Blogikus fixáció

Kis KÖZÉL, kis MAGÁNÉL, no meg némi KULTÚRA. De mindenek előtt MÉLTÁNYOSSÁG, ÁLLHATATOSSÁG - és BÉKESSÉG!
 
Ugyanakkor: CETERUM CENSEO CARTHAGINEM ESSE DELENDAM!

bbjnick (meg)írja...

Mélymagyarveszély!!!

A bejegyzések...

...teljes címlistája és leadje megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Az olvasók és kommentelők iránti tiszteletből...

...a blogon előzetes moderációt alkalmazok.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Közösségi blogolás

bbjnick olvassa...

A blog tartalma (Valamennyi bejegyzés)

...

Creative Commons Licenc

...ha nagyon karakteresen akarnám megfogalmazni...

2016.01.09. 05:07 bbjnick

E bejegyzés egy előzménye: bbjnick.blog.hu/2015/12/11/homan_szobra_284

Olvasom a miniszterelnök felszólalását az Országgyűlés jegyzőkönyvében:

„(...) ...nem támogatok olyan szoborállítást, ezért nem fogok támogatni személy szerint egyébként Horthy Miklósnak történő szoborállítást sem, aki egyébként a magyar alkotmány szerint egy olyan időszakban volt politikai vezető, amit a magyar alkotmány világosan úgy határoz meg, hogy Magyarország elvesztette a nemzeti szuverenitását. 1944. március 19-én elvesztettük a szuverenitásunkat, 1990. május 2-án pedig visszanyertük. A két időszak között megszállt ország voltunk; persze a megszállt hatalmakkal való kollaborálásnak különböző okai, minősége, mélysége és egyebek lehetnek, ezekbe nem kívánok belemenni, csak azt a tényt rögzítem, hogy olyan politikusnak nem támogathatja a kormány a szoborállítását, aki elnyomókkal működött együtt, és kollaborált Magyarország elnyomóival, akármilyen egyéb érdemei is vannak. (...) Köszönöm a megtisztelő figyelmet. (...)” (www.parlament.hu/ulesnap-felszolalasai?p_auth=VNmAkSfo&p_p_id=pairproxy_WAR_pairproxyportlet_INSTANCE_9xd2Wc9jP4z8&p_p_lifecycle=1&p_p_state=normal&p_p_mode=view&p_p_col_id=column-1&p_p_col_count=1&_pairproxy_WAR_pairproxyportlet_INSTANCE_9xd2Wc9jP4z8_pairAction=%2Finternet%2Fcplsql%2Fogy_naplo.naplo_fadat_aktus%3Fp_ckl%3D40%26p_uln%3D126%26p_felsz%3D185%26p_felszig%3D192%26p_aktus%3D89)

Majd rövidesen a következő hírekre leszek figyelmes:

„(...) A Tett és Védelem Alapítvány az ügyészséghez és a kormányhivatalhoz fordul a Hóman Bálint Alapítvány és a váci Hóman Bálint út törvénysértő megnevezése miatt. A hatályos törvények miatt Magyarországon nem viselheti olyasvaki nevét sem alapítvány, sem közterület, aki maga is tevőlegesen részt vett a XX. század egymást követő önkényuralmi rendszereinek működtetésében, kiépítésében, vagy fenntartásában. Ennek ellenére ma bejegyzett alapítvány is büntetlenül használhatja a Hóman Bálint elnevezést, ahogy egy váci közterület is minden további nélkül megtarthatta a nyilas parlamentben való részvételéről ismert politikus nevét. Ezért a Tett és Védelem Alapítvány az ügyészséghez és a kormányhivatalhoz fordul a törvénysértő helyzet megváltoztatása érdekében. (...) ...nem férhet kétség ahhoz, hogy a váci Hóman Bálint út elnevezése is törvénysértő. Bár a váci önkormányzatnak lett volna ideje a jogsértő állapot megszüntetésére, az út azonban továbbra is Hóman nevét viseli. Ezért a Tett és Védelem Alapítvány az önkormányzat törvényességi felügyeletét gyakorló Pest Megyei Kormányhivatalhoz fordul a törvénysértő állapot megszűntetése érdekében. (...)” (zsido.com/nem-viselheti-homan-balint-nevet-sem-bejegyzett-alapitvany-sem-kozterulet-magyarorszagon/)

„(...) A Tett és Védelem Alapítvány beadványa nyomán a Fejér Megyei Főügyészség kezdeményezte, hogy a Székesfehérvári Törvényszék kérje a Magyar Tudományos Akadémia állásfoglalását a Hóman Bálint Alapítvány elnevezése ügyében. (...) Amennyiben állásfoglalásában az MTA is aggályosnak ítéli a névválasztást, az belátható időn belül a Hóman Bálint Alapítvány megszűnését eredményezheti. (...)” (tev.hu/megszunhet-a-homan-balint-alapitvany/)

És ekkor fölmerül bennem a kérdés, hogy, mégis, valójában mi történik itt?

...Orbán tudja, hogy nincs vége a történelemnek és szélhámoskodik vele. És ez a szélhámoskodás fogja a bukását okozni. (...) Orbán bűne, hogy a történelem védelmére hivatkozva hamisítja a történelmet --- ha nagyon karakteresen akarnám megfogalmazni: ez kútmérgezés... (Innét: mandiner.blog.hu/2016/01/08/hello_ujra_tortenelem_mandiner2015_iv#comments)

zsambekitemplomtelen_ff_457305.jpg

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bbjnick.blog.hu/api/trackback/id/tr118253448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2016.01.09. 12:13:12

Nohát ha így áll a helyzet, akkor miért nem tiltakoznak MINDEN esetben?
Csak egyetlen, kevésbé közismert példa, ami évek óta szúrja a szememet:

data2.openstreetmap.hu/terkep/Balatonszemes,Rajk%20L%C3%A1szl%C3%B3%20utca

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2016.01.09. 21:54:05

@Mormogi Papa:

"Magyarországon nem viselheti olyasvaki nevét sem alapítvány, sem közterület, aki maga is tevőlegesen részt vett a XX. század egymást követő önkényuralmi rendszereinek működtetésében, kiépítésében, vagy fenntartásában"

Ha ezt következetesen betartanák, ma Magyarországon az alapítványok, szervezetek, intézmények, közterületek legalább felének, ha nem kétharmadának, nevet kellene változtatnia, a szobrok nagyobb részét el kellene bontani...

Szándékosan olyan példát mondok, akit én az egyik legjelentősebb XX. századi magyarnak tartok és nagyon tisztelek: Kodály Zoltán. Kodály nemcsak tevőlegesen részt vett a XX. század egymást követő önkényuralmi rendszereinek működtetésében, kiépítésében, vagy fenntartásában, de egyenesen a szocialista kultúra --- ma divatos kifejezéssel mondva --- egyik ikonja volt. Háromszor kapott Kossuth-díjat a szovjet megszállás alatt (1948, 1952, 1957), az MTA elnöke volt, országgyűlési képviselő volt... Ettől ő még Kodály Zoltán, akinek a magyarok annyit köszönhetnek, mint nagyon kevés nagyunknak történelmünkben. Bontsuk el a Kodály-szobrokat, kötelezzük névváltoztatásra a Kodály nevét viselő intézményeket, szervezeteket, közterületeket, csakhogy alájátszunk némelyek vérgőzös tébolyának vagy politikai manipulációs szándékainak? Nem gondolnám.

mátrix01 2016.02.10. 19:48:10

Csak a szemét zsidók szokásos kavarása.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2018.01.29. 20:36:15

A felvetésed jogos. A kritika is. Csakhogy ott, ahol egy a hatalma elvesztése miatt megtébolyult bolsevik internacionálé fújja a passzátszelet, nehéz lavírozni kormányfőként.
süti beállítások módosítása