Blogikus fixáció

Kis KÖZÉL, kis MAGÁNÉL, no meg némi KULTÚRA. De mindenek előtt MÉLTÁNYOSSÁG, ÁLLHATATOSSÁG - és BÉKESSÉG!
 
Ugyanakkor: CETERUM CENSEO CARTHAGINEM ESSE DELENDAM!

bbjnick (meg)írja...

Mélymagyarveszély!!!

A bejegyzések...

...teljes címlistája és leadje megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Az olvasók és kommentelők iránti tiszteletből...

...a blogon előzetes moderációt alkalmazok.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Közösségi blogolás

bbjnick olvassa...

A blog tartalma (Valamennyi bejegyzés)

...

Creative Commons Licenc

...munkaerőhiány...

2016.12.13. 05:01 bbjnick

1 jegyzet

...Nincs munkaerőhiány, a munkáltatók túl válogatósak.

Ez a szakemberhiány-, munkaerőhiány-duma megy már vagy huszonöt éve, holott az esetek többségében csak arról van szó, hogy a munkáltató b*szik megfelelően képezni a dolgozóját. Az iparban ma már folyamatosak és egyre gyakoribbak a technológia-váltások és a munkáltatók, ahelyett, hogy dolgozóikat átképeznék az új technológiákra, inkább kirúgják őket és utána panaszkodnak, hogy az adott technológiához nem találnak kellően képzett-felkészült munkaerőt.

Általában is olyan elvárásokat fogalmaznak meg a munkáltatók, amit nagyon nehéz vagy egyenesen lehetetlen teljesíteni: a jelentkező legyen fiatal, de rendelkezzen sok éves szakmai gyakorlattal és legyen naprakész szakmája újdonságaiban, ne legyen vándormadár, de bírjon széles körű tapasztalattal, ne legyen hosszabb ideje munkanélküli, mert aki kiesett a munkaerőpiacról, az elveszíti a munkához való egészséges viszony képességét, de nagyon akarjon dolgozni, sz*rért-h*gyért vállaljon bármilyen feladatot, rendelkezzen nagyon jó képességekkel és készségekkel, legyen kimagaslóan intelligens, de, ugyanakkor, ne legyen öntudatos, hanem egy robot szintjén szolgálatkész stb.

Így valóban nehéz megfelelő számban alkalmas munkaerőt találni!... (Innét: mandiner.hu/cikk/20161118_kovacs_zoltan_nem_az_elvandorlas_miatt_van_munkaerohiany#comment5299161)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bbjnick.blog.hu/api/trackback/id/tr912044191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása