Blogikus fixáció

Kis KÖZÉL, kis MAGÁNÉL, no meg némi KULTÚRA. De mindenek előtt MÉLTÁNYOSSÁG, ÁLLHATATOSSÁG - és BÉKESSÉG!
 
Ugyanakkor: CETERUM CENSEO CARTHAGINEM ESSE DELENDAM!

bbjnick (meg)írja...

Mélymagyarveszély!!!

A bejegyzések...

...teljes címlistája és leadje megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Az olvasók és kommentelők iránti tiszteletből...

...a blogon előzetes moderációt alkalmazok.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Közösségi blogolás

bbjnick olvassa...

A blog tartalma (Valamennyi bejegyzés)

...

Creative Commons Licenc

Velünk élő rasszizmus

2013.10.09. 19:01 bbjnick

1) „Első fokon közösség tagja elleni erőszakért összesen negyven évre ítélték azokat a miskolci cigányokat, akik néhány Jobbik-szimpatizáns éjszaka cirkáló autóját csoportosan megtámadták. A Miskolci Városi Bíróság viszont másodfokon garázdasággá minősítette a négy évvel ezelőtti esetet, így végül 1-2 év börtönt szab ki a vádlottakra, amit a vádlottak előzetesben részben már letöltöttek.

A romák a perben azzal védekeztek, hogy attól féltek, rasszista támadás fogja őket érni. Az utcájukban cirkáló autóra kövekkel támadtak, betörve a szélvédőt, sérülést okozva a benne ülőknek. A közösség tagja elleni erőszak vádjának a bizonyítéka egy »halál a magyarokra« feliratú bot volt, amelyet a támadás közelében találtak; illetve az, hogy egy vallomás szerint a támadás közben a romák magyarellenes kijelentéseket tettek. A gyanúsított elmondása szerint azonban ez a vallomás kényszer hatására született.

A bíróság a keddi másodfokú ítélethirdetésben arra hivatkozott, hogy a vitatott vallomás felvételénél nem volt jelen kirendelt védőügyvéd, ezért az elhangzottak nem számítanak bizonyítéknak. A kihallgató rendőr a vallomástétel szabályossága mellett érvelt, de a bíró strasbourgi példákra és az Alkotmánybíróság korábbi határozataira hivatkozva szabálytalanságot állapított meg.” (mandiner.hu/cikk/20131008_megsem_kovettek_el_kozosseg_elleni_eroszakot_a_romak)

v. ö.

2) „Gyorsított eljárásban ítélték el zsidózás miatt két társával együtt V. Dávidot, aki emiatt még az érettségit is lekéste - számol be a Blikk. A három fiatal hangosan mocskolta a Zsidó Világkongresszusról a Kempinski Hotelbe hazatérő vendégeket.

Az egyik fiatalember, M. Gábor karlendítéssel fogadta a vendégeket, majd azt üvöltötte: »Sieg Heil!«. E. Gábor és V. Dávid a csoport után futott, és azt skandálták: »Shalom, shalom, a zsidókat kivasalom!«.

M. Gábor három év letöltendő börtönbüntetést kapott, mert korábban egy másik ügy miatt próbára bocsátották. V. Dávidot és E. Gábort két év börtönre ítélték, három évre felfüggesztve – tudta meg a Blikk.

A lap többször is kereste az ügyben a Fővárosi Törvényszéket, de nem kaptak választ arra, hogy az ilyen ügyeket gyakran tárgyalják-e sürgősséggel.

A Blikk információját Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője megerősítette a Kossuth Rádiónak Krónikájában - írta később az MTI. Az elsőrendű vádlott (akit korábban kábítószerrel visszaélés miatt bocsátottak próbára) fellebbezett az ítélet ellen, az ő ügye a Fővárosi Törvényszéken folytatódik.

A Krónikában elmondták, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda civil ruhás munkatársainak közbelépése akadályozta meg, hogy a vádlottakkal lévő 10-20 fős csoport fizikailag is bántalmazza a külföldieket.” (index.hu/belfold/2013/05/09/harom_evet_kapott_zsidozasert/)

Lásd még: bbjnick.blog.hu/2013/06/05/hasta_la_vista_baby_a_vagy_the_end_of_the_road

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bbjnick.blog.hu/api/trackback/id/tr795560884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása