Blogikus fixáció

Kis KÖZÉL, kis MAGÁNÉL, no meg némi KULTÚRA. De mindenek előtt MÉLTÁNYOSSÁG, ÁLLHATATOSSÁG - és BÉKESSÉG!
 
Ugyanakkor: CETERUM CENSEO CARTHAGINEM ESSE DELENDAM!

bbjnick (meg)írja...

Mélymagyarveszély!!!

A bejegyzések...

...teljes címlistája és leadje megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Az olvasók és kommentelők iránti tiszteletből...

...a blogon előzetes moderációt alkalmazok.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Közösségi blogolás

bbjnick olvassa...

A blog tartalma (Valamennyi bejegyzés)

...

Creative Commons Licenc

...a holokauszt, mint diszciplína...

2015.05.28. 17:33 bbjnick

Olvasom: „Retorika, érveléstechnika, logika, írásgyakorlat. Ezek a fontos, alapvető készségtárgyak nem szerepelnek a pázmányos joghallgatók kötelező órarendjében. A holokauszttörténet viszont szerepelni fog. Ezután valaki jogász lehet anélkül, hogy szóban vagy írásban értelmesen érvelni, gondolkodni tudna; de anélkül, hogy holokauszttörténetből levizsgázna, nem kap diplomát. Szuromi Szabolcs rektor keddi bejelentése szerint minden karon, tehát például az informatikus vagy a matematikus hallgatóknak is kötelező lesz a holokauszt történetéről szóló tárgyat elvégezni: csakúgy, mint az évek óta kötelező »katolikus hit alapjai« elnevezésű tárgyat... (...)” (mandiner.blog.hu/2015/05/28/kotelezo_holokauszttortenet_dogmasitas_a_felsooktatasban)

...A holokauszt, mint diszciplína, nem történelem, hanem ideológia. Ezért áll büntetőjogi tilalom alatt vitatása. A holokausztkutatás elsődleges célja nem az, hogy történelmi tényeket tárjon fel, hanem hogy egységes értelmezési keretbe foglalja a zsidókkal történteket és azokból különböző filozófiai következtetéseket vonjon le. Ilyen kérdésekkel foglalkoznak, minthogy: integrálható-e a történelembe a holokauszt vagy hogy teológiai vagy történelmi esemény volt-e stb.? Ma már komoly kultusz is szövődött a holokauszt köré. Sok szempontból nagyon hasonlít például a marxizmus-leninizmus munkásmozgalom-történetéhez. (Amit, anno, hasonlóképpen ideológiai keretben és kötelező jelleggel oktattak, s annak vitatása is komoly jogi szankciókat vont maga után.)... (Innét: mandiner.blog.hu/2015/05/28/kotelezo_holokauszttortenet_dogmasitas_a_felsooktatasban#comments)

***

Apdét vagy kiegészítés:

Schmidt hadnagy (a polgárháború hőse) és harminc fia és négy lánya ajánlja: bbjnick.blog.hu/2014/03/10/_a_statualas_a_lenyeg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bbjnick.blog.hu/api/trackback/id/tr67498982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása