Blogikus fixáció

Kis KÖZÉL, kis MAGÁNÉL, no meg némi KULTÚRA. De mindenek előtt MÉLTÁNYOSSÁG, ÁLLHATATOSSÁG - és BÉKESSÉG!
 
Ugyanakkor: CETERUM CENSEO CARTHAGINEM ESSE DELENDAM!

bbjnick (meg)írja...

Mélymagyarveszély!!!

A bejegyzések...

...teljes címlistája és leadje megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Az olvasók és kommentelők iránti tiszteletből...

...a blogon előzetes moderációt alkalmazok.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Közösségi blogolás

bbjnick olvassa...

A blog tartalma (Valamennyi bejegyzés)

...

Creative Commons Licenc

...az elmúlt huszon év politikai kultúrájának „logikus következő lépése” volt...

2014.04.03. 07:11 bbjnick

Olvasom: „(...) Értelmiségiként a ciklus legelképesztőbb fejleményének azt tartom, hogy ilyen mértékű kormányzati kultúraváltást olyan gyenge érvrendszerre építettek, hogy kormánytagok FB-bejegyzéseivel, blogos trollokkal és a CÖF nyilatkozataival kellene vitatkoznia annak, aki értelmet akar adni a kormánypolitikának. Mert a kormány természetesen nem ad neki. Kíváncsi vagyok, ki tudna, már úgy értem olyat, amelyben a közjó legalább per tangentem megjelenik. (...)” (mandiner.blog.hu/2014/04/02/a_nyilvanossag_tonkretetele_bendek_peter_mandiner_negyevertekelo_x)

...A „nyilvánosság tönkretétele” a Fidesz részéről az elmúlt huszon év politikai kultúrájának „logikus következő lépése” volt. A (magyar) ballib kettősmércézésének és kiszorítósdijának-diszkvalifikálósdijának (antidemokratikusozásának, antiszemitázásának, rasszistázásának, fasisztázásának, széljobbozásának stb.) a Fidesz úgy vette ki az élét, hogy „dialektizálta” (saját) ideológiáját (Kötcse, a fenomenológiai feketelyuk). Ezzel tönkretette a nyilvánosságot, a közbeszédet, de egyúttal (mint a mellékelt ábrák mutatják) megbénította a ballibet is (a ballib „saját fegyverére nyársalódott fel”). Ezt én egy sötét és (ön- és köz)veszélyes taktikának tartom, de hogy politikailag ne lett volna logikus lépés (ne következett volna az elmúlt húsz év politikai kultúrájának --- ha úgy jobban tetszik, a rendszerváltás rendszerének --- „fejlődéséből”), azt botorság tagadni... (Innét: mandiner.blog.hu/2014/04/02/a_nyilvanossag_tonkretetele_bendek_peter_mandiner_negyevertekelo_x#comments)

Lásd még (pld.):

bbjnick.blog.hu/2011/10/07/nem_gondol_itt_senki_semmit_komolyan_a_vagy_kotcse_az_mi_az

magyarido.blog.hu/2012/01/25/a_kozeleti_koz_beszed_meg_soha_nem_volt_olyan_melyen_mint_manapsag

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bbjnick.blog.hu/api/trackback/id/tr915891505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása