Blogikus fixáció

Kis KÖZÉL, kis MAGÁNÉL, no meg némi KULTÚRA. De mindenek előtt MÉLTÁNYOSSÁG, ÁLLHATATOSSÁG - és BÉKESSÉG!
 
Ugyanakkor: CETERUM CENSEO CARTHAGINEM ESSE DELENDAM!

bbjnick (meg)írja...

Mélymagyarveszély!!!

A bejegyzések...

...teljes címlistája és leadje megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Az olvasók és kommentelők iránti tiszteletből...

...a blogon előzetes moderációt alkalmazok.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Közösségi blogolás

bbjnick olvassa...

A blog tartalma (Valamennyi bejegyzés)

...

Creative Commons Licenc

...egymás hatása alatt...

2013.06.08. 23:11 bbjnick

1 jegyzet

...Ami ma Európában és Észak-Amerikában (és a hatókörükbe tartozó Világban) zajlik, az engem félelmetesen emlékeztet arra a tragédiára, (a)melyet Truman Capote (is) megörökít Hidegvérrel című (tény)regényében.

1959-ben, két börtöntöltelék, a (tolvaj, csekkhamisító) szélhámos Dick Hickock és a (súlyos pszicho- és/vagy szociopata) betörő, garázda Perry Smith, börtönből való szabadulását követően, a Kansas állam-beli Holcombban lemészárolt egy jómódú hírében álló farmercsaládot. Miután éjjel rátörtek a családra, a családtagokat (középkorú apa és anya, 15 éves fiú, 17 éves lány) megkötözték, szájukat szigetelőszalaggal leragasztották; Perry Smith az apa torkát elvágta, majd (az apán kezdve és a lányon végezve) valamennyiük fejét vadászpuskával közvetlen közelről szétlőtte. A rablógyilkosok zsákmánya 43 dollár készpénz és egy táskarádió volt.

A kriminológusok-kriminálpszichológusok szerint önállóan egyik bűnöző sem lett volna képes (egy) ilyen tett elkövetésére, de egymás hatása alatt (egymást manipulálva, heccelve, hergelve, zsarolva, megfélemlítve: egymás szorongásainak, rögeszméinek alájátszva), ha úgy tetszik, belelovalták magukat és egymást a mészárlásba.

Nem ilyen „csodálatos párost” alkotnak-e posztmodern progresszív értelmiségieink és az általuk „pártfogolt” underclass, kisebbségi és deviáns csoportok? S ténykedésük is (kultúránkra és társadalmainkra nézvést), nem a Dick Hickock-Perry Smith-bűnözőpároséhoz hasonlatos-e?... (Innét: mandiner.blog.hu/2013/06/08/miert_ellenzem_a_meleghazassagot?fullcommentlist=1#comments)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bbjnick.blog.hu/api/trackback/id/tr175351794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása