Blogikus fixáció

Kis KÖZÉL, kis MAGÁNÉL, no meg némi KULTÚRA. De mindenek előtt MÉLTÁNYOSSÁG, ÁLLHATATOSSÁG - és BÉKESSÉG!
 
Ugyanakkor: CETERUM CENSEO CARTHAGINEM ESSE DELENDAM!

bbjnick (meg)írja...

Mélymagyarveszély!!!

A bejegyzések...

...teljes címlistája és leadje megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Az olvasók és kommentelők iránti tiszteletből...

...a blogon előzetes moderációt alkalmazok.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Közösségi blogolás

bbjnick olvassa...

A blog tartalma (Valamennyi bejegyzés)

...

Creative Commons Licenc

...a zsarolók nem elégszenek meg azzal, hogy sarcolják az áldozatot, hanem a magánszféráját is meg akarják szállni, gyakorlatilag kiszolgáltatottjukká, rabszolgájukká akarják tenni a kiszemeltet...

2013.04.05. 05:33 bbjnick

Olvasom: „Kis híján három éve előzetesben ül három roma férfi, méghozzá azért, mert szolnoki szórakozóhelyek tulajdonosait azzal fenyegették, hogy ha nem alkalmazzák őket portaszolgálat ellátására, akkor nagyobb létszámú csoporttal jelennek meg ezeken a helyeken. Így mutatják meg a tulajdonosoknak, hogy ha nem teljesítik a kérésüket, képesek ellehetetleníti az adott klub működését.

(...)

A védő szerint, ha a vádlottak elkövettek is valamiféle kihágást, az semmiképp sem zsarolás, hisz nem védelmi pénzt akartak beszedni, hanem dolgozni akartak a portaszolgálaton – legfeljebb ezt kissé vehemensen követelték, ami miatt esetleg a kényszerítés bűncselekményével vádolhatók meg.

Az ügy tegnapi tárgyalásán levetítettek egy videót, amely az egyik szórakozóhelyen a romák állítólagos tömeges felvonulásáról készült. A felvételen azonban, miként azt a védő megerősítette, nem hetven-nyolcvan, hanem hét-nyolc fős csoport látszik. A romák békésen ülnek a többi vendég között a szórakozóhelyen.

– Pénzátadás nem történik, pofon nem csattan, legfeljebb egy kis »szájkarate« írható a számlájukra, ennek ellenére az első, a másod- és a harmadrendű vádlott harmadik éve ül előzetes letartóztatottként – mondja az ügyvéd.

(...)” (nol.hu/belfold/20130328-vamzerek_a_birosagon)

...Ez, bizony, (szerintem) (...) vegytiszta képlet: ha én (heten-nyolcan) elkezdek egy szórakozóhelyre járni mulatni és „szájkaratézni”, (deklarálva(!), hogy,) azért, hogy ők engem „alkalmazzanak”, az (bűnszövetségben)  súlyos fenyegetettséggel elkövetett zsarolás. (Olyasféle (vircsaft) ez, mint a védelmi pénzszedés, csak még annál is ocsmányabb és aljasabb tempó, mivel a zsarolók nem elégszenek meg azzal, hogy sarcolják az áldozatot, hanem a magánszféráját is meg akarják szállni, gyakorlatilag kiszolgáltatottjukká, rabszolgájukká akarják tenni a kiszemeltet.)

(...)

Milyen el**** jogállam (már) az, ami a saját felszámolásán dolgozik?! A jogállamiság nem (egy) civilizációs vívmány? S ez a történet is, mint sokszáz hasonló, nem arról szól-e, hogy valahonnan a mélyből, egészen förtelmes, atavisztikus módokon törnek rá a civilizációra, próbálják maguk alá gyűrni és felprédálni öntörvényű hordák? Milyen bal**** jogállam az, ami ez ellen nem tud határozottan fellépni?! Nyilván, nem jogállam, hanem csak (egy) kamu, egy nagy rakás ****... (Innét: mandiner.blog.hu/2013/04/03/kelthet_e_felelmet_a_mulato_cigany?fullcommentlist=1#comments)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bbjnick.blog.hu/api/trackback/id/tr715196458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása