Blogikus fixáció

Kis KÖZÉL, kis MAGÁNÉL, no meg némi KULTÚRA. De mindenek előtt MÉLTÁNYOSSÁG, ÁLLHATATOSSÁG - és BÉKESSÉG!
 
Ugyanakkor: CETERUM CENSEO CARTHAGINEM ESSE DELENDAM!

bbjnick (meg)írja...

Mélymagyarveszély!!!

A bejegyzések...

...teljes címlistája és leadje megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Az olvasók és kommentelők iránti tiszteletből...

...a blogon előzetes moderációt alkalmazok.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Közösségi blogolás

bbjnick olvassa...

A blog tartalma (Valamennyi bejegyzés)

...

Creative Commons Licenc

Mit rejtenek a cenoték?

2012.08.10. 05:57 bbjnick

1 jegyzet

...Úgy könnyű jól működő társadalmakról fantáziálni (legyen az törzsi, archaikus vagy modern stb.), hogy az ember képzeletében mindig az ő kezében van az obszidián kés. Próbáljon meg egyszer úgy fantáziálni, hogy, képzeletében, annak a késnek nem a jó végén áll!... (mandiner.blog.hu/2012/08/09/historikerstreit_mire_jo_a_torteneszvita/fullcommentlist/1#c17511703)

...A napokban láttam a Nat. Geo.-n egy ism.terj. filmet. Egy öreg régész bohóckodott benne: a Yukatán-félszigeti cenotékban (víznyelőkben) mászkált, merülgetett (benne).

Az öregúr gyermek- és felnőttcsontvázakat talált a víznyelőkben, amelyeken rituális gyilkosságok nyomai voltak beazonosíthatók.

A mai hivatalos álláspont(ok) szerint az 1560-as években a yukatáni Meridában a katolikus inkvizíció koholt vádak alapján közel négyezer maja papot ítélt el, mivel --- a hivatalos álláspont szerint --- kínzásokkal arra vették rá őket, hogy beismerjék, emberáldozatokat hajtottak végre. Ugyancsak a hivatalos álláspont szerint, a maják szent könyve, a Popol Vuh, melyet a XVIII. században egy Francisco Ximenez nevű domonkos szerzetes (a domonkosok az inkvizíció felelősei és lebonyolítói!) talált meg és fordított spanyolra, nem tekinthető hitelesnek, mivel a rosszindulatú szerzetes --- a maják lejáratása végett --- csúfosul átköltötte azt.

A régész elővette a XVI. sz.-i inkvizíciós jegyzőkönyveket és a Popol Vuh-t és az azokban talált utalások alapján terepkutatásokba kezdett. Először a guatemalai dzsungelben egy --- még a Kr. u. II. sz.-ban elnéptelenedett --- maja városban próbálta a Popol Vuh-t hitelesíteni, az ott talált reliefek alapján. Majd az inkvizíciós jegyzőkönyvekben szereplő konkrét helyszínekre látogatott, ahol a víznyelőkben kutatott a maja emberáldozati kultuszok nyomai után.

Akit érdekelnek a részletek, az járjon utána. A „poén" az, hogy, bizony, a Popol Vuh hiteles (ott vannak a barlangokban a maja túlvilági rituálék kialakított helyszínei és a legyilkolt áldozatok maradványainak tömegei), az inkvizíció nem kamuzott, a maják vígan gyilkolászták az embereket, többek között, hogy egy Chaac nevű, a víznyelőkben lakó, s*ggfej esőistenüket vérrel (és gyermek segítők „küldésével") vegyék rá, hogy adjon nekik esőt.

cenotedelossacrifios_mexico_cenotes_ff_lncs_401166_.jpg

S hogy miről jutott mindez eszembe, miért mondtam el/írtam le mindezt? Többek között és leginkább azért, mert amit a „progresszió és barátai" Magyarországon művelnek, az inkvizícióért kiált. Állami asszisztenciával száz év körüli öregembereket áldoznak a holokultusznak, ugyancsak állami asszisztenciával kiszolgáltatott, magatehetetlen öregeket --- s ma már gyerekeket és nőket is --- vetnek oda százával rituális áldozatként a törzsi vérszomjnak (s akkor még a hétmillió legyilkolt magzatról szót sem ejtettünk!).

Itt már tényleg csak az inkvizíció segíthet! Vagy katolikusok leszünk vagy nem leszünk... (mandiner.blog.hu/2012/08/09/historikerstreit_mire_jo_a_torteneszvita/fullcommentlist/1#c17510493)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bbjnick.blog.hu/api/trackback/id/tr404704787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása