Blogikus fixáció

Kis KÖZÉL, kis MAGÁNÉL, no meg némi KULTÚRA. De mindenek előtt MÉLTÁNYOSSÁG, ÁLLHATATOSSÁG - és BÉKESSÉG!
 
Ugyanakkor: CETERUM CENSEO CARTHAGINEM ESSE DELENDAM!

bbjnick (meg)írja...

Mélymagyarveszély!!!

A bejegyzések...

...teljes címlistája és leadje megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Az olvasók és kommentelők iránti tiszteletből...

...a blogon előzetes moderációt alkalmazok.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Közösségi blogolás

bbjnick olvassa...

A blog tartalma (Valamennyi bejegyzés)

...

Creative Commons Licenc

„Súhlasíte s tým, aby sa manželstvom nemohlo nazývať žiadne iné spolužitie osôb okrem zväzku medzi jedným mužom a jednou ženou?”

2015.02.08. 20:01 bbjnick

Olvasom: „(...) Érvénytelen lett a család védelméről szombaton Szlovákiában tartott népszavazás, mivel az ország történetének nyolcadik össznépi voksolásán a részvételi arány jelentősen alatta maradt az 50 százalékos érvényességi küszöbnek. A Családért Szövetség (AZR) civil ernyőszervezet által kezdeményezett népszavazáson, annak vasárnap hajnalban a Statisztikai Hivatal (SÚSR) által nyilvánosságra hozott nem hivatalos végeredménye szerint, a mintegy 4,4 millió szavazásra jogosult szlovák választó mindössze 21,4 százaléka vett részt. Ezzel az alacsony részvételi eredménnyel, a több mint négyszázezer aláírás alapján kezdeményezett össznépi voksolás, érvénytelennek minősül.

A voksoláson – amely minden korábbi népszavazásnál láthatóbban és élesebb törésvonalak mentén osztotta meg a szlovákiai társadalmat – három kérdésre lehetett igen vagy nem választ adni. Ezek sorrendben a következőek voltak: egyetértenek-e azzal, hogy házasság csak egy férfi és egy nő között jöhet létre, azonos nemű párok ne fogadhassanak örökbe gyermeket, valamint, hogy az oktatási intézmények ne követelhessék meg a gyermekek részvételét azokon az órákon, amelyeken a szexuális viselkedés, illetve az eutanázia a téma.

A referendum végeredményei szerint a népszavazáson mintegy 944 ezer választó adta le voksát. A népszavazáson részt vevők túlnyomó hányada igennel válaszolt annak kérdéseire, az igen válaszok aránya mindhárom kérdés esetében meghaladta a kilencven százalékot. A legmagasabb arányban az első, a viszonylag legalacsonyabb arányban a harmadik kérdésre válaszoltak igennel a voksolók. (...)” (mandiner.hu/cikk/20150208_ervenytelen_lett_a_szlovakiai_nepszavazas_a_csalad_vedelmerol)

ferencpapaszlovaknepszavazas2015oriasplakat_szpvrz457305_.jpg

...Megnéztem milyen népszavazások buktak el érvénytelenség miatt Szlovákiában:

két privatizációs népszavazásuk volt, az egyiken 20%, a másikon 40% jelent meg;

a NATO népszavazásukon is mindössze a szavazók 40%-a vett részt;

olyan népszerű kérdésekkel nem tudtak eredményes népszavazást produkálni, mint a politikusok mentelmi jogának korlátozása, a parlament létszámának csökkentése, a kormánytagok költekezésének korlátozása (a kormányzati gépkocsivásárlások költségkeretének limitálása) vagy a press code eltörlése (a politikusok válaszadási kötelezettségének törvénybeiktatása) stb.;

„az sem érdekelte” a választópolgárok felét (sem), hogy állomásozhatnak-e idegen csapatok az ország területén vagy telepíthetnek-e nagy hatótávolságú nukleáris fegyvereket Szlovákiába!

Ennek a mostani szavazásnak is kb. annyi a konklúziója, hogy a 4,4 millió szavazóból kb. 900000 bizonyosan (és deklaráltan) ellenzi a homokos házasságot, kb. 40000 pedig támogatja --- sem több, sem kevesebb... (Innét: mandiner.hu/cikk/20150208_ervenytelen_lett_a_szlovakiai_nepszavazas_a_csalad_vedelmerol#comment3646958)

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bbjnick.blog.hu/api/trackback/id/tr17153081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.02.18. 19:21:42

@Mormogi Papa:

Köszönöm! Engedelmeddel bedolgozom egy bejegyzésbe:-)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2015.02.19. 14:44:19

@bbjnick: Mivel nem az én cikkem...
Nem mondhatok egyebet, mint:
Egészségedre :-)
süti beállítások módosítása