Blogikus fixáció

Kis KÖZÉL, kis MAGÁNÉL, no meg némi KULTÚRA. De mindenek előtt MÉLTÁNYOSSÁG, ÁLLHATATOSSÁG - és BÉKESSÉG!
 
Ugyanakkor: CETERUM CENSEO CARTHAGINEM ESSE DELENDAM!

bbjnick (meg)írja...

Mélymagyarveszély!!!

A bejegyzések...

...teljes címlistája és leadje megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Az olvasók és kommentelők iránti tiszteletből...

...a blogon előzetes moderációt alkalmazok.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Közösségi blogolás

bbjnick olvassa...

A blog tartalma (Valamennyi bejegyzés)

...

Creative Commons Licenc

1848-ról

2017.03.15. 07:11 bbjnick

1 jegyzet

„(...) 1848-ban nagyon sok hibát követtünk el, Ferenc József pedig rendkívül tapasztalatlan fiatalember volt, ráadásul olyan tanácsadókkal volt körülvéve, akik semmiképp sem voltak szerencsés választásnak tekinthetők. (...)” (Habsburg Ottó, 1991 — http://regnumportal.hu/regnum2/node/291)

...’48-’49-et a Habsburgok látványosan eltaktikázták. A ’48 áprilisi magyar kormány többségében udvarhű arcokból állt. Ez valószínűleg így is maradt volna, ha a Habsburgok nem mérik el a ***kat és nem vonják kétségbe a magyar alkotmányosságot. Olyan abszurd helyzetet hoztak létre, hogy a magyar honvédnek a magyar királyra tett esküjéhez híven szembe kellett szállnia a Habsburg császárral — aki egyazon személy volt!

Tulajdonképpen Mohács óta ez az alkotmányossági mizéria zajlik. Egy magyar nemes, úgy hogy sem nézetei, sem érdekei mit sem változtak, élete során valamennyi szekértábort végigjárhatta (át- és végigsodróthatott valamennyin), annak függvényében, hogy a nagyhatalmi érdekek épp hogyan alakultak és viszonyultak egymáshoz...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bbjnick.blog.hu/api/trackback/id/tr4012396647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása