Blogikus fixáció

Kis KÖZÉL, kis MAGÁNÉL, no meg némi KULTÚRA. De mindenek előtt MÉLTÁNYOSSÁG, ÁLLHATATOSSÁG - és BÉKESSÉG!
 
Ugyanakkor: CETERUM CENSEO CARTHAGINEM ESSE DELENDAM!

bbjnick (meg)írja...

Mélymagyarveszély!!!

A bejegyzések...

...teljes címlistája és leadje megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Az olvasók és kommentelők iránti tiszteletből...

...a blogon előzetes moderációt alkalmazok.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Közösségi blogolás

bbjnick olvassa...

A blog tartalma (Valamennyi bejegyzés)

...

Creative Commons Licenc

...ezek a jogalkotási és jogalkalmazási anomáliák az egyre előrehaladottabb dezintegráció egyre súlyosabb jelei...

2014.06.01. 19:01 bbjnick

...(...) Azt nem látjátok, hogy a szabadságért a szabadságotokkal fizettek (klasszikus esete annak, amikor akciósan egy termék drágább, mint az akciót megelőzően). (...) Olyan nincs, hogy mindent lehet --- ahol nem a közösségi értékrend a meghatározó, ott a manipuláció, a visszaélések, a hecc és a balhé az úr, ahol nem a tradíció és a törvények uralkodnak, ott (akár nyíltan, akár rejtve, de) a direktívák fognak uralkodni. (...)... (bbjnick.blog.hu/2011/07/09/olyan_nincs_hogy_mindent_lehet_a_komment_kerdesrol)

Olvasom: „Az Európai Emberi Jogi Bíróság csütörtöki ítélet[e]: (...) ...egy hírportált simán kártérítésre lehet kötelezni az általa deklaráltan nem szerkesztett tartalmak miatt... (...)” (mandiner.blog.hu/2013/10/12/strasbourg_felszamolja_a_kommentbunozest)

Olvasom: „(...) ...az Alkotmánybíróság szerdai határozatában kimondta: a portál akkor is felel az oldalon megjelent személyiségi jogot sértő hozzászólásokért, ha azokat nem moderálta, és tartalmukról nem is volt tudomása. (...)” (mandiner.blog.hu/2014/05/29/kommentben_anyazott_ne_fajjon_a_feje_a_hazigazdae_a_felelosseg)

Olvasom: „Az Európai Unió Bíróságának május 13-ai ítélete szerint a Google-nak a jövőben módosítania kell bizonyos keresési eredményeket az érintettek kérésére. A határozat szövege szerint az „irreleváns” és elavult adatokhoz mutató linkeket törölni kell, ha az érintett ezt kéri. Az ítélet szerint a Google-nak még akkor is meg kell hajolnia az Európai Unió adatvédelmi direktívái előtt, ha az adatfeldolgozás az Európai Unión kívül történik. (...)” (www.origo.hu/techbazis/20140519-hogyan-fog-felejteni-nekunk-a-google.html)

1. ...(...) Ha valaki valóban gátak közé szeretné szorítani a Világhálón megállíthatatlanul terjeszkedő f*stengert, erkölcstelenséget és bűnözést, az vállalná annak ódiumát, hogy értékelvű-értékalapú döntéseket hoz, azaz világos, egyértelmű törvényekben szabályozná, mit lehet és hogyan lehet és mit nem lehet és hogyan nem lehet megfogalmazni és közzétenni a Világhálón (végeredményében: tartalmi korlátozásokat vezetne be). De ha így tenne, akkor azzal is számolnia kellene, hogy értékválasztásait nyíltan vállalnia kellene és az általa hozott korlátozások őrá, magára is vonatkoznának. Az ilyen magatartás azonban a liberális demokráciában nemhogy nem comme il faut, de egyenes bűn, úgyhogy a liberális demokraták folytatják tovább a h*lyeszabály-gyártást és a bűnözés hizlalását. (...)...

2. ...A különféle tartalmakat, így a kommenteket is, csak az tudja eltávolítani egy adott internetes felületről, aki az adott felületet üzemelteti, szerkeszti, így a törvénysértő tartalmak eltávolítására is csak ő kötelezhető (...). A probléma tehát (...) nem az, hogy ki távolítsa el a törvénysértő tartalmat, hanem, hogy mi a törvénysértő tartalom?! S ma ott tartunk, hogy az EEJB vagy az AB felelősöket keres, de megoldásokat nem: úgy mutat rá felelősökre, hogy nem teszi egyértelművé a vétség mibenlétét, ad absurdum, nem adja meg a módját/lehetőségét a felelősnek, hogy elkerülhesse a vétséget...

3. ...(...) A sztálinizmus idejében kapták a könyvtárosok rendszeresen a központi utasításokat, hogy mely könyvekből mely oldalakat kell eltávolítani, mert tartalmuk (már) nem egyezik a párt aktuális álláspontjával. Tele voltak a könyvtárak oldalhiányos könyvekkel, amelyekből a könyvtárosok zsilettpengével metszették ki az oldalakat. (...) Azidőtájt egy közkönyvtár nagyjából-egészében azt a funkciót látta el, mint ma a gugli...

3.+1. ...Félelmetes, hogy abba az irányba indult el a világ, amit már egyszer rettenetesen megszenvedett. Az ad hoc problémakezelés nem vezethet máshová, csak önkényhez (hiszen tkp. maga is önkényeskedés). S mindez azért történik, hogy ne kelljen értékalapú-értékelvű állásfoglalásokat hozniuk a törvényhozóknak és -alkalmazóknak... (Innét: mandiner.blog.hu/2014/05/29/kommentben_anyazott_ne_fajjon_a_feje_a_hazigazdae_a_felelosseg?fullcommentlist=1#comments & bbjnick.blog.hu/2014/05/25/egy_kep_spanyolozott_mangorlo-lapicka#comments)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bbjnick.blog.hu/api/trackback/id/tr706239424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása