Blogikus fixáció

Kis KÖZÉL, kis MAGÁNÉL, no meg némi KULTÚRA. De mindenek előtt MÉLTÁNYOSSÁG, ÁLLHATATOSSÁG - és BÉKESSÉG!
 
Ugyanakkor: CETERUM CENSEO CARTHAGINEM ESSE DELENDAM!

bbjnick (meg)írja...

Mélymagyarveszély!!!

A bejegyzések...

...teljes címlistája és leadje megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Az olvasók és kommentelők iránti tiszteletből...

...a blogon előzetes moderációt alkalmazok.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Közösségi blogolás

bbjnick olvassa...

A blog tartalma (Valamennyi bejegyzés)

...

Creative Commons Licenc

Nem gondol itt senki semmit komolyan (a)vagy a Zalaptörvény asztala és ami utána következik

2011.09.16. 20:25 bbjnick


— Rövid, de annál „velősebb” bejegyzés arról, hogy miért készteti töprengésre (ha töprengésre készteti) a magyar keresztény-nemzeti-konzervatív-jobboldali-stb. gondolkodásúakat (is) Kerényi Imre közjogigondolkodáshelyreállítási terve(?) —
 
 
MERT
 
A napokban Kerényi Imre a HírTV-n/ben, valami Versus c. műsorban, elmagyarázta a Zalaptörvény asztala és ami utána következik c. projektet. Azt mondta, hogy ő most a közjogi gondolkodás helyreállításán dolgozik. Jó sok igazság volt abban, amit mondott, de volt/van egy alapvető tévedés is: az a (ne szépítsük) groteszk és (némiképp) abszurd látásmód, amit ő képvisel (s ami --- ezt se szépítsük --- egy masszív későkádárkori „urbánus artista” attitűd) sok mindenre alkalmas, de a közjogi gondolkodás helyreállítására igen kevéssé. Praktikusan hozhat eredményeket (s bizonyosan hoz is), de a hatékonysága/hatásfoka nagyon gyenge van/lesz. S ezen csak ront(ani fog) az is, hogy (ha jól értem) Kerényi (deklaráltan) valamiféle (szintén későkádárkori urbánus artista) konzervatív liberális ideát dédelget magában a közjogi hagyományokról (azaz, valami olyasfélét, ahogyan a urbánus artisták a későkádárkorban elképzelték a a konzervatív liberalizmust és annak viszonyát a közjogi hagyományhoz). Nem nagyon tudom (pontosabban:értem), hogy ennek az ideának mi ma az aktualitása (miért éppen erre volna ma szükségünk), miért éppen erre a --- meglehetősen esetleges, önkényes s történetileg sem túl hiteles --- ideára kellene alapozni (meg)új(uló) közjogi gondolkodásunkat?!.
 
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bbjnick.blog.hu/api/trackback/id/tr213232592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása