Blogikus fixáció

Kis KÖZÉL, kis MAGÁNÉL, no meg némi KULTÚRA. De mindenek előtt MÉLTÁNYOSSÁG, ÁLLHATATOSSÁG - és BÉKESSÉG!
 
Ugyanakkor: CETERUM CENSEO CARTHAGINEM ESSE DELENDAM!

bbjnick (meg)írja...

Mélymagyarveszély!!!

A bejegyzések...

...teljes címlistája és leadje megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Az olvasók és kommentelők iránti tiszteletből...

...a blogon előzetes moderációt alkalmazok.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Közösségi blogolás

bbjnick olvassa...

A blog tartalma (Valamennyi bejegyzés)

...

Creative Commons Licenc

...demokratikus minimum...

2013.03.09. 05:01 bbjnick

...fektessük le...

...fektessük le a demokratikus minimumot!

Térre sz_rni nem szabad, kukát borogatni és gyújtogatni nem szabad, az MTV-be benyomulni nem szabad, demszkyket kifütyülni nem szabad; ellenoldali pártházba benyomulni*, annak ajtaját benyomni, ablakát betörni, erkélyére felmászni, selmeczigabrielláktól bolti vaniliáskarikát és nápolyit nem elfogadni szabad.

De akkor mindenki ehhez tartsa magát és ne legyen sírás rívás, ha az ellenoldal teszi mindezt!...

*...Ez a „pártházfoglalás” mindenképp nóvum. S nem csak azért, mert pártházat még nem foglalt tüntető tömeg, hanem azért is, mert mindezt demokratikus hivatkozással tette. Ugye, nem ugyanaz, „takaroggy”- és „k_rvaanyád”-jelszavakkal kukátborogatni, mint „demokráciát”-felkiáltással egy demokratikusan kormányrajutott ellenoldali párt székházát (részben vagy egészében) elfoglalni? Míg az előbbi mezei indulati cselekmény (rendzavarás), addig az utóbbi (demokratikus hivatkozással) a demokratikus intézményrendszer elleni támadás. (...2006-ban számos településen rendeztek tüntetéseket az MSZP-s székházak elé, ahol skandálva követelték Gyurcsány lemondását. Soha, sehol, senki nem próbált meg bejutni a székházakba. Minek próbálta volna? A tüntetők célja nem a székházak elfoglalása volt, hanem véleményük hangsúlyos kinyilvánítása a miniszterelnököt adó párt felé. (...) Meg tudná nekem (...) bárki (...) mondani, hogy mégis mi volt a tegnapi akció célja? Hogyan képzelték el az „ostromlók” cselekményük menetét és milyen végkifejletet szándékoztak elérni?)

...tisztában a demokrácia ethoszával...

...Maguk itt a nagy demokraták(ok) és mégsincsenek tisztában a demokrácia ethoszával?

1) Egy pártszékház magántulajdon: az adott párt tagjainak tulajdonát képezi. Egy magántulajdonba én akkor megyek be, ha oda behívnak vagy beengednek.

2) A pártok a demokrácia legitim intézményei (a mögöttük álló szavazók szavazatukkal legitimálják azokat). Ha demokrata vagyok, el kell ismernem ezek létjogát és jogaikat.

3) Minden további nélkül kifejezhetem elégedetlenségemet egy (akár kormányzó)párt politikájával kapcsolatban, de jogaikban nem sérthetem vagy csorbíthatom a pártokat. (Spec. a magántulajdonukba nem hatolhatok be.)

3+1) S a lényegi kérdés: ha a tegnapi tüntetés célja a kormányzópárt politikájával kapcsolatos elégedetlenség kinyilvánítása volt (s mindez a demokráciára való hivatkozással, annak védelmében történt), akkor miért lépték túl a tüntetők a demokratikus kereteket (benyomulás), ill. miért nem éltek a kormányzópárt által felajánlott demokratikus lehetőséggel (a tárgyalási meghívással)?...

(Innét: mandiner.blog.hu/2013/03/08/nem_jatek_mandiner_tv?fullcommentlist=1#comments)

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bbjnick.blog.hu/api/trackback/id/tr55125552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2013.03.10. 20:00:41

Nos, momentán adjunk hálát a Teremtőnek, hogy a székház erkélyére (sekély ez erkély… :-P) naggyon demokratikusan fellépő egyének alatt megingó kőnől faragott korlátdarab mégsem esett ki az udvarba.
Ha ugyanis történetesen az egyik naggyon demokratikus véleménnyalvánító lábára; netán sajnadevaló fejére esett volna s mindezenáltal tattleges külsérelmet okozott volna - no, akkor lenne ám csak felnek hördüllése !
És a kormányzó társaság soh'se mosná le magáról, hogy azt a kődarabot nem direkte lazították meg egy esetleges rohamazó csür… bocsánat: véleménnyinyilvánító szabadgondolkodó társulat elhárítására !

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.03.12. 05:55:47

@Mormogi Papa:

Én már csak nézek, mint a moziban. Egyszerre vagyok rá kíváncsi és, ugyanakkor, persze, nagyon nem szeretném látni, hogy ezt a destrukciót meddig lehet fokozni. Ez nagyon durva! Az a félelmetes, hogy emögött nem is igazi indulat van (mert azt még úgy valahogy "értelmezni" is tudja az ember), hanem elvakult és számító gonoszság (így, együtt!):-(
süti beállítások módosítása