Blogikus fixáció

Kis KÖZÉL, kis MAGÁNÉL, no meg némi KULTÚRA. De mindenek előtt MÉLTÁNYOSSÁG, ÁLLHATATOSSÁG - és BÉKESSÉG!
 
Ugyanakkor: CETERUM CENSEO CARTHAGINEM ESSE DELENDAM!

bbjnick (meg)írja...

Mélymagyarveszély!!!

A bejegyzések...

...teljes címlistája és leadje megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Az olvasók és kommentelők iránti tiszteletből...

...a blogon előzetes moderációt alkalmazok.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Közösségi blogolás

bbjnick olvassa...

A blog tartalma (Valamennyi bejegyzés)

...

Creative Commons Licenc

...ha valaki demokratának tartja magát, (akkor) ezt látnia kell...

2013.03.12. 07:01 bbjnick

1 jegyzet

...Nyithatunk vitát az alkotmánybíróság céljáról, feladatairól, de abban valószínűleg nem lehet(ne) közöttünk vita, hogy az Alkotmánybíróság (a továbbiakban: AB) nem törvényhozó (de még csak nem is valamiféle (törvényhozási) felsőház). Egy AB a mindenkori alkotmány konzisztens és koherens voltáért, ill. a törvények alkotmányosságáért/alkotmányos voltáért felel(ős). A törvényhozó az Országgyűlés. Ha az AB-t, az elmúlt húsz év gyakorlatához hasonlatosan, valamiféle spec. felsőháznak tekintenénk, azzal épp a demokrácia ethosza és a demokratikus hatalommegosztás elve sérülne. (Én nem vagyok demokrata, nem ragaszkodom ezekhez az elvekhez; de ha valaki demokratának tartja magát, (akkor) ezt látnia kell.)

Ez a mostani kofalárma (ú. é. az új alaptörvény negyedik módosítócsomagja miatti tiltakozáshullám) (ahogy én látom) sem/nem a demokrácia (valós) veszélybekerülése miatt tört ki, hanem azért, mert az elmúlt húsz év véleménydiktátorai (és a velük egy követ fúvók) érzik veszélyben/veszélyben érzik pozícióikat és „eredményeiket”. A Fidesz (az én szememben) nemhogy antidemokratikus, hanem túlzottan is (doktriner módon) demokratikus bagázs (tehát tkp. antidemokratikus volta miatt támadni maga is antidemokratikus)... (Innét: mandiner.blog.hu/2013/03/11/a_szabadsagot_visszametszo_alkotmanymodositas?fullcommentlist=1#comments)

***

Apdét vagy kiegészítés, 2013. 03. 12.:

...megnéztem, hogy (konkrétan, részleteiben) milyen módosításokat tartalmaz a negyedik alkotmánymódosítás-csomag és (ha szavaznom kellett volna róla) nem szavaztam volna meg. De nem azért, mert akár egyetlen antidemokratikus elem is lett volna a módosításokban, hanem azért, mert (legalább) két ponton ellenkeznek katolikus hitemmel és elveimmel az azokban foglaltak (konkrétan: (pld.) az egyházi státus megadásának országgyűlési jogkörbe való utalását és a gyűlöletbeszéd tilalmát nem tartom meggyőződésemmel összeegyeztethetőnek). De, hogy ebben az alkotmánymódosítás-csomagban bármi antidemokratikus is volna?! Hol? Demokratikus ez, mi az hogy, nagyon is, túlságosan is (az)!... (Innét: mandiner.blog.hu/2013/03/12/a_kommunizmus_bunei_munkacsoport_es_a_terror_ilyen_orszag_pedig_nincs_ccclxxiii#comments)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bbjnick.blog.hu/api/trackback/id/tr55128985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása