Blogikus fixáció

Kis KÖZÉL, kis MAGÁNÉL, no meg némi KULTÚRA. De mindenek előtt MÉLTÁNYOSSÁG, ÁLLHATATOSSÁG - és BÉKESSÉG!
 
Ugyanakkor: CETERUM CENSEO CARTHAGINEM ESSE DELENDAM!

bbjnick (meg)írja...

Mélymagyarveszély!!!

A bejegyzések...

...teljes címlistája és leadje megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Az olvasók és kommentelők iránti tiszteletből...

...a blogon előzetes moderációt alkalmazok.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Közösségi blogolás

bbjnick olvassa...

A blog tartalma (Valamennyi bejegyzés)

...

Creative Commons Licenc

Hasta la vista, baby! (a)vagy the end of the road

2013.06.05. 07:11 bbjnick

„Egyszer...

[egyiptomi sivatag, IV. század]

...egy tevehajcsár jött, hogy elvigye az áruját, és máshová szállítsa.

[az itt élő remeték pálmarostból kötelet fontak, ebből tartották el magukat]

János abba bement, hogy hozza neki a kötelet, de elfelejtette, mert gondolata az Isten felé irányult. A tevehajcsár tehát újra megzavarta azzal, hogy kopogtatott az ajtón, János abba pedig, miután bement, ismét elfelejtette. Amikor harmadszor is kopogtatott a tevehajcsár, azt mondogatta, miközben bement: ‚Kötél, teve, kötél, teve, nehogy elfeledkezzél a dologról!’” (magyarido.blog.hu/2009/01/08/a_jozan_emberi_gondolkodas_ot_megilleto_helyerol_valos_ertekerol_praktikumarol_torpe_kolobosz_janos_)

„A John Stuart Mill-féle klasszikus liberalizmus abban hitt, hogy a különcségek pártolásával megnövelt szabadság az emberi találékonyság robbanásához vezet. A liberálisok ma már nem annyira a találékonyságban érdekeltek. Ellenkezőleg, pedáns doktrinerek, akik egyre-másra összetettebb és gyanúsabb ideológiákat alkotnak fáradhatatlanul, hogy minél kijjebb terjesszék a határokat, ugyanakkor ideológiai komisszárok, akik figyelemre méltó képességekre tettek szert bírálóik elhallgattatására. Aki nem ért egyet velük, potenciális jelölt, hogy új Adolf Hitlerré váljon.” (epa.oszk.hu/01300/01343/00096/pdf/hitel_EPA01343_2010_01_20100201-77553.pdf)

...az egész progressziós, emberiszabaságjogos, antirasszista, antixenofób, antihomofób, genderista, feminista, ilyen-olyan kisebbség-védő stb. téboly mélyén ott izzik (...) az apokaliptikus, messianisztikus „hit": hiszen, nyilvánvalóan, tisztában vannak azzal, hogy pld. „kisebbségvédő" harcuk egyenes következménye, a védett kisebbségekben, a közösségtudat aszimmetrikus, egészségtelen mértékű felerősödése --- ami például megnyilvánulhat szélsőséges nacionalizmusban, szektari(an)izmusban, fanatikus és kirekesztő törzsi- és/vagy kiválasztottságtudatban, a „másokkal" szembeni burkolt vagy nyílt agresszióban (gyűlöletben és effektív erőszakban) stb., szóval olyasfélékben (s még olyasfélébbekben), amiket rendre a többség halálos bűneként rónak fel ---, de bíznak --- még ha ez többségükben nem is tudatosul, hanem „hitbéli érzületként" éli meg --- az eljövendő új világban --- ahol már saját destrukciójuk, pusztításuk, reményeik szerint, nem fordul ellenük ---, annak új törvény(szerűségei)ben, tkp. bíznak benne (ú. é. abban), hogy „az Antikrisztus majd kihúzza őket a sz*rból”... (bbjnick.blog.hu/2012/07/25/hol_raszizmus_van_ott_raszizmus_van_azert_teszik_mert)

Olvasom: „(...) A Miskolci Törvényszéken tartott keddi tárgyaláson az előzetes várakozások szerint ítéletet kellett volna hirdetni a 2009-es magyarellenes támadás ügyében, egy váratlan körülmény miatt azonban erre mégsem került sor. A bíróság ismét meghallgatta az egyetlen vádlottat, aki korábban arról tanúskodott, hogy az incidens idején magyarellenes kijelentések hangzottak el. A per tárgya az a 2009 márciusi eset, amikor nem sokkal a tatárszentgyörgyi kettős gyilkosság után Miskolcon cigányok egy csoportja megtámadott egy autót, amely a házaik közelében cirkált éjszaka. Az autóban százezer forintos kár keletkezett, a benne ülők könnyebb hámsérüléseket szenvedtek. (...) A tárgyalássorozat korábbi szakaszaiban már szóba került, hogy ezt a férfit kihallgatása során állítólag megverték a rendőrök, és így vették rá a terhelő vallomásra, ami a közösség elleni bűncselekmény egyik kulcsbizonyítékául szolgált. (...) Előkerült egy új bizonyíték is, amelyen az egyik sértett egy vaskeresztes zászló mögött áll náci karlendítéssel. Ennek alapján megkérdőjeleződött a sértettek korábbi állítása, hogy éjjelnappali üzletet kerestek a környéken, azért hajtottak el többször is lassan a cigányok lakta területen. Mindezek után kérdés, hogy az igazságszolgáltatás továbbra is a magyarok elleni erőszakként kezeli-e az ügyet, vagy a bíróság úgy találja, hogy a sértettek rasszista nézeteket vallanak, ezért jártak a környéken, és ezért érte őket támadás.(1) (...)” (index.hu/belfold/2013/06/04/halal_a_magyarokra_fordulat_a_verekedo_romak_targyalasan/)

Olvasom: „(...) Vagy senkinek sem, vagy mindenkinek, a melegeknek is szabad a csók – így értelmezhető az Egyenlő Bánásmód Hatóság (EBH) egyik friss határozata. A hatóság május 23-i döntésében kimondta, hogy egy budai fürdőben megsértették az egyenlő bánásmód követelményét egy csókolózó, meleg férfipárral szemben. (...) A fürdő az EBH előtt azzal védekezett, hogy ők kötelesek a vendégek nyugalmát, a közerkölcs érvényesülését biztosítani, ezeket pedig szerintük a pár veszélyeztette a magatartásával. Azt állították, hogy a pár viselkedése extrém, megbotránkoztató volt, és a többség emberi méltóságát sértette. Saját intézkedésüket szükségszerűnek, elkerülhetetlennek és arányosnak nevezték. (...) Az EBH a döntésekor korábbi alkotmánybírósági határozatokra hivatkozott, valamint nemzetközi emberi jogi egyezményekre, irányelvekre és ajánlásokra. Kitért arra, hogy az európai jogfejlődésnek köszönhetően a melegek diszkriminációjáról szóló ügyekben a közvéleményben élő erkölcsi megítélés egyre kevésbé játszik szerepet. A közerkölcs fogalmának pontos meghatározatása a jogalkalmazó feladatata. A közerkölcsöt a jogalkalmazás ma már máshogy definiálja, mint a közvélemény, a kisebbség jogait védik a többség értékítéletével, előítéleteivel szemben.(2) (...)” (index.hu/belfold/2013/06/04/megalaztak_a_furdoben_csokolozo_ferfipart/)

2009. január 8-án írtam: ...Sokáig bíztam abban (bár ezt a bizalmat sokkal inkább a remény táplálta, mint bármiféle logikus következtetés), hogy ez – a „helyzet” – csak a mi „generációs pechünk”. És hogy, ha más nem is, de az a lehetőség még a mi korosztályunknak (kb. a hatvanas évek végén, a hetvenes évek elején születetteknek) is megadatott, hogy azzal, ha erőn felüli vállalásaival és bizonyos értékekhez való konok ragaszkodásával „rá (is) megy”az „átmenetre”, (kitartásával?, példájával?) egyúttal talán utat is nyit az utánunk jövőknek egy a mostaninál kevésbé beteg élet alapjainak lerakásához. Ám mára ebbéli bizalmam végletesen megkopott. Be kellett látnom, hogy az a „prepotens immoralitás” (szemtelenül fölényes és felháborítóan magabiztos erkölcstelenség, vagy ahogyan Z. barátom mondaná: „kacér önfertőzés”), mely lassan a legkisebb sejtjéig átjárja és megmérgezi a nemzetet, sokkal virulensebb annál, mint hogy méltányossággal és állhatatossággal gyöngíteni és (végül) megszüntetni lehessen.

(Mert) Ennek az immoralitásnak a táplálója, nem az „életösztön” (egy, több évtizedes kontraszelekciós folyamat következményeként kialakult, alkalmatlan „elit” pozícióihoz mindenáron való ragaszkodása és új pozíciók szerzésére irányuló törekvése), hanem a „halálösztön”, a meghasonlottság, a dekadencia, „a taxi / a praxi / a gyerünk zabálni / a füstölgő tüzes Cotopaxi / a jöhet akármi (...)”. Ennek az „elitnek” nincs és már nem is lesz, nemhogy stratégiája, de még ötlete sem, nemhogy nemzete, de még saját túlélésére sem. Ez az „elit” már nem irányít, nem vezet és nem uralkodik, ez az „elit” már csak tobzódik: (mert) ez az „elit”, lényegében, már nincs tudatánál. S ha valóban így állunk (mint ahogyan valóban így), akkor...

(...)

Nemrég, a kocsmában, azt próbáltam fejtegetni az asztaltársaságnak, hogy bizonyára valamiféle feladat vár még ránk, mivel az előttünk járók befürödtek, az utánunk jövők pedig, látjuk, ugye, nemhogy szándékot nem mutatnak a cselekvésre, de még a helyzet iránti érdeklődést se' nagyon. Kicsit félve beszéltem erről, mert valljuk be, ez így – natúran – elég lilán hangzik. Meglepetésemre H. barátom csöndesen és komolyan helyeselt. Úton hazafelé pedig még meg is nyugtatott (mint nem katonaviselt embert): ÁK-t tárazni egyáltalán nem ördöngős dolog... (magyarido.blog.hu/2009/01/08/napi_elkeserito_es_folderito_4_7_dik_jan_2009)

***

(1) Tessék???!!! Nooormális???!!! Ha engem valaha, valamikor lefényképeztek vaskeresztes zászló mögött náci karlendítéssel, akkor én már nem kereshetek éjszaka éjjel-nappal nyitvatartó boltot, akkor ellenem már nem követhetnek el etnikai alapú erőszakot, akkor, ha (etnikai alapú) bűncselekmény áldozatává válok, vallomásom a bíróság előtt (automatikusan) hamisnak minősül?

(2) Tessék???!!! Nooormális???!!! A közerkölcs védelmének nem a közerkölcs védelme a célja, hanem a kisebbség jogainak védelme a többség értékítéletével (a közerkölcsökkel) szemben?*

*www.egyenlobanasmod.hu/jogesetek/hu/41-2013.pdf

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bbjnick.blog.hu/api/trackback/id/tr905344832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása