Blogikus fixáció

Kis KÖZÉL, kis MAGÁNÉL, no meg némi KULTÚRA. De mindenek előtt MÉLTÁNYOSSÁG, ÁLLHATATOSSÁG - és BÉKESSÉG!
 
Ugyanakkor: CETERUM CENSEO CARTHAGINEM ESSE DELENDAM!

bbjnick (meg)írja...

Mélymagyarveszély!!!

A bejegyzések...

...teljes címlistája és leadje megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Az olvasók és kommentelők iránti tiszteletből...

...a blogon előzetes moderációt alkalmazok.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Közösségi blogolás

bbjnick olvassa...

A blog tartalma (Valamennyi bejegyzés)

...

Creative Commons Licenc

Schmitt Pál köztársasági elnök/államfő lemondásáról 2.

2012.04.03. 20:05 bbjnick

 
Két közlemény:
 
 
1.
 
„A húsvéti ünnepek közeledtén a KDNP Tatabányai Alapszervezete szomorú párhuzamot lát a Schmitt Pál Köztársasági Elnököt ért méltatlan támadások és a nagypénteki ítélet között.

Különösen szomorú, hogy az országnak egy nagytekintélyű intézménye, a Semmelweis Egyetem ölti magára Pilátus szerepét, hiszen a plágium vád, amely alapján Schmitt Pál erkölcsiségét tekintélyét az írástudók alá kívánták ásni, már régen megdőlt. Az egyetem maga jelentette ki »Én semmi vétket sem találok őbenne« mégis visszavonta a köztársasági elnök doktori címét. Az ítéletet meghozók azonban még Pilátust is alul múlták, hiszen addig, amíg Pilátus előtt Jézus maga nem kívánt szólani, addig az egyetemi szenátus meg sem akarta hallgatni Schmitt Pált.

Mondhatjuk ugyan, hogy nem is volt erre semmi szükség, hiszen az egyetem saját magáról állított ki bizonyítványt.

Ha ugyanis 20 évvel ezelőtt az egyetem érdemtelenül adományozta a doktori címet, vagy ha jelenlegi visszavonással egy arra valóban érdemeset sújtanak, Pilátushoz hasonlóan azt mind két esetben pozícióféltésből, vagy alantas politikai megfontolásból teszik, és ez esetben minden — az egyetem által kiadott, vagy visszavont — doktori cím felülvizsgálandó.

Jézussal együtt azonban mi is azt mondjuk, hogy »Annak, aki engem a kezedbe adott, nagyobb az ő bűne.« Vagyis a Főtanácshoz hasonlóan, a teljes parlamenti ellenzék, — az igazság bajnokának szerepében tetszelgő Jobbikkal együtt — szorítja az egyetemet Pilátus szerepébe és uszítja a népet, hogy azt kiáltsa: »Az Ő vére mirajtunk és a mi gyermekeinken!«

A KDNP Tatabányai Alapszervezete és reményeink szerint még sok jó szándékú honfitársunk nem akar így kiáltani, és cinkosan hallgatni sem akar.

Ezért köszönjük Schmitt Pál Köztársasági Elnök Úrnak, hogy a saját becsületének védelmével együtt, egyben kiáll az igazságért és az igazságosságért és valamennyi ártatlanul meghurcoltnak példát ad tartásban és küzdeni tudásban.

2012. virágvasárnapján

A KDNP Tatabányai Alapszervezete”
(mandiner.hu/cikk/20120403_tatabanyai_kdnp_schmitt_pal_melletti_nyilatkozat)
 
 
2.
 
„Minden gondolkodó honfitársam előtt nyilvánvalóvá vált, hogy az elmúlt napok történései nem a köztársasági elnök úr disszertációjáról szólnak. Bántó − az értelmiség állapotát is jellemzi −, hogy a megszólalók is csak a következményekről beszélnek, de az okokról nem. A doktori értekezés csak előrángatott ürügy, amellyel jól ismert körök folytatják Magyarország és nemzetünk elleni hajtóvadászatukat.

Kikből állnak ezek a körök? Azokból, akiket reprezentálnak például az Egymillióan a Magyar Sajtószabadságért Mozgalom aktivistái, akiket külföldről pénzelnek, hogy anarchista akcióikkal belülről bomlasszák országunkat. Minősítésüket a saját maguk által választott jelképes alak (Dopeman) meghatározza.

Politikai indíttatású anarchista csoport irányítja a SOTE doktorok szenátusa és az egyetem rektora viselkedését, döntését. Valóban válságba jutott a magyar tudományosság? Szó sincs róla! Kik azok, akiknek érdekében áll, hogy ilyen túldimenzionált ügyet csináljanak a kérdésből? Ki az, aki ezt a doktori értekezést előszedte és megtámadta?

Vajon kiknek állt érdekében, hogy ahelyett, hogy államférfiaink mellett a külső támadások pergőtüzében kiálljanak, újabb dühödt, összehangolt támadásokat intézzenek ellenük. Milyen jogon mernek még megszólalni azok a közszereplők, akik kirabolták egyéni haszonszerzés és külső megbízás érdekében az országot, emberek élete szárad a lelkükön, családok sokasága ment tönkre miattuk? Ezen tetteik elfedése érdekében erkölcsi relativizmust támasztanak. Hiteltelen minden szavuk, ki kellene tiltani őket minden közszereplésből! Ha valami szégyennel kell, hogy eltöltsön bennünket az éppen az, hogy még mindig részt vehetnek a politikai életben.

Elég volt az idegenszívű hazaárulókból, akik gátlástalanul folytatják − egy erőszakos kisebbség tagjaiként − gyűlöletkeltő kampányukat. A gyűlöletbeszéd törvényét éppen ők hozták, amely ellen ők vétenek a leggátlástalanabbul. Mindezekből felismerhetjük őket és szándékukat.

Felhívom elsősorban a magyar értelmiséget, a nemzet sorsáért felelős közszereplőket, hogy értékeljék a folyamatok mögötti összefüggéseket!

Budapest, 2012. április 2.

Dr. Osztie Zoltán
a KÉSZ elnöke”
(www.gondola.hu/cikkek/80530-KESZ_-_Osztie_Zoltan_helyzetertekelese_a_Schmitt-ugyrol.html)
 

Szólj hozzá! · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://bbjnick.blog.hu/api/trackback/id/tr184361912

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Tavaszi zsongás 2012.04.06. 09:07:38

Lemondott a plágiumelnök. Végre hivatalába léphet az Alternatív Köztársasági Elnök Úr!  A művész úr gyönyörű szerelmes dalát küldöm az összes fasisztának ezen a gyönyörű tavaszi napon!Jelképezze ez a dal a szeretetet és a barátságot, mely a demokr...

Trackback: A trauma 2012.04.04. 18:37:34

Az ún. magyar jobboldal a trauma napjait éli. Fel kell dolgoznia a Schmitt-ügyet, ami az évek alatt szívósan kiépített virtuális valóságának megroppanását okozza. Ritka az ilyen ilyen időszak és rövid ideig tart. Éppen ezért érdemes megállnunk és körbe...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása