Blogikus fixáció

Kis KÖZÉL, kis MAGÁNÉL, no meg némi KULTÚRA. De mindenek előtt MÉLTÁNYOSSÁG, ÁLLHATATOSSÁG - és BÉKESSÉG!
 
Ugyanakkor: CETERUM CENSEO CARTHAGINEM ESSE DELENDAM!

bbjnick (meg)írja...

Mélymagyarveszély!!!

A bejegyzések...

...teljes címlistája és leadje megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Az olvasók és kommentelők iránti tiszteletből...

...a blogon előzetes moderációt alkalmazok.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Közösségi blogolás

bbjnick olvassa...

A blog tartalma (Valamennyi bejegyzés)

...

Creative Commons Licenc

...a liberalizmus albigensei...

2013.04.08. 23:33 bbjnick

„...így tesznek azok, akiknek nincsenek szentjeik, se megváltójuk. úgy látszik, a szenvedés amolyan univerzális valuta, mindenki használja valamire. ezek éppen a törzsi, vérségi identitás őrzésére...” (delphoi-josda.hu/2013/03/04/xxviii/comment-page-13/#comment-4716)

Olvasom:

„Egyre többen csináltatnak holokauszttetoválást

Izraelben egyre többen tetováltatják magukra holokauszttúlélő családtagjuk fogolyazonosító számát. Szociológusok a kollektív identitás kinyilvánításának tartják a jelenséget. A zsidó államban a varsói gettófelkelés hetvenedik évfordulójára emlékeztek vasárnap és hétfőn. A jeruzsálemi holokausztközpontban tartott beszédében Benjamin Netanjahu miniszterelnök kitért az iráni fenyegetésre. A politikus újra elmondta, hogy Izrael nem helyezi mások kezébe a saját sorsát. Simon Peresz államfő pedig arról beszélt, hogy a zsidó nép lélekszáma csekély, de szelleme nagy, és azt a szellemet nem lehet elégetni krematóriumokban.

A szirénák hangjára megállt az élet délelőtt tíz órakor Izraelben, ahol a holokauszt hatmillió zsidó áldozatára emlékeznek. A megemlékezések során kitüntetnek 28 magyar állampolgárt is, akik a második világháború idején a zsidók mentésén dolgoztak. Az emléknap rendezvényein a palesztin–izraeli békefolyamat elősegítése érdekében a Közel-keleten tartózkodó amerikai külügyminiszter is részt vesz.

– Ami a holokauszt óta megváltozott, az az elszántságunk és a képességünk, hogy megvédjük magunkat, önállóan. Értékeljük a nemzetközi közösség erőfeszítéseit, hogy leállítsák Irán atomprogramját, de nem bízzuk másra a sorsunkat, még a legközelebbi barátainkra sem – jelentette ki Benjámin Netanjahu.

Egyes családokban nemcsak a nyilvános rendezvényeken emlékeznek meg a holokausztról: egyre többen tetováltatják magukra a koncentrációs táborok túlélőinek fogolyazonosító számát.

– Erőt ad nekem. Amikor a számra nézek, úgy érzem, bármit meg tudok tenni. Amin ő keresztülment, annyira kemény, hogy az én problémáim eltörpülnek mellette – mondta egy holokauszt-túlélő lánya, Jona Szagir.

Gad Jair szociológus professzor szerint az emberek a tetoválással szerződést kötnek a történelem megörökítésére, és mindenki számára láthatóvá teszik azt. A szakember úgy véli: ez a kollektív identitás kinyilatkoztatása.

(...)” (mno.hu/hirtvkulfold/egyre-tobben-csinaltatnak-holokauszttetovalast-1150212)

...Ez több, mint megható és több, mint ijesztő! A holohitűek a liberalizmus albigensei. Ha a liberalizmus nem állítja meg őket (márpedig nem fogja, mert épp alkalmatlansága hívta létre ezt az agresszív, dekadens szektát), akkor elpusztítják. Már itt is a holosaría!... (Bővebben itt: bbjnick.blog.hu/2012/03/24/olvasom_mi_lesz_a_gyerekeimbol_mi_van_ha_egy_kozeli_napon_azzal_szembesulok_eppugy_ciganyozik_vagy_z  És itt: bbjnick.blog.hu/2012/06/15/igy_elunk_magyarorszagon_2012_juniusaban_holosaria)

...Azok, akik az antiszemita-rasszista kártyát rendre kijátsszák --- legyen szó bármilyen gyökerű és jellegű konfliktusról --- (...), leggyakrabban azért teszik, mert tkp. ők, maguk, rasszisták és/vagy (faji) szektari(an)usok... (Bővebben itt: bbjnick.blog.hu/2012/07/25/hol_raszizmus_van_ott_raszizmus_van_azert_teszik_mert)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bbjnick.blog.hu/api/trackback/id/tr45212735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása