, csakhogy (az) évtizedek alatt a (jobb)szélen, a peremen iszonyatos mennyiségű és súlyú társadalmi-kulturális „mindenféle” halmozódott fel, torlódott egymásra. Ennek a „mindenfélének” (ma még) nincs egyértelmű formája és szerkezete, mert annyira heterogén: s ennek a heterogén karakterű társadalmi-politikai-szellemi peremlétiségnek a manifesztációja a posztmodern magyar nemzeti radikalizmus.

(A tragikomikus az, hogy az elitek máig ezzel a módszerrel próbálnak megszabadulni a számukra terhes, kezelhetetlen jelenségektől --- pedig nem nehéz belátni, hogy mi történik akkor, ha a perem súlyosabbá válik, mint a centrum.)... (Innét: mandiner.blog.hu/2013/05/07/a_jobbik_esete_a_tultolt_zsidobiciklivel?fullcommentlist=1#comments)

***

Lásd még:

bbjnick.blog.hu/2012/03/19/lazar_jelenseg_hatvannyolcasok_nyolcvankilencesek_ketezerhatosok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bbjnick.blog.hu/api/trackback/id/tr185290560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása