Blogikus fixáció

Kis KÖZÉL, kis MAGÁNÉL, no meg némi KULTÚRA. De mindenek előtt MÉLTÁNYOSSÁG, ÁLLHATATOSSÁG - és BÉKESSÉG!
 
Ugyanakkor: CETERUM CENSEO CARTHAGINEM ESSE DELENDAM!

bbjnick (meg)írja...

Mélymagyarveszély!!!

A bejegyzések...

...teljes címlistája és leadje megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Az olvasók és kommentelők iránti tiszteletből...

...a blogon előzetes moderációt alkalmazok.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Közösségi blogolás

bbjnick olvassa...

A blog tartalma (Valamennyi bejegyzés)

...

Creative Commons Licenc

...26 hülye történészek...

2014.01.24. 09:17 bbjnick

Olvasom: „(...) Huszonhat történész tiltakozik a német megszállás emlékművének nyilvánosságra jutott terve ellen.* A tiltakozók a leírásokból úgy tudják, hogy az emlékmű »minden áldozat emlékére« készülne. »Mivel azonban az emlékmű történelemhamisításon alapul, a küldetését nem töltheti be. Azzal, hogy az emlékmű a holokauszt áldozatait és a holokauszt kollaboráns elkövetőit egyetlen áldozatként jeleníti meg, meggyalázza az áldozatok emlékét«... (...) »A magyar holokauszt a magyar hatóságok aktív közreműködésével zajlott le. Az emlékmű azonban a felelősséget kizárólag a németekre és a német hadsereg ‚nyilaskeresztes fiókáira’ hárítja. A valóságban a nyilasok az 1944 nyarán lezajlott deportálásokban semmilyen szerephez nem jutottak« – olvasható a tiltakozásban. (...) A történészek felszólítják a kormányt, hogy »hagyjon fel közelmúltunk meghamisításával, a holokauszt történetének relativizálásával, és tegyen le a Szabadság téri emlékmű megvalósításáról.« (...)” (hvg.hu/itthon/20140122_26_tortenesz_tiltakozik_a_Szabadsag_teri)

*A tiltakozás eredeti (teljes) szövege:

„Történészek tiltakozása a »Magyarország német megszállása 1944. március 19.« emlékmű ellen

Tiltakozunk a német megszállás emlékművének nyilvánosságra jutott terve ellen! Az emlékmű meghamisítja történelmünk egy fontos időszakát és relativizálja a holokauszt történéseit.

A leírás szerint az emlékmű »minden áldozat emlékére« készülne. Mivel azonban az emlékmű történelemhamisításon alapul, a küldetését nem töltheti be. Azzal, hogy az emlékmű a holokauszt áldozatait és a holokauszt kollaboráns elkövetőit egyetlen áldozatként jeleníti meg, meggyalázza az áldozatok emlékét.

A magyar holokauszt a magyar hatóságok aktív közreműködésével zajlott le. Az emlékmű azonban a felelősséget kizárólag a németekre és a német hadsereg »nyilaskeresztes fiókáira« hárítja. A valóságban a nyilasok az 1944 nyarán lezajlott deportálásokban semmilyen szerephez nem jutottak. Alulírott történészek felszólítjuk a kormányt, hogy hagyjon fel közelmúltunk meghamisításával, a holokauszt történetének relativizálásával, és tegyen le a Szabadság téri emlékmű megvalósításáról.

Bencsik Péter történész
Deák Ágnes történész
Eörsi László történész
Fazekas Csaba történész
Frojimovics Kinga történész
Gecsényi Lajos történész
Gyáni Gábor történész
Hajdu Tibor történész
Hosszú Gyula történelemtanár
Karády Viktor szociológus
Karsai László történész
Kenedi János történész
Klaniczay Gábor történész
Kovács M. Mária történész
Kövér György történész
Majsai Tamás történész
Mink András történész
Molnár Judit történész
Ormos Mária történész
Paksy Zoltán történész
Pihurik Judit történész
Rainer M. János történész
Sipos Péter történész
Toronyi Zsuzsanna muzeológus
Ungváry Krisztián történész
Vonyó József történész”

(www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/352719_torteneszek_tiltakozasa_a_magyarorszag_nemet_1944.)

...Történészék túltolták a biciklit és az összmagyarságot köpték szembe nyilatkozatukkal. A II. világháború magyar tragédiáját a magyarországi zsidóság szenvedéseire szűkítik le --- csak azon keresztül hajlandóak szemlélni --- és --- ezáltal --- a magyarságot kollektíve bűnösnek minősítik --- aminek nincs joga áldozataira emlékeznie. Idáig még Rákosi és bandája sem mert elmenni! Amellett, hogy ez a szemlélet abszolút mértékben történelmietlen, történészhez méltatlan, tkp. nemzetgyalázás és hazaárulás is!... (Innét: mandiner.blog.hu/2014/01/23/a_sas_leszall_443?fullcommentlist=1#comments)

***

Apdét vagy kiegészítés, 2014. január 28.:

...Kovács M. Mária (a német megszállás-emlékmű ellen tiltakozó 26 (hülye) történész(ek) egyike) az atv műsorában (többek között) a következőket mondja:

„...a holokauszt áldozatai most másodszor válnak áldozattá... (...) ...a megszállás pillanatában tételezett áldozati közösség hamis, mert közös áldozati (...), angyali erővel tételezi föl a tetteseket és az áldozatokat... (...) ...itt magyar állampolgárokat tettek fel a vonatokra és akik föltették a vonatokra őket, ők is magyar állampolgárok voltak...” (www.atv.hu/videok/video-20140127-felallitjak-a-szabadsag-teri-emlekmuvet)

Képtelenségnek tartom, hogy ne legyen tisztában azzal (Kovács M. Mária), hogy mit is beszél! Nemcsak a magyarság kollektív bűnösségét mondja ki, hanem, egyúttal, a mai magyarság kollektív felelősségét is (tehát, pld. én, akinek még a szülei sem éltek a deportálások idején, ugyanolyan bűnös vagyok, mint azok a személyek, akik a deportálás(ok)ra kiadták az utasítást és irányították, levezényelték az(oka)t). De ezzel együtt kimondja azt is (mert logikusan következik az előzőekből), hogy a zsidóság két háború közötti kollektív jogfosztása (is) indokolt volt (hiszen, ha a magyarok esetébe egyes magyarok bűnei miatt valamennyi magyar bűnösnek minősül, egyesek bűnei megszüntetik az áldozati közösséget, akkor ennek a zsidók esetében is igaznak kell lennie...).

Nooormális???!!!... (Innét: mandiner.blog.hu/2014/01/23/a_sas_leszall_443?fullcommentlist=1#comments)

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bbjnick.blog.hu/api/trackback/id/tr445779278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása