Blogikus fixáció

Kis KÖZÉL, kis MAGÁNÉL, no meg némi KULTÚRA. De mindenek előtt MÉLTÁNYOSSÁG, ÁLLHATATOSSÁG - és BÉKESSÉG!
 
Ugyanakkor: CETERUM CENSEO CARTHAGINEM ESSE DELENDAM!

bbjnick (meg)írja...

Mélymagyarveszély!!!

A bejegyzések...

...teljes címlistája és leadje megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Az olvasók és kommentelők iránti tiszteletből...

...a blogon előzetes moderációt alkalmazok.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Közösségi blogolás

bbjnick olvassa...

A blog tartalma (Valamennyi bejegyzés)

...

Creative Commons Licenc

...fölfal mindent, ami elé kerül...

2014.07.22. 19:06 bbjnick

Olvasom: „(…) Eddig arról volt szó, hogy a társadalom, a köz, a jog, a rendőr, az orvos azért minősíti deviánsnak és üldözendőnek a pedofíliát, mert kárt tesz a gyermek lelkében. Elsősorban lelkében, mert a pedofilok általában szó szerint szeretik a gyermekeket, legtöbbször nem kívánnak nekik fájdalmat okozni, nem kívánnak velük erőszakoskodni vagy közösülni (Czeizel, 2000). Tehát kárt tesz a lelkében, ezért üldözni kell a pedofilt. Ehhez képest kétségtelen tény, hogy a gyermeket egészen fiatal korában (iskoláskor előtt) nem zavarja a molesztálás, nem zavarja a szexuális »abúzus« (amennyiben nem jár erőszakkal), mivel azt hiszi, teljesen természetes például az, hogy az apja fajtalankodik vele, és a pubertást közvetlenül megelőző időben jön csak rá arra, hogy ez valahogy mégsem természetes (Balog–Virág, 2000). Ez a következő következtetésre adhat okot: amennyiben csak akkor kezd el szégyenkezni, akkor kezd szorongani, akkor válik magába fordulóvá, egyszerűbben: attól éri lelki sérülés a gyermeket, hogy rájön, hogy a társadalom elítéli, amit vele tesz a felnőtt, és nem a cselekvéstől magától, akkor azt kell mondanunk, hogy maga a társadalom teszi a gyermeket sérültté, azzal, hogy devianciának minősít egy olyan cselekedetet, ami egyébként a gyermekre e megbélyegzés nélkül nem gyakorolna »káros« hatást.

Azt hiszem, ez a dolog világít rá legjobban a deviáns jelenségek igazi természetére, igazi, társadalmi jellegére, és úgy általánosságban, a társadalom működésére, valamint az ember társadalmi lény voltára. Börtön vagy kórház? A pedofília jelenségének megszüntetése szempontjából mindkét módszer bizonyítottan alkalmatlan. Akár a börtön, akár – afféle erkölcsösnek gondolt indíttatásból a humánusabb megoldást választva – a kórház mellett tesszük le a voksunkat, a probléma fennmarad. A pedofilokat, az áldozatokat, és a pedofíliát, mint deviáns viselkedést maga a társadalom hozza létre, és gondoskodik is szankcionálásról, így vagy úgy. A pedofília által okozott károkat megszüntetni viszont nem fogja, mivel a jelenség deviáns voltát – erkölcsi megfontolásból – nem kérdőjelezi meg. (…)” (Horzsa Gergely: Pedofília Magyarországon --- nol.hu/kritika/20100622-pedofilia_magyarorszagon-710181)

...Szodoma egy falánk, vak disznó, amit a demokráciák szabadon engedtek és fölfal mindent, ami elé kerül...

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bbjnick.blog.hu/api/trackback/id/tr986535511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2014.07.31. 14:15:40

@bbjnick:
Az Ada lékhorgászat ismét eredménnyel járt.
Megint kifogtam. Egyet. Kűttem Emilt.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.08.01. 00:46:47

@Mormogi Papa:

Sajnos, az emilmelléklet (a csatolmány) nem érkezett meg:-(

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2014.08.01. 10:01:13

@bbjnick: Elküldtem újra, másképpen.
(Talán a .txt volt a baj - pedig a Wordnek azt nyitnikék!)

Meg ment még egy másik is.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.08.02. 19:58:46

@Mormogi Papa:

A linket meg tudtam nézni, de a két csatolt fájlt nem tudtam megnyitni; út közben valahol megsérültek:-| Úgy emlékszem, volt már ilyen, vannak csatolmányok és formátumok, amikkel az emilszolgáltató nem tud megbirkózni.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2014.09.28. 20:14:27

@bbjnick:
Kapcsolódó cikket leltem a Zorgon :-P
Véleményük természetesen sehogysem korrerál az enyémmel - de hát sebaj: megmondá már Mauser Zeitung: Virágozzék száz cserép!
Zemilbe' lesz - remélem nyithatóan.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.10.01. 05:36:25

@Mormogi Papa:

Köszönöm! Gondolkodom rajta, hogy bejegyzést írok a témáról, összekapcsolom az amerikai National Policy Institute-konferencia betiltásával:-)
süti beállítások módosítása