Blogikus fixáció

Kis KÖZÉL, kis MAGÁNÉL, no meg némi KULTÚRA. De mindenek előtt MÉLTÁNYOSSÁG, ÁLLHATATOSSÁG - és BÉKESSÉG!
 
Ugyanakkor: CETERUM CENSEO CARTHAGINEM ESSE DELENDAM!

bbjnick (meg)írja...

Mélymagyarveszély!!!

A bejegyzések...

...teljes címlistája és leadje megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Az olvasók és kommentelők iránti tiszteletből...

...a blogon előzetes moderációt alkalmazok.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Közösségi blogolás

bbjnick olvassa...

A blog tartalma (Valamennyi bejegyzés)

...

Creative Commons Licenc

„Ilyen ország egyszerűen nincs” (a)vagy a dohányosok a XXI. század sárgacsillagos zsidajai(?)

2012.06.07. 05:11 bbjnick

 
A bejegyzés (néhány) előzménye: bbjnick.blog.hu/tags/doh%C3%A1nyz%C3%A1s
 
 
„Itt az ideje, hogy az aktivizmus és a fenyegető szekularizmus láttán a karitatív munkában tevékenykedő sok keresztényben újra megerősítsük az imádság jelentőségét. Az imádkozó keresztény természetesen nem képzeli, hogy megváltoztatja vagy megjavítja Isten terveit, melyeket Ő előre elgondolt. Sokkal inkább találkozni akar Jézus Krisztus Atyjával, és kéri, hogy Lelkének vigasztalásával legyen ott őbenne és a cselekedeteiben. A bizakodó kapcsolat a személyes Istennel és az Ő akarata iránti odaadás megakadályozza, hogy az ember károsodjon, és megőriz a fanatikus és terrorista tanításoktól.” (bbjnick.blog.hu/2011/03/10/az_egeszsegugyi_allamtitkar_adaleka_a_nemzeti_egyuttmukodes_rendszere_hez_a_kotcsei_dilemma_a_keresz)
 
...Ha elolvassa a 2011. évi XLI. törvényt, akkor a maga számára is világos lesz, hogy egy dohányos gyakorlatilag bárhol-bármikor megbüntethető (mivel úgy vannak a dohányzástilalom szabályai megfogalmazva, hogy egy dohányos jó eséllyel nem tudhatja, hogy ahol rágyújt, annak a közterületnek mi a pontos státusza és/vagy ott éppen nem tiltja-e valamiféle helyi rendelet a dohányzást)... (bbjnick.blog.hu/2012/03/11/tullep_a_jelenseg_egeszsegugyi_vonatkozasain_es_erkolcsi_kerdeseket_vet_fel_s_tulajdonkeppen_dont_el)
 
 
 
„A napokban Hévízen jártam egy kongresszuson. A szállodában -gyógyszálló lévén- sehol nem lehetett dohányozni (más szállodákban legalább vannak dohányzó vendégszobák), ám itt még a szálloda előtt sem lehet dohányozni, mivel az a város közterületein tilos!
 
Ilyen ország egyszerűen nincs.”
 
***
 
Apdét vagy kiegészítés, 2012. június 10.:
 
„(...) Adolf Hitler's personal distaste for tobacco (...) and the Nazi reproductive policies were among the motivating factors behind their campaign against smoking, and this campaign was associated with both antisemitism and racism. (...)”
 
 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bbjnick.blog.hu/api/trackback/id/tr754570654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ebfül 2012.06.07. 18:58:19

Kedves BBJ!

Többnyire egyetértéssel olvasom sorait, de ebben most nem értek egyet Önnel.

Ne vegye zaklatásnak, de a dohányzás bűn, még ha bocsánatos is. Igaza van abban, hogy a törvény bevezetése, némely rendelkezése magyariasra sikeredett. Ha viszont azt eredményezi, hogy az emberek kevesebbet dohányoznak, az jó dolog. Kérem, ne bosszankodjon ennyit rajta.

Üdvözlettel,
Ebfül

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.06.08. 06:51:32

@ebfül:

Kedves @ebfül:!

Ebben most valóban nem értünk egyet:-)

Ma Magyarországon a dohányosokat üldözik és kiszolgáltatják. Ez akkora fokú méltánytalanság és igazságtalanság, hogy ha mással kapcsolatban tapasztalja az ember, akkor is megszólal az igazságérzete és felforr a vére, hát ha még vele magával esik meg:-)

ü
bbjnick

ebfül 2012.06.12. 02:19:50

@bbjnick:

Tényleg ne vegye zrikálásnak, de ha választani kell a méltányos rossz és a méltánytalan jó között? (Egyszerűsítve, és elfogadva, hogy az /abszolút/ jó lehet /relatíve/ méltánytalan.)

Engem sem hagynak pipázni, amit per definitionem csak zárt térben lehet, ugye. Egy jó pipa meg a cigi közt a különbséget pedig zongorázni lehetne. Próbálta? Szerető vs. pro. Vasárnapi húsleves vs. Maggi/Knorr.
A pipát el lehet rontani, de ha sikerül, egy jó tömés igazi élmény. A cigaretta megbízhatóan átlagos.
süti beállítások módosítása