Blogikus fixáció

Kis KÖZÉL, kis MAGÁNÉL, no meg némi KULTÚRA. De mindenek előtt MÉLTÁNYOSSÁG, ÁLLHATATOSSÁG - és BÉKESSÉG!
 
Ugyanakkor: CETERUM CENSEO CARTHAGINEM ESSE DELENDAM!

bbjnick (meg)írja...

Mélymagyarveszély!!!

A bejegyzések...

...teljes címlistája és leadje megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Az olvasók és kommentelők iránti tiszteletből...

...a blogon előzetes moderációt alkalmazok.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Közösségi blogolás

bbjnick olvassa...

A blog tartalma (Valamennyi bejegyzés)

...

Creative Commons Licenc

...közterületen életvitelszerűen élni LEHET...

2012.11.15. 05:07 bbjnick

1 jegyzet

(Olvasom...) ...„Az Alkotmánybíróság (Ab) alaptörvény-ellenesnek nyilvánította a hajléktalanok közterületen élésének törvényi tiltását.

Az Alkotmánybíróság (Ab) alaptörvény-ellenesnek nyilvánította a hajléktalanok közterületen élésének törvényi tiltását.

Az Alkotmánybíróság kedden közölte: hétfőn meghozott határozatában alaptörvény-ellenesnek nyilvánította, és megsemmisítette a szabálysértési törvénynek azt a rendelkezését, amely szabálysértéssé minősítette a közterület életvitelszerű lakhatásra való használatát.

A testület megsemmisítette továbbá azokat a törvényi rendelkezéseket is, amelyek rendeletalkotási felhatalmazást adtak az önkormányzatoknak pénzbírsággal sújtható közösségellenes magatartások meghatározására, valamint a tulajdon elvonására lehetőséget adó elkobzás alkalmazására.” (www.magyarhirlap.hu/belfold/elhetnek-hajlektalanok-kozteruleten)

Ha az Alkotmánybíróság csak ennyit tud, akkor (mint azt számosan vélik, valóban) felesleges. Ez a döntés egy dekadens h*lyeség. Egy egészséges társadalom elemi késztetést érez, hogy a hajléktalanságot megszüntesse: ezek meg, valamiféle, ki tudja miféle (helyesebben szólva: nagyon is pontosan tudható miféle), doktriner jogelvekre hagyatkozva/hivatkozva kimondják, nem csak azt, hogy megsemmisítendő a szabálysértési törvénynek az a rendelkezése, amely szabálysértéssé minősítette a közterület életvitelszerű lakhatásra való használatát, de tkp., ezzel együtt, azt is, hogy közterületen életvitelszerűen élni LEHET. S ezzel jogi(!) hivatkozási alapot teremtenek (épp ezzel teremtenek azt!) mindenféle a- és antiszociális törekvésnek! ***** ezek, nem alkotmányjogászok!:-[...

Innét: delphoijosda.blog.hu/2012/11/03/xxiv_786/fullcommentlist/1#c18304681

hajlektalan_csatornalako_apagyerekevel_ff_lncs_401301_.jpg

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bbjnick.blog.hu/api/trackback/id/tr724907897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2012.11.15. 12:55:41

Lehet, hogy nem közvetlen következmény, de erre odaköltözésünk óta, 13 éve nem volt példa…

Ma reggel munkába menet a kapu alatt volt letéve: 1 db feles üvegcse; egy (feltehetőleg temetőből "újított") mécses, amiben csikkeket nyomta el; egy h…gytócsa (ezek eddig nem újdonságok, sajnos) és egy jókora adag sz@r.

Vagyis így néz ki az ő sz…badságuk :-P

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.11.16. 16:40:15

@Mormogi Papa:

Furcsa, fejetetejére állított világ ez! Amikor az emberi jogok nevében arra ítélik az alkotmánybírók, úgy a nyomorgókat, mint a tisztes polgárokat, hogy rosszabb körülmények között éljenek, mint amilyenek között egyébként élhetnének --- a lényeg, hogy a h*lye doktrína ne sérüljön.

Ezzel az alkotmánybírósági döntéssel, ugyanis, semmit nem old meg, sőt, mint fentebb is írtam, jogi alapot teremt ahhoz, hogy a közösség (mi) és az elitünk megvonhassa a vállát és azt mondhassa: nem vagyok köteles megoldást keresni a hajléktalanság problémájára, hiszen az alkotmánybíróságunk is kimondta, hogy: az utcán élni lehet:-[

ü
bbjnick
süti beállítások módosítása