Blogikus fixáció

Kis KÖZÉL, kis MAGÁNÉL, no meg némi KULTÚRA. De mindenek előtt MÉLTÁNYOSSÁG, ÁLLHATATOSSÁG - és BÉKESSÉG!
 
Ugyanakkor: CETERUM CENSEO CARTHAGINEM ESSE DELENDAM!

bbjnick (meg)írja...

Mélymagyarveszély!!!

A bejegyzések...

...teljes címlistája és leadje megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Az olvasók és kommentelők iránti tiszteletből...

...a blogon előzetes moderációt alkalmazok.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Közösségi blogolás

bbjnick olvassa...

A blog tartalma (Valamennyi bejegyzés)

...

Creative Commons Licenc

Két gondola(t) 2010-ből (retrospektív)

2014.08.14. 11:25 bbjnick

2010. március 6.:

A www.gondola.hu írja (itt: www.gondola.hu/cikkek/70096):

„Miért erősödik a Jobbik? (…)

Szó szerint hozzuk a Jobbik tegnapelőtti közleményét. Tartalma magáért beszél – és mégis süket rá mindenki! A szoclib elit a holokauszttagadás szörnyűségét taglalja minden fórumon – miközben ez van a hétköznapi életben. Most szólunk, hogy Mesterházy igazat mond (»Lesz meglepetés!«) – csak nem úgy, ahogyan ő szeretné.

KÖZLEMÉNY

Egyre gyakrabban fordulnak a Jobbikhoz vagy az Új Magyar Gárdához azok, akiknek a gyermekei az iskolákban terjedő erőszakhullám áldozataivá válnak. Legutóbb a Pesterzsébeti Közgazdasági Szakközépiskola és Szakiskola diákjai tették ezt, miután egyetlen olyan hatóság sem akadt, amely kétségbeesett segélykiáltásukat meghallva képes lett volna megfékezni az iskolai terror elkövetőjét, egy tizenegyedik osztályos cigánybűnözőt. A helyzet sajnos már ismerős, nem is olyan régen a Blaha Lujza téren késelő, mindössze 12 éves cigánygyerek esete bizonyította a magyar jogállamiság csődjét. A hatóságok képviselői akkor is, most is egymásra mutogattak, de igazi megoldás a problémára »természetesen« nem született. Az állami intézményrendszer egyre nyilvánvalóbb impotenciájával szemben üdítő kivételt a Magyar Gárda kerepesi fellépése jelentett, ahol az iskolai erőszak elkövetői lesütött szemmel, behúzott nyakkal kértek bocsánatot a bántalmazott magyar lánytól. Nem csoda hát, hogy a segítséget kérő, kétségbeesett emberek számára a saját tehetetlenségük hálójában vergődő hatóságokkal szemben ismét a rendet pártoló Jobbik és az Új Magyar Gárda jelenti az egyetlen lehetséges megoldást.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom országgyűlési pártként az eddigi tehetetlenkedésen és a hatóságok egymásra mutogatásán radikálisan kíván változtatni. Fontos és más országok gyakorlatában már bizonyított törvényi megoldásokkal kívánjuk hatékonnyá tenni a rendvédelmi munkát, ugyanakkor arról sem feledkezünk meg, hogy sokszor a jelenlegi jogszabályi keretek is lehetőséget biztosítanak az eredményes fellépésre. A pesterzsébeti esetben a rendőrségnek hivatalból is intézkednie kellene a garázda magatartást tanúsító, iskolatársait megfélemlítő fiatalkorú cigánybűnözővel szemben, ám ezúttal sem teszi. A Jobbik ezért azonnali, szigorú fellépést követel, hiszen a hasonló cselekmények elkövetőivel szemben csak következetesen alkalmazott rendvédelmi intézkedésekkel és az állam megtorló funkcióját biztosító jogrendszerrel lehet eredményesen fellépni.

Volner János
a Jobbik Rendvédelmi Kabinetjének elnöke

(…)

***

Szerkesztőségünknek nincsen kapacitása »oknyomozni«, de mivel két napja nem cáfolja senki, el kell hinnünk, hogy a leírt történet valós.

Ha pedig valós, akkor le kell vonnunk a következtetést: a magyar állam korhadtsága már olyan vidékeken is veszélyezteti a szimpla életvitelt, amelyekről »odafent« azt hihetik, hogy konszolidált világ.

A nagy társadalmi zsibongás maholnap egyetlen ordítássá fog összeállni: ne tovább!

És akkor lesz itt olyan balhé, amilyent egyetlen kisember sem kívánhat magának.

Vajon ki utazik arra, hogy Magyarországon káosz legyen? Kik akarnak a zavarosban halászni?”

***

Két kapcsolódó bejegyzés:

magyarido.blog.hu/2009/11/23/mely_en_benn_magyar_foldon

magyarido.blog.hu/2009/11/25/egy_majdnem_teljes_kor_summarium_2009_november_25

***

2010. április 16.:

A gondola.hu-n olvasom (itt: gondola.hu/cikkek/70855-Kulonvelemeny.html):

„(...)

Megrendítő. Új Magyarország emelkedett ki a káoszból.

Mit tehetünk ebben az új korban?

Először is reménykedhetünk, immár megalapozottan.

A régi beszédmódnak ugyanis vége. Azért van vége, mert egyfelől a régi beszélőknek be kell látniuk, hogy üzenetük kiüresedett. (...)

Másfelől a politikai terep gyökeresen megújult. Ez pedig gyökeresen új terminológiát követel meg. Az új kormánnyal szemben hatástalan lesz a régi retorika.

Nyelvi síkon új élet kezdődik. Ez az új élet új távlatokat nyit, előttünk is. Ismét kézzelfogható közelségben a rendszerváltozáskor elpuskázott nagy lehetőség, a valóság rehabilitálása.

Ebből készülünk kivenni a részünket. Hogy a régi és az új politikai erők közül melyekhez »esünk közelebb« a jövőben, az – paradox módon – sokkal inkább múlik rajtuk, mint rajtunk.”

Igen!

(A bejegyzések) Innét magyarido.blog.hu/2010/03/07/olvasom_a_magyar_allam_korhadtsaga_mar_olyan_videkeken_is_veszelyezteti_a_szimpla_eletvitelt_amelyek és innét magyarido.blog.hu/2010/04/16/olvasom_ismet_kezzelfoghato_kozelsegben_a_rendszervaltozaskor_elpuskazott_nagy_lehetoseg_a_valosag_r

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bbjnick.blog.hu/api/trackback/id/tr86608639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása