1+1 jegyzet
...Én még a nagyszüleim tanyáján termett zöldségeket és gyümölcsöket ettem gyerekkoromban. Kölyökkorunkban rengeteget bolyongtunk a tanya környékén a Tisza árterében, ahol vadalma- és vadkörtefákról legeltünk, egy közeli tanya mellett két hatalmas eperfa állt, azt dézsmáltunk, a tanyánk melletti legelőn vadszamóca, papsajt termett, azt zabáltuk. Az én ínyem még ezekre az ízekre van hangolva... (Innét: http://mandiner.hu/cikk/20171029_batiszkaf_van_e_elet_a_reklamokon_tul#commentanch6191578)
...Hamvas Béla Szarepta című esszénaplójában hosszan értekezik arról, hogy a negyvenes évek végén, az ötvenes évek elején, a kommunista hatalomátvételt követően, hogyan romlott gyakorlatilag azonnal az élelmiszerek, a cigaretta és általában a napi fogyasztási cikkek minősége. Vélhetően ez az államosítás következménye volt, mivel a cégek elveszítették tulajdonosaikat, akiknek anyagi és erkölcsi érdekük volt a gyártási fegyelemre, az egyenletes minőségre felügyelniük. A félelmetes az, hogy mi ma már ezt az állami élelmiszeripart sírjuk vissza, mert a globalista multik még ezeknél a szocialista tömegélelmiszereknél is sokkal silányabb termékeket produkálnak. Milyen minőségűek lehettek az élelmiszerek a II. világháború előtt?!...
(Nemrég olvastam, hogy az ENSZ-nek van egy programja a túltápláltak éhezésének kutatására: azokban a jóléti társadalmakban, ahol elméletileg bőségesen jut mindenki számára ennivaló, egyre többen szenvednek hiánybetegségekben, mivel a hipermarket-élelmiszereknek annyira alacsony a vitamin, nyomelem (és effélék) tartalma... Itt tartunk.)... (Innét: http://mandiner.hu/cikk/20171029_batiszkaf_van_e_elet_a_reklamokon_tul#commentanch6191518)